Monday, May 31, 2010

Länge leve helger!

I fredags hämtade vi bilen, som äntligen fraktats upp från lagret i Göteborg alldeles ny, silvrig och fin. Vi åkte och handlade, grillade och somnade i soffan. På lördagen var jag ute och sprang i skogen och blev alldeles lycklig över all grönska - trots att jag hamnade mitt i värsta spöregnet, och så åkte vi till Dalarö med farsan och M:s brorsa och käkade lunch. Vi köpte även biljetter till Gotland i juli (jippie!) och åkte på en massa andra småutflykter, som Tyresta by med M:s mamma och brorsaMors Dag. Och så käkade vi våfflor i solen på balkongen. Hann även med en tur till Plantagen och köpte bland annat ett olivträd till balkongen, fika hos mormor med M, syster och morbror, IKEA, melodifestival, en utläst bok, långpromenad och film.
.
Idag har vi även tagit ledigt, eftersom vi ska med på något slags spanskt, borgligt bröllop till två av M:s kompisar, så just nu sitter jag på balkongen i solen och läser i 45 minuter till.
.
Länge leve helger!

Thursday, May 27, 2010

Tjena Viruset!

Min privata dator har besudlats med ett MegaVirus, som Virusprogrammet inte rår på. Därför vågar jag nu inte ens öppna denna sedan en liten tid tillbaka, vilket i ungefär fem minuter kändes jobbigt. Efter de få minutrarna insåg jag att detta är min chans till Rehab från den största tidsslukaren av dem alla - Internet! Vanligtvis är det första jag gör på morgonen att sätta på datorn - kolla lite bloggar, facebook, mailen och så vidare, och samma sak när jag kommer hem från jobb/träning/annan aktivitet.
.
Men nu, nu! Nu läser jag böcker till frukost, stickar framför tv:n, läser, läser läser, och eftermiddagarna blir så mycket längre. Viruset börjar mer och mer kännas som en liten räddning (och jag har ju faktiskt jobbdatorn).
.
Imorse läste jag t.ex. ut Demian av Herman Hesse (den tog endast två dagar! Förvisso endast 146 sidor) och började äntligen med Choke som jag fick på Puerto Rico för typ 10 år sedan. I'm loving it. Datorlöst liv är verkligen att rekommendera.
.
Ps. Bröllopet var strålande, så även vädret!

Friday, May 21, 2010

Imorn ska jag på bröllop, antagligen i den här!

Och efter alla tårar kring klänning har jag nu plötsligt två alternativ. Jag hittade nämligen en till klänning igår på Indiska som faktiskt satt okej (helt otroligt i storlek small), men M tyckte att tyget såg ut att komma från en gammal tants duk alternativt gardin. Han gillade den således inte, men jag gjorde det.
Dock sa han även att jag såg ut som "Madonna på åttiotalet", vilket jag snarare tog som en komplimang.
.
Jag tror det får bli denna helt enkelt. Den har avtagbara axelband och kostade otroligt nog bara 299spänn.

Tuesday, May 18, 2010

Snart sex and the City 2, ÄNTLIGEN!


Jag varken köper eller prenumererar på tidningar. Tycker att det är helt onödigt och bortkastad tid när det finns så många bra böcker samt fina garner att roa sig med istället. Det finns dock tillfällen då jag nappar på ett erbjudande som alldeles nyss:
.
3 nr av Damernas Värld + 2 biobiljetter, för 80kr inkl. porto.
.
För sånna här bonusbiobiljetter har jag nu just bokat Sex & The City 2 för två pers den 27/5, biografen på andra sidan gatan. Gillar inte alls bio (okända, luktande människor som smaskar och trängs - ursh!) men den här filmen får mig att gå emot alla instinkter. Måste, måste, måste!

Välkommen till världen du också:

Det är inte bara nya bilen som skall omnämnas, nya grillen har också en plats i våra hjärtan - den anlände igår och invegs direkt, vilket resulterade i att vi låtsades vara på italiensk restaurang på balkongen. Jag menar, se bara duken och non-smoking skylten.
.
Ps. Jag vet, M borde köpa vinglas. Restaurangkänslan sprack lite smått när vi var tvungna att använda IKEA 365-glasen till rosévinet, som dessutom var australienskt.

Sunday, May 16, 2010

Sprang just ett halvt marathon!


Helt oplanerat. Satsade på 1 mil och var lika energifylld efter som innan, så jag satsade på lite till.
.
Efter 10 km mötte jag min ena träningskompis och förorade 10 sekunder då jag studsade på stället.
.
Efter ungefär 11 km fick jag lite håll under typ 20 meter.
.
Efter 13 km fick jag lite ont i ena foten och tog en druvsockertablett.
.
Efter 15km började jag bli lite uttråkad.
.
Efter 17 km fick jag lite ont i magen och stängde av radion (dokumentären på P3 om Liam Norberg var slut).
.
Efter 18km fick jag ont under båda fötterna men njöt av fågelkvittret omkring mig.
.
Efter 19km fick jag lite ont i låren.

Efter 20 km var jag totalt återställd, energifylld och pigg, så jag spurtade en kilometer till och landade på 21 KM PÅ EN TIMME OCH 56 MINUTER!!!
.
Är det inte rätt bra så säg? Med tanke på att jag aldrig har sprungit så långt innan är jag faktiskt jantelagstrotsande, osvenskt jävla stolt.
.
Vettesjutton om jag gör om det dock, har en känsla av att jag kommer ha ont i min högra vad i typ en vecka. (Jag brukar ha ont i den ganska ofta nu då jag springer 15-30km i veckan. Dessutom har jag gått 2h promenad idag utöver rekordlöpningen).

Bra avslut på en härlig långhelg!

Gårdagens Shopping:

Välkommen till världen darling!

Saturday, May 15, 2010

Fredagsnöje i Haninges skogar:

Det här är jag, det är sånt här jag gillar. Vissa hänger på Stureplan i klackar och skålar i champagne, andra går på skogsvandring i Haninges skogar utan att möta en käft (jo, en häst, några ekorrar, fåglar, sniglar osv). Våren är så jävla fin! Jag blir lika glad varje år och förundras alltid lika mycket över allt liv som spirar.

En ekorres drömskafferi?

Minipaus på toppen av ett miniberg

Ensam är stark

Ekorren was here. Skafferiet länsat.

Visst gör det ont när knoppar brister, varför skulle våren annars tveka?

Monday, May 10, 2010

Lost bag, but filled wardrobe:

Follow-up på lost bagage då vi var i Karibien i vintras:
.
Vartenda öre av vår shopping insatta på mitt konto. Nya Nike-träningsskorna sitter finfint. Allt annat också för den delen. I framtiden kommer jag bli glad när min väska kommer bort.
.
Good Stuff.

En lördag med mamma:

Efter det mindre lyckade restaurangbesöket i torsdags hade jag en mycket trevlig dag i lördags på stan med mamma. I hennes sällskap är allt lite extra lyxigt på något sätt, något jag inte är van vid och uppskattar otroligt mycket (dessutom något jag själv tänker börja ägna mig åt). Vad sägs om ett glas vin högst upp på NK och provning av mängder av klänningar för ett par tusen? (Resultat: tårar i provrummet. Inget passade mig). Efter detta planer på middag på Grand, som dock var fullsatt, och istället gick vi på Lydmar på Blasieholmshamnen. Jag hade aldrig varit på Lydmar innan, men det var riktigt mysigt. Maten var lagom god, och ute stod körsbärsträden i blom trots att det var väldans kallt. (Var är våren?). Fler lyxiga dagar, tack!


Saturday, May 08, 2010

Eres lo que lees.

Bok nr. 21 utläst för i år.
.
Det går i en rasande takt.
.
Tänk om jag kunde skriva lika mycket själv som jag läser? År efter år ligger den obearbetade texten där och drar i mitt dåliga samvete. Senare, sen. Då.

Friday, May 07, 2010

Bröllopsklockor och sånt:


Jag måste hitta något snyggt att ha på mig.riktigt. Två bröllops-inbjudningar har dimpit ned i brevinkastet de senaste två veckorna (med datum maj och augusti), så nu är det lite ytlig kris.
.
Imorn ska förhoppningsvis mamma och jag på stan, och hon är bra på att hitta snygga saker. Och dyra. Äntligen är det där sista inte längre något direkt problem. Fast problemet att hitta något som är snyggt på mig finns alltid där, nu nästan ännu större än då plånkan var tom.
.
*Help*

Argentinsk restaurang-varning:

Igår skulle vi fira M:s mammas födelsedag på den argentinska restaurangen 406 Estocolmo. Glada i hågen steg vi in på söderrestaurangen till argentinska toner och beställde dyr mat (dyr för mig är ca 250 kr för en huvudrätt). Eftersom jag är semi-veg sedan ungefär forever beställde jag (och födelsedagsbarnet) grillad tonfisk - något av mina favoriter. (Åh, minns då en fiskarkompis drog upp en tonfisk på Vieques utanför Puerto Rico som vi grillade i solnedgången...)
.
Anyways, Jag fattar ju själv att det är lite fel att beställa fisk när man är på en argentinsk restaurang som är specialiserad på saftiga biffar, men ändå.
.
När den lilla minimala fiskbiten kom ut på tallriken undrade jag först vad det var. Den såg ut som en bit torsk. Kokt torsk. Redan vid första tuggan kände jag mig illamående - det var antagligen den mest osmakliga fisk jag har ätit i hela mitt liv. Tänk er en fryst fiskbit man har slängt i kokande vatten och sedan låtit torka på utsidan ca 5 sekunder på en grill.
.
Klaga är inte det roligaste man kan ägna sig åt, men vi var helt enkelt tvungna tvungna. Jag kände mig typ som Gordon Ramsey när jag illröd i ansiktet (dessutom på engelska eftersom servitrisen var amerikanska) utbrast att fisken är ju inte ens färsk, den har varit fryst, eller hur? Oätlig!
.
Och jo, såklart. Vi fryser in fisken för att det inte skulle löna sig annars. Och sedan kom chefen och förklarade att vill man äta fisk, är det bäst att ringa dagen innan så att de kan gå till marknaden och köpa färsk fisk.
..
Så jag undrar:
1) Varför sa servitrisen inte det när vi beställde?
2) Varför stod det ingenstans att fisk skall förbeställas?
3) Varför fanns den ens med på menyn, för dessutom ca 250 spänn?
4) Trodde de att de skulle komma undan med denna oätliga sak?
5) Hur kan man ha en sån pinsam ursäkt på en restaurang?
.
Vi fiskätare lämnade tillbaka våra tallrikar och tappade matlusten, knaprade i oss lite bröd med chimichurri och avokadosallad istället. Skoj.
.
De övriga som åt kött tyckte att det var okej, men inte särskilt gott. Förutom en, hon gillade det.
.
Min slutsats är:
GÅ INTE DIT.
Och att den bästa restaurangen är Annalunas kitchen.
Hemma, alltså.

Wednesday, May 05, 2010

Today is a good day!

Idag fick jag äntligen administrativ support på jobbet, på heltid tills mitten av juni, i form av min egen syster!
.
Och så fick vi sacher-tårta.
.
Och så bestämde mitt team att vi ska åka på SPA-hotell två dagar i Helsingör (DK) i juni.
.
Och när jag kom hem efter en lång arbetsdag hade M köpt blommor till mig.
.
Och nu står han och lagar mat (steker halloumi).
.
Och ute är det ljust fast klockan är typ åtta.
.

Today is a good day.

Monday, May 03, 2010

Libros, libros.

I väntan på fel-leveransen från Lycknis (faktiskt var det tydligen posten som hade gjort fel, och de skulle skicka till mitt utlämningsställe i början på denna vecka), så njuter jag av 14 gratis-böcker från Hemlig Källa. Och så har jag förståss 70 till olästa i bokhyllan, så det går inte någon nöd på mig direkt.
.
Parfymen är redan utläst, och den fick fem stjärnor. Grymt bra. Ni som inte har läst den - läs! Underbart språk från början till slut, och verkligen en fascinerande story om en mördare på 1700-talet. Många har säkert sett filmen som kom runt år 2007.