Thursday, October 07, 2010

Klimatsmart och gölligt:

Jag hade redan solcellsbelysning på balkongen, men nu har jag äntligen hittat en fin, stor ljuslykta som också drivs av solceller. Jag fattar inte att vi inte använder oss mer av sånt alltså. Okej att vi inte har en massa sol hela året, men ändå; vindkraft, vattenkraft, solceller- mer sånt tack. Den här ljuslyktan tänder sig automatiskt när det blir mörkt och kostade dessutom bara 120 spänn på en lampaffär i Länna. Mycket nöjd, mycket nöjd.

8 comments:

Sus said...

Som mysbelysning sådär är de perfekta men om man verkligen behöver ljus så är det lite klena.. Vi har en solcell-lampa vid komposten och.. ja.. en ficklampa vinner den lätt. :)

It´s all about me said...

Ja men klart att man inte har en ljuslykta för "riktig" belysning ;) Det är dock lika fint, och mer miljövänligt, än att använda värmeljus eller el-ljus!

För ficklampan kan man ju ha uppladningsbara batterier, eller varför inte soldrivet därmed? Det ger ju samma ljus-styrka oavsett.

Anonymous said...

Vilken FIN lykta du hittade och miljövänlig oxå :) Kram Hanna J

Ylva said...

Bra! Vill också ha solcellslampor. Fast kanske längre fram, när jag inte bor i en källare..

Sus said...

Nej inte en ljuslykta för riktig belysning men vi har en som.. ja den ser inte ut som en lykta iaf. :)
Men som mysbelysning funkar den. :)
Jodå, jag är helt med på det här med solceller. <3

Kikan said...

Wow! Vilken liten klimatsmart snygging!!

Effell said...

Med tanke på hur det blåser i den här ändan av världen, så borde ju vindkraft vara hur stort som helst kan man tycka. Och somrarna har ju faktiskt blivit bättre med senaste åren - om det nu beror på global uppvärmning eller något annat - så även solceller borde kunna göra en del nytta.

It´s all about me said...

Tack för era kommentarer hörreni. Solceller, vindkraft och sånt borde vi verkligen, verkligen ha mer av. Ofattbart hur dåliga vi är på det. Fattar faktiskt inte vad som är problemet. Det sämsta argumentet någonsin är ju "vindkraftverk är FULA".