Monday, November 06, 2006

det kom en oväntad förfrågan.

"Hej, jag undrar om det går att se Betty La Fea här i Sverige. Jag jobbar på Aftonbladet och skulle vilja göra ett reportage om originalserien. Är på jakt efter någon som följer den härifrån Sverige.Om du vet något fan eller kan mycket själv kan du gärna skriva en rad till mig"

och så följde ett namn och en e-mail till Aftonbladet.

Så händer det igen, det man gjort för massa år sedan blir intressant och inne i detta land. Lite sent kanske, men...bättre sent än aldrig?

10 comments:

egoegon said...

hela fenomenet är liksom så typiskt svenskt. att det som kommer från ngt annat land eller liknande är så mkt häftigare på något konstigt vänster.

Majja Star said...

rock n roll

annaluna said...

ja, men det ÄR ju häftigare. Vad har sverige att komma med för coolt ?;)

egoegon said...

ak: massor ;) det är mest fenomenet som stör mig. det var några som hade skrivit en bok förut (minns ej namnet nu) om vad som är typiskt svenskt och bland annat skrivit att det är typiskt svenskt att vilja vara så mycket "utländsk" (västerländsk kanske ska tilläggas) i sitt bagage som möjligt, medan det är tvärtom i alla andra länder.

annaluna said...

Evve: ja men DET är ju inte så konstigt...de flesta andra länder har varit i krig eller blivit dragna i på andra sätt, men det har inte vi direkt...så vi har inte den känslan. Vi har varit homogena så länge att det utländska lockar. Helt naturligt med tanke på historian.

Franco Villarreal said...

Det här med att vissa saker kommer sjukt mycket senare till Svea rike. Å andra sidan går det ju i motsatt håll i tex den spansktalande världen, speciellt inom musik och film kan jag uppleva att det är väldigt ofta så att mycket kommer sjukt mycket senare till tex Sydamerika... men det är min åsikt.

OCh när det gäller sånt som kommer sjukt sent till Sverige; Juanes monsterhit La camisa negra... ngt som jag önskar aldrig hade kommit hit....

annaluna said...

FRANCO: Haha; sant. När jag såg reklamen för la camisa negra höll jag på att trilla av stolen. NY??? Och honom har man ju hört under massa år, hehe...sant det andra oxå, alla länder e väl lite efter när det gäller allt möjligt.

egoegon said...

jag sa inte att det var konstigt, jag sa att jag stör mig på fenomenet :) det gör jag oavsett orsaken till det.

jag såg iaf första avsnittet igår av serien, kändes verkligen som ngt som är mycket bättre i originalversion.

egoegon said...

haha, nu såg jag ju iofs att jag hade skrivit "på något konstigt vänster" i min första kommentar, men meningen var inte att fokusera på just det ordvalet ;)

annaluna said...

ja, betty la fea är bra mkt bättre, Ugly Betty kändes jävligt B..speciellt eftersom de hade samma låt som i djävulen bär prada, som oxå är baserat på typ samma koncept...