Wednesday, November 29, 2006

GUERRA.


Igår var det krig med min granne, för så här går det till att tvätta i mitt hus: Glad i hågen gick jag ned för att stuva in en månads tvätt på min bokade tvättid kl 11. Klockan var 10:58 och en man stod vid MINA maskiner som uppenbarligen precis hade fyllts med tvätt och satts igång. I BÅDA tvättstugorna. Jag blev helt galen. Efter en kvarts skrikande sprang jag iväg för att ringa hyresvärden och mannen sprang efter och nästan slet i mig. "RÖR MIG INTE!" ljöd nog upp till våning 14. Gick ned igen efter ett upprört samtal till värden, och då stod mannen med tårar i ögonen och berättade om sin skillsmässa och djupa problem, pussade mig på händerna och kramade img säkert tre gånger. Han stank sprit och cigaretter. Jag fick dåligt samvete såklart. han hade nämligen, utöver sina tårfyllda ögon, slitit ut sin blöta tvätt så att det var blött på hela golvet. En maskin hade gått sönder i farten. Jag använde den ena som funkade, och en kvart senare en i andra tvättstugan på HANS tid. Sprang upp och ned och höll på, och när äntligen min tvätt var klar hade han slitit ut den med sina äckliga händer och stoppat in ALLTING i torktumlaren på maxvärme (JAG TORKTUMLAR INTE MINA ÖMTÅLIGA SAKER TACK, framförallt inte vittvätt!) Den andra maskinen hade han stängt av strömbrytaren till innan den sköljt, så all tvätt var dyblöt med tvättmedlet kvar. Var tvungen att köra om hela den tvätten, en minut över på nästa persons tvättid och strunta i båda träning och annat planerat. Klockan hann bli 14:30.
Jag HATAR mitt hus och VILL FLYTTA!

7 comments:

Sussie said...

Åh fy fan.. tack o lov att jag slipper sånt..

egoegon said...

usch! ibland verkar fan tvättstugan vara roten till allt ont.

mimmi said...

uh grymt störigt!! Torktumlingen var riktigt dumt..han hade ju kunnat förstöra allt!

Lisa said...

Så svenskt att hålla på och få ut agressioner i tvättstugan, sno andras tider och sånt. Stackars dig! Kram, vi får ses nån gång. Bor ju hos Majja ibland.

Lisa said...

horluva.blogg.se

Lisa said...

lite otydligt ja, menade förstås hans frustration, som folk inte törs få ut på det som det verkligen gäller. fri tolkning av mig. de skriver hatbrev till andra betr. tvättstugan och sånt... en tant skrev flera a4-sidor en gång :P

annaluna said...

Killen var iofs svart från Eritrea, och inte så typisk svensk direkt;)