Thursday, October 07, 2010

Nobelpriset i litteratur 2010:

Okej, är det kanske dax att läsa den här megaboken, på 560 sidor spanska som jag köpte i Bolivia 2005..? Har halvläst Paradiset finns om hörnet, och dessutom en massa andra texter om och av honom då jag läste latinamerikansk litteratur på Universitetet. Kommer dock aldrig glömma dagen med Juridik-Helvettes Tentan, som gjorde mig så mosig i huvudet att jag missade att Mario Vargas Llosa befann sig på Universitetet, alldeles om hörnet.
.
Grattis Mario Vargas Llosa, grattis Peru!

8 comments:

Nadia said...

haha...ja, nu ar det nog dags att lasa den! ;)
"Paradiset finns om hornet" tycket jag sjalv var ratt trist, orkade inte ens lasa ut den. Det ar nog faktiskt den enda bok av Vargas LLosa som jag inte har gillat. Han ar en av mina favoritforfattare och jag har vantat pa att han skall fa nobelpriset.
Mina personliga favoriter ar "Tant Julia och forfattaren" som ar riktigt underhallande,den redan klassiska "bockfesten" samt den halvsnusktantiga "Till styvmoderns lov" .

Louise said...

Mamma ringde mig nar jag var på jobbet. Nagot hon aldrig gor annars. Fatta att jag blev orolig att ngt hant. Men nej. Hon var bara sa lycklig over nobelpriset. Verkligen tjot i telefonen. Haha. Jag tycker oxa det ar kul att han fatt priset. Missade oxa nar han var på uni. Typiskt.

It´s all about me said...

Jo, tyckte inte heller att "Paradiset finns om hörnet" var så sprudlande - det var därför jag inte läste ut den. Men jag ska - nu är jag mer motiverad! TACK för tipset om "Tant Julia...". Bockfesten har jag sedan tidigare i min "vill-läsa"-lista på bok.nu :)

Louise - så jag är inte ensam om att minnas den dagen? Jag var så ledsen, grät nästan för att jag missade. Gick hem och skrev ett blogginlägg om det och nu känns det ju ännu värre att jag missade det. FY FAN.

Nadia said...

VAd har du for alias pa bok.nu? Hade varit kul att kunna "folja" dig dar.

Nadia said...
This comment has been removed by the author.
It´s all about me said...

Nadia - heter mitt namn där, men maila mig på annalunita@gmail.com så skriver jag det! :)

Eller har du alias där?

Kraxpelax said...

Självmål

Ordgaller

Gäst hos väderleken

Anonymous said...

Takk for interessant informasjon