Wednesday, November 17, 2010

Hello Privat Sjukvård:

"Våra väntetider för ett mottagningsbesök varierar. Får man förtur är väntetiden 2-4 veckor. Normal väntetid för Stockholms läns patienter är 6-9 månader"

Säger bara en sak, och jag vet att det är hemskt. Tack GODE GUD för att mitt jobb betalar privat sjukvård. Hur sjutton hade jag kunnat leva normalt med 6-9 månader väntetid när min rygg är helt pajko!? Nu fick jag 2 dagar. Det är tillräckligt. Tänker bara på den stackare som endast har offentlig sjukvård, vars tid jag antagligen snor... *ursh*.

Sunday, November 07, 2010

Bokbloggen!



Fick även veta att min mormors ena bror faktiskt jobbade på just Bohusläningen när han gick ur skolan för en herrans massa år sedan. Älskar att bokblogga för en tidning!

Friday, November 05, 2010

Utrecht - stad naar mijn hart!

Utrecht alltså, vilket jäkla ställe. Så sjukt fint! Önskar att jag skulle stanna en vecka och bara strosa runt över kullerstenarna och hänga på små mysiga cafeér längs kanalen. Och så skulle jag ta tåget till Amsterdam och förundras över Red Light District och att jag är i Holland, så nära ändå så långt bort, käka mer ekologisk mat och kanske springa på Dick Bruner. Jag skulle nog cykla också, för det gör alla andra, och kanske till och med beställa en öl utan att dricka den, bara för att det hör till.

Kollegorna från Belgien och Holland är hur roliga som helst, och det femstjärniga hotellet har champagne till frukosten som ingen vågar öppna och en stor simbassäng ingen har tid att sticka tårna i.

Love, love, love. Jag kommer definitivt åka tillbaka. Jag älskar Holland!

Wednesday, November 03, 2010

H som i Hej och Holland!


Och jag har ätit godis till middag och köpt snygga böcker för traktamentet i Amsterdam istället för roomservice; allt är som det ska vara alltså. Men ärligt, vem kan motstå alla snygga böcker? De engelska/amerikanska är alltid mycket snyggare och lockar förföriskt med sina vackra bookcovers mer än matmenyn. Och det mina vänner, det är stort för att vara jag. Böcker och mat hör nämligen till två av de saker jag älskar allra mest häri världen. Jag är jävligt hungrig nu, men böckerna består betydligt längre än en foccacia för 120 spänn.
Ps. Det kostade 1.200 SEK att åka taxi från flygplatsen till Utrecht. Jag dör. Har ni någonsin betalat så mycket för en taxi ,ever?!

Monday, November 01, 2010

Hit åker jag på onsdag:

Och jag kom på att jag inte har en endaste susning om vad man gör i Utrecht, Holland, när man inte hänger på det femstjärninga hotellet eller är på utbildning. För jag har ju ändå två kvällar till godo. Alldeles ensam.

Och så bloggar jag på Hemliga Bloggen och snart lanseras bokbloggen i Tidningen, så adress kommer inom kort. I mellantider skriver jag lite smått här för Familjens skull, de som varken vågar fråga eller skulle få adressen till Hemliga Bloggen.