Friday, November 30, 2007

I need to work again.

Jag sökte ett 3veckors-jobb över lovet igår.
De ringde kl 11:30 idag och sa att om jag låter intressant för butiken skulle de återkomma i eftermiddag.
5 minuter senare ringde de igen och sa att jag var kallad för intervju.
.
Jag visste inte riktigt att det var så lätt fortfarande.
Förvisso bara en mataffär, men ändå.
.

Kära syster;


kommer dit. Sätter mig på sängen. Gråter en stund. Det är okej. Äter pizza. Äter glass. Pratar med kassören på konsum om mina kaffepoletter och han tror att jag har kaffepolacker i fickan. Ser på tvrespriser. Spelar lite plockepinn. Funderar på att spela kasta gris. Hundra år sedan sist. Vi ligger på mormors gamla matta och plockar hårstrån som fastnat i pinnarna och hon vinner. Somnar en stund på sängen. Det är okej. Skrattar, jag skrattar. Känner att något kan göra mig glad. Ser på någon töntig film om aliens. Funderar på att sova över på luftmadrassen. Det är okej. Jag åker hem istället. Det känns faktiskt okej.
.
.

Sunday, November 25, 2007

och fler dagar,

...då jag är i Barcelona med vänner ett litet tag till.

Wednesday, November 21, 2007

tisdag, onsdag & Hantverkarna 10,


dagar då det känns som ingenting har någon mening, då jag inte kan minnas att jag någonsin mått så dåligt eller kan se hur jag någonsin ska kunna må bra, med tredje morgonen på raken med hantverkarbesök, sågspån överallt -i nya skorna, i byxorna, på plattorna i köket, i badkaret, men nu äntligen klart med nya dörrar och handtag. Igårkväll när jag kom hem möttes jag av den här lappen från "Snick", som faktiskt är en trevlig snickare.
Färdigt. For this time.
.

Monday, November 19, 2007

och ännu en måndag,

då titeln borde vara Hantverkarna 9, eftersom jag just nu sitter och väntar på snickaren som ska ta mått på mina dörrar. Det har bara tagit sedan den 11 september att få hit honom. Och egentligen är han ju inte ens här ännu. Mina dörrar är så där gamla och fina i massivt trä men samtidigt så slitna och äckliga med trasiga handtag att vad som helst måste vara bättre, även om nytt generellt är sämre när det gäller hus.
.
Måndag, med bearbetning av enkäter i väntan på hantverkaren som sa "lite sovmorgon ska du väl få, jag kommer efter åtta", och klockan ändå snart är 09 och jag inte är förvånad men lite trött student som jag är, har snön på något sätt lättat och det har övergått till plusgrader.
.

Sunday, November 18, 2007

och sedan helg igen,


med en förvirrande fredag, Fagersta och farmors födelsedag i Fagersta som trots att tiden går framåt kändes yngre, tjock dimma längs motorvägen, grupparbete på kulturhuset, och äntligen internet tillbaka.
.

Friday, November 16, 2007

torsdag och fredag,

då internet hemma har pajjat, S har världens bästa gympapass och perrongerna är hala.
.

Wednesday, November 14, 2007

och sedan onsdag,

då 100 studenter fyller i vår enkät om bistånd, en sydamerikan spelar panföljt på centralens perrong medan en tant läser en skvallertidning, och jag står där mittemellan dem och tittar upp mot taket.
.

Tuesday, November 13, 2007

och snabbt övergår till tisdag,


då snön fortfarande faller tungt i stora flingor, och ändå går dagen fort med mycket att göra, med föreläsningar och enkäter, förberedelser och sedan tvkväll hos H.

.

Monday, November 12, 2007

vilket långsamt leder till måndag,

och snön faller tungt utanför medan blå linjen är försenad och människorna står packade som sillar fram till Fridhemsplan, i rulltrappan, i trapporna, medan en tant ramlar och ingen annan än jag frågar om det gick bra, ingen ser och ingen hör, alla lyssnar på musik eller håller varandra i handen, tänder en cigg eller pratar i telefon.
Måndag.
.

Sunday, November 11, 2007

sedan äntligen söndag,


och gud vad det är skönt att helgen snart är slut. Ska bara ut och äta med farsan eftersom det är Farsdag, plugga lite grann och sedan är det äntligen måndag.
.

Saturday, November 10, 2007

och lördagsmorgonen,

då leendet är borta men nallen varm, då jag kommer på igen att hur roligt det än kan vara så finns det något annat som skulle vara så mycket bättre, precis då klumpen i magen växer igen ringer pappa och bjuder med mig på vernissage på Lidingö.
.

fredagskvällen,

såhär framår fyrasnåret och sminket är utkletat av snöblasket eftersom jag fick springa vägen som tar tjugo minuter att gå för att inte frysa, efter en fest ute i Rotebro, sådär lägom långt norrut att det regnade i Solna men snöade norr om Sollentuna, med E och jag fnissandes och undrades var vi var, vilse bland husen och kom sedan fram till en lägenhet där testosteronhalten var grymt hög bland Fiske-tidningar och ölburkar.
Fredagskväll som förr, och jag somnar med ett leende.
.

Friday, November 09, 2007

Hantverkarna 8.

Det där med att jag skulle få nya dörrar gällde förra veckan.
Ingen ringde.
Inte den här veckan heller.
Men mina handtag till dörrarna som skall vara kvar har iallafall anlänt till Signalisten, har jag fått meddelat.
Borde jag inte få alla dörrar utbytta nu?
.

Tuesday, November 06, 2007

Inte bra att klockan snart är 23.

Åh nej! Tisdagstv-kvällen är slut efter Ugly Betty, Desperate Houswewives och Brothers & Sisters.Vad ska jag nu göra?
Ja just det, jag har typ 25 filmer och 15 nya pocketböcker och en hel massa plugg.
Vilken jävla tur.
.

Och det blev ganska spännande i helgen;


med både monopolspel, cosmonova, museum, gravbesök på Lidingö, släktmiddag med take away-thai, mycket häng med brorsan, promenader, träning med syster och kladdkaka. Ungefär precis vad jag behövde. Jag är så glad att jag har familj i Stockholm, utan dem vet jag inte vad jag skulle göra. Nu längtar jag bara till nästa sommar och fina kvällar som den där ovan i juni.
.

Thursday, November 01, 2007

Inför helgen:

Vad vuxen jag känner mig när jag ser fram emot en fredagskväll hemma hos mamma och lillebror. Har jag tur kanske jag till och med får hitta på något på lördagen med brorsan. Och med ännu mer tur händer det spännande saker, så som äventyr uppe på vinden bland små bjälkar och isolering eftersom takluckan blåst bort och måste sättas tillbaka, vilket bland annat hände sist.
.