Thursday, October 28, 2010

It's all about Books börjar blogga för en tidning!

...och därmed blir det mer naturligt att den här bloggen inte kommer prioriteras. Den är ändå inte lika poppis som förr, så det gör inte så mycket för varken er eller mig. Dessutom har jag börjat blogga igen lite smått på hemliga bloggen, som vissa förr hade tillgång till (vet inte om folk är intresserade av den nu? Där skriver jag personligt, här skriver jag ytligt. Meddela mig om intresse finns).

Adress till tidningsbloggen kommer då vi är mer på plats. I början ska vi spara inläggen som drafts. Det är inte världens största tidning direkt, men det ska bli hur kul som helst. Äntligen leder bloggandet till något mer, och dessutom får jag blogga utåt om ett av mina största intressen - böcker!

Wednesday, October 27, 2010

Wasabichips, me sakna!

Varför har vi inte Wasabichips i Sverige?
Käkade sånna i Österrike och I love them.
Gott, godare, gottigast.

Tuesday, October 26, 2010

Dagens morgonnyheter:

"KAOS PÅ FACEBOOK".
.
Det är ju bra att vår generation vet vad som är viktigast iallafall.

Wednesday, October 20, 2010

I tisdags, i tisdags, i tisdags:

Ja Gud alltså, vilken dag. Var så jävla nervös inför föredraget där ute i Bålsta att jag mådde illa, men det gick helt okej. Över förväntningarna. Det var typ 70 pers där (kände 90%) och det bästa av allt var på frågestunden när en tjej reste sig upp och sa JAG VILL BARA SÄGA ATT DU ÄR EN PÄRLA, EN STOR APPLÅD FÖR DIG! och alla applåderade. Rörd to the bones, liksom. Min chef var ju dessutom där också - bra bra. Om inte mitt kontrakt förlängs efter årsskiftet blir jag irriterad.
.
Tog sen ut Europa-kollegan från Spanien och snackade spanska all night long, och efter noga övervägande bokade jag bord på Gondolen. Jag hade aldrig varit där tidigare, men jäklar vad värt. Superutsikt (se bilden jag hittade på nätet) och ruskigt god mat. Taxin droppade av mig hemma runt 22 och imorse vaknade jag pigg som en lärka klockan 06. Good, good day.

Sunday, October 17, 2010

På tisdag, på tisdag, på tisdag:

................... På lördagspromenad i Solna...Älskar alla höstlöv!

Uh, jag är redan nu nervös inför tisdagen. Då ska jag åka till en konferens utanför Bålsta och prata inför typ 80 pers. "Typ 100" avrundar jag det till i mitt huvud, men det gör bara saken ännu värre. Gillart inte. Jag brukar snacka på möten och sådär, men max inför 20 pers, och helst inte på ett podium med mic. Jag försöker tänka på att jag är experten och det mesta får gå till frågor, men ändå. Jag blir så jävla nervös. Känns som att vara tillbaka i plugget på nått sätt.

Och ja, jag tackade nej till middag och hotell, för jag gillar som bekant inte att sova själv på hotell. Jag längtar alltid till min säng och känner mig ensammast i världen och får konstiga bilder av vad som kan tänkas ha försigåtts i hotellrummet av tidigare gäster. Finns det verkligen någon som gillar detta..?

Fast senare på kvällen kommer en Europachef från filialen i Spanien för det området jag egentligen vill jobba med, och hon ville gå ut och äta middag med mig eftersom hon var mitt intervjuoffer under C-uppsatsen. Fram med både charmen och firmakortet alltså. Sköj.

It's all about lite Sällskap...

...Och Nina satte ord på min filosofi:

-Ja, jag gillar att träna, men kakorna går före. Så är det ju.

Men eller hur? (I rimliga mängder. Och kanske inte just kakor, men godsaker).

Saturday, October 16, 2010

Jag ser dig, som på en svartvit bild

2010 är mitt läsarår, 2011 ska bli mitt skrivarår. Då ska jag bearbeta råtexten och bli klar.

Jag glömmer inte
Jag glömmer aldrig
Även när du försvinner minns jag dig

Thursday, October 14, 2010

Boricua Candy:

Jag älskar de här, men snart är de slut. Sesamkakor med mandel och honung, och kokosflingor med ananas. Puertoricanskt godis, yum...

Ps. är kluven angående det här med bloggandet - jag funderar på att lägga ned den här för ett tag och ägna mig åt Bokbloggen och Matbloggen eftersom jag ändå inte vågar skriva något privat i den här (hey, halva släkten läser).

Tuesday, October 12, 2010

Ett (av alla) plus med att Han har extranycklarna:

Igår kom jag hem till en överraskningsmiddag och en inslagen blomma (!).
Det kan ju tilläggas att det var ännu mer överraskande eftersom jag faktiskt bor själv.
Extra gråtfaktor eftersom jag trodde att jag var på väg att bli frisk, men blev lika förkyld igen, och inte hade energi till nått. En surprise som inte kunde ha kommit mer lägligt liksom.
.
I Like-klick på den alltså.

Saturday, October 09, 2010

Veckans osmarta drag:

Om du är hot på en tjej och ska på hennes fest, ta då inte med dig den kille som visar sig vara den hon ringade in som Snyggast I skolkatalogen för 17 år sedan. Jag lovar att du då inte får den uppmärksamhet som du hade tänkt dig.

Osis.

Ps. Jag är tjejen som skriver brevet, men jag är inte gårdagens tjej det handlar om.

Thursday, October 07, 2010

Nobelpriset i litteratur 2010:

Okej, är det kanske dax att läsa den här megaboken, på 560 sidor spanska som jag köpte i Bolivia 2005..? Har halvläst Paradiset finns om hörnet, och dessutom en massa andra texter om och av honom då jag läste latinamerikansk litteratur på Universitetet. Kommer dock aldrig glömma dagen med Juridik-Helvettes Tentan, som gjorde mig så mosig i huvudet att jag missade att Mario Vargas Llosa befann sig på Universitetet, alldeles om hörnet.
.
Grattis Mario Vargas Llosa, grattis Peru!

Klimatsmart och gölligt:

Jag hade redan solcellsbelysning på balkongen, men nu har jag äntligen hittat en fin, stor ljuslykta som också drivs av solceller. Jag fattar inte att vi inte använder oss mer av sånt alltså. Okej att vi inte har en massa sol hela året, men ändå; vindkraft, vattenkraft, solceller- mer sånt tack. Den här ljuslyktan tänder sig automatiskt när det blir mörkt och kostade dessutom bara 120 spänn på en lampaffär i Länna. Mycket nöjd, mycket nöjd.

Tuesday, October 05, 2010

Snorrekord - check!

Eller något liknande.
Snart tar mina pappersrullar slut.
Näsdukarna är för länge sedan uppsnutna och det finns ingen som fyller på mitt förråd.
Efter en dags jobb hemifrån känns det som om jag varit isolerad från världen i typ en evighet.
Undrar hur jag känner imorn efter ytterligare en dag?
En sak som är säker är att jag fått och kommer att få ställa in allt skoj jag hade inplanerat för den här veckan, så jävla trist. *Ilandsproblem*

Bloggen har iallafall fått höstdesign i brist på annat.

Monday, October 04, 2010

Snora bort smaksinnet - check!

Det tråkigaste med att vara svinförkyld är att tappa smaken. Fast det är ju lite bra också; inga kanelbullar på kanelbullens dag. Istället äter jag det här:

Har liksom kommit på att det är grymt gott att ha i lite jordnötssmör i röror - tips!
.
Men nej, nu ska jag snora vidare och snart krypa ned i sängen och läsa lite. Imorn jobbar jag hemifrån, för jag har ingen chans i världen att sjukanmäla mig. Idag gick jag till jobbet för att hämta datorn och bara göra det "mest akuta". Det slutade med att jag jobbade en hel arbetsdag utan att ens ta lunch, och dessutom 45 minuters obetalt övertid.
Bra, mycket bra.
Precis vad en jävlig förkylning behöver.
Tröstar mig med att det är underbart att inte ha något värre än en förkylning iallafall.
.
PT-träffen imorn inställd - check, jobba från sängen - check.

Sunday, October 03, 2010

Långhelg i Wien...

Hemma svinförkyld efter långhelgen i Wien bestående av en massa sightseeing, tecknade kortfilmer om insekter, shopping, cafébesök och bakelser, konsert, skratt och onda promenadfötter. Bildbevis följer nedan:

Inne i finfin katedral...
.
M kikar in i ett österrikiskt hus...

Love, love, love... (?)

Kommando Elefant Live på Ost-Kompaniet...

Hittat på Moni & Thorstens soffbord...

En klassiker; Hundertwasserhaus för tredje gången; enligt mig coolast i Wien...

Vienna by night; så jävla vackert...

Inne på Wien-klub...