Friday, February 19, 2010

Avundsjuka?


Hej kära Bullen.
l
Jag har ett problem. Jag blir avundsjuk på översminkade, blonderade överklassbrudar som inte jobbar eller pluggar och lever på sin killes pengar och får en väska av äääkta alligatorskinn i present.
l
Not!
.
När man reagerar på en sådan sak, och främst över hennes egen kommentar att hon allmänt inte har någon koll eller intresse av vilka djur som är utrotningshotade osv, så får man den sedvanliga kommentaren att man bara är avundsjuk. Så fort man reagerar på någonting osmakligt som har med pengar att göra i Sverige så blir man kallad avundsjuk. För visst är man avundsjuk på en sådan sak? Är ni inte det? Ignorans, materialism, ytlighet och produkter av utrotningshotade djur är precis vad jag suktar efter! (OBS - vet bara att alligatorer var utrotningshotade förut, vet inte om de är det längre?).
.
Jag är också avundsjuk på att vara helt beroende av min pojkvän och ägna dagarna åt att sova till typ kl.16 medan jag ser livet passera utan att uträtta en enda sak av värde eller djup.
.
Åh, jag är så glad över att vara jag och att jag har det jag har! Erkänn att ni är avundsjuka?
.
Ps. Dagens bloggtips är med andra ord denna blogg. Jag trodde under flera veckor att det var en påhittad blogg, men den verkar dock vara sann.

29 comments:

Lala said...

Hihihi! Och så är VI respektlösa som säger vad vi tycker och tillbaks får vi höra massa om elakheter. Repekt åt bara ena hållet?!?? Dessutom tycker jag att man borde förstå att ett sådant inlägg kan väcka diskussioner. Det roliga är att när argumenten tar slut (eller finns de öht???) så kommer alltid, som du oxå säger, kommentaren: ni är bara avundsjuka. Avundsjuka. Oh yes:)

Murmelina said...

Förstår din frustration. Du är ju smart så det är klart du blir irriterad på dumma människor... KRAM

egon said...

Ignorera är bästa medicin.

Sussie said...

Namnet på bloggen säger väl allt.. jag läste dedär inläggen o kunde inte annat än småle. Det är sådana som ger namnet stupid blond ett ansikte.
Är helt inne på din linje.

Däremot föder de väl upp alligatorer på vissa ställen, för skinnens skull.. lite som minkodlingar. :P Men osmakligt för det. :P

Murmelina said...

hahaha..blev så inspirerad av ditt inlägg att jag skrev om det i min blogg=)

It´s all about me said...

Egon: Ignorans är tråkigaste medicin;) fast jag håller med, det är bra när man klarar av det, nu gick det dock över gränsen och jag kunde inte riktigt hålla käft. Inte ens Lala kunde det ;)

Sen kör ju hon med ignorans av miljö, djur, natur osv - konstigt när hon försöker framstå som en sån djuuurvän gentemot sin lilla hund. SÅN dubbelmoral att man mår illa!

Murmel: ååh, tack för den:)

sussie: Ja, det är verkligen osmakligt! Även minkodlingar osv. Poängen var dock att hon sa att hon inte hade något intresse av att veta om utrotningshotade djur osv, sen skrev hon massa skit i sin blogg, som om jag hade varit emot att man har skinnkläder och jadajada, typ som att likställa elfenben vid fårskinn? Eh?

Stupid blonde har verkligen fått sitt ansikte, även om jag tror att mycket är en image och typ vilja av att framstå som dum.

Gillar inte att hänga ut folk sådär, men hon gjorde det först i sin blogg om min/våra kommentarer, så... men; what goes around...

It´s all about me said...

Murmel: hahahaha! Måste läsa!

Lala said...

Jaaa, EVVE! Det bästa är att ignorera! Jag brukar leva efter den devisen, men ibland blir man bara för provocerad;) Jag blir aggro och vill egentligen bara spöa ner någon, HAHAHA. Tur man inte har sånna knäppgökar runt om sig;-)

Lala said...

HAHAHA AK! "Inte ens Lala kunde det", eller huuuur!!!! :) Jag brukar kunna knipa käft när det kommer till puckade inlägg/kommentarer, men man blir bara så trööööött på vissa!

egon said...

Visst, men det är en hårfin gräns mellan kritik och det som kan upplevas som personliga påhopp. Låt henne vara. Ni kommer aldrig få henne att förstå vad ni menar med inlägg som detta eller som det Murmelina skrev.

It´s all about me said...

Egon: Hon och DE började med personliga påhopp, och sådant tar jag INTE. Därav kommentar tillbaka - och, det är mitt val att göra det, ingen annan kan säga om jag ska låta henne vara eller inte - det är mitt beslut. Jag gör på mitt sätt, du på ditt sätt. Vi är olika och hanterar saker olika. Jag skulle dock aldrig rekommendera någon att ignorera ett personligt påhopp, blir nästan lite chockad av att att du skriver det..? Jag tänker ALDRIG I HELA MITT LIV hålla käft när folk säger saker som att de inte bryr sig om utrotningshotade djur. Aldrig heller om någon skriker jävla hora eller andra saker som bara inte är ok. Jag hoppas att ingen ignorerar kommentarer och åsikter som faktiskt går över gränsen. Märk väl, igen, att jag började med en åsikt, men fick SÅ mycket skit för den att jag gav igen med samma sak. Kanske vore det bra om du var insatt själv i saken innan du säger hur du tycker att vi andra ska göra... Jag har liksom följt hennes blogg sedan i somras.

Lala: Precis, du är en lugn person och brukar vara tyst och inte tjafsa i onödan -men här gick de ju verkligen över gränsen och DE började faktiskt. Jeesus.

Murmelina said...

Jag tror du har rätt egon. Jag menade inte att hoppa på henne. Och jag tror att hon inte bryr sig vilket som. Jag förstår att det jag skrev om utseendet kan upplevas som kränkande. Men jag är ganska säker på att hon trivs med sig själv och den stil hon valt och därmed inte tar åt sig av mina små funderingar.

Lala said...

Jag säger god helg och fortsätter ingen diskussion som det ändå inte kommer något vettigt ur;-)

Lala said...

Men vill bara förstärka att jag inte ändrat åsikt!

It´s all about me said...

Helt sant att murmelinas inlägg var lite over the top, men jag tror inte heller att hon tar åt sig eftersom looken är självvald och stilen spikad. Dessutom var det lite att tigga om reaktion från Jenilitas håll med det inlägget + liknande tidigare (då jag har hålligt käft förutom när hon skrev om att kvinnans plats var vid spisen och att det är såååå omanligt at en man att "hjälpa till i hemmet" osv)

God helg till dig också Lala - köp inget elfenben eller pandaskinn nu bara! :) Njut av all snö! Kram!

egon said...

Well, kan som sagt inte se hur det gör saken bättre att bemöta personliga påhopp med personliga påhopp. Kritik är såklart en annan sak. Så länge man resonerar som "slår du mig så slår jag dig" tycker jag att ignorera är bra mkt bättre.

Personliga påhopp är alltid personliga påhopp, hur bra självförtroende/stark man än kan tänkas vara som person. Och det är lika jävla illa att hon och de i hennes kommentatorsfält hackar på er som att ni hackar på dem. Oavsett vem av er som har mest "rätt" eller är bäst människa i den här världen.

Nu tar jag helg. Hej!

It´s all about me said...

Möjligt, men jag håller inte käft när någon hoppar på mig - att lyckas säga något kontruktivt tillbaka vid ett påhopp är inte så lätt alla gånger;) Sen höll jag tillbaka som fan i kommentarer i hennes blogg vilket jag ger mig själv credit för - jag lär mig, jag lär mig, om än långsamt! :)

Nu tar jag också helg, eller snart iallafall - några timmar kvar på jobbet!

Have a blast ya´ll!

Murmelina said...

Man får tydligen inte skriva någonting utan att det blir påhopp...jag tar snart helg jag med. tycker det var intressant med diskussionen dock.

It´s all about me said...

Murmel: Glöm inte att det är farligt att diskutera i Sverige. Man ska hålla tyst och inte säga något dumt. Farligt, farligt. Diskusionner = bråk.

:0

Jag ska försöka mig på löpband idag - tro det eller ej! Skulle på bodypump med ena träningskompisen men haden är skadad från bandyn, bröööl! Blir glad om jag pallar 30 min, men tror inte det... måste komma iform inför vårruset! :)

Louise said...

jag testar piller från gymgrossisten som ska ge en extra energi när man tränar. Jag känner mig helkonstig... det kryper i mig... får se om det ger någon effekt på träningen.. just nu känns det bara skumt faktiskt.

Ja...i sverige ska man hålla standarden lagom i allt... suck...

It´s all about me said...

Louise - det är därför jag är så glad att jag har er, jag kan vara mig själv! Vifta med armar, diskutera, höja rösten, ha åsikter, och det är ok - Im loving it!

Men de där pillrena låter farligt... vad innehåller de egentligen? För bästa energi inför träning rekommenderar jag sömn och mat :)

Beatrix Vnunk said...

Alltså...eh, jag fattar inte... Läser du alltså den där bloggen!?

It´s all about me said...

Beatrix: Ja, jag kollade på den ibland för att den var så rolig, för att vi trodde att den var ett skämt (och kanske är?). Just for fun, genom en kompis som visade i somras och sen fnittrade vi. Det var typ spännande att följa när hennes kille gjorde slut och hon skulle försöka få jobb osv, men sen blev de tillsammans igen.

Ibland lockas jag av sån skit precis som jag ibland blir fast i en skitdålig såpa.

Jenilita said...

Att du är imot att jag bär äkta skinn och päls kan jag köpa...

Men....Citerar ifrån dig...

"Jag är också avundsjuk på att vara helt beroende av min pojkvän och ägna dagarna åt att sova till typ kl.16 medan jag ser livet passera utan att uträtta en enda sak av värde eller djup."


Om jag nu sover till kl 16.. va har du med det att göra? Om min kille har det bätre ställt än dom flesta andra och inte vill att jag ska jobba,, va har du med det att göra?? Och framför allt vad vet du om vad jag uträttar och inte?? Du har aldrig tänkt på att man kan arbeta ifrån hemmet?? O du har aldrig tänkt på att det finns nattjobb?? Vet du hur många fadder barn vi har eller inte har? vet du vad vi skänker till fattiga länder eller inte?? Kom inte med nått snack om att vi inte uträttar någon sak av värde...Det har Du inte någon aning om..

Lite lustigt att vi som inte jobbar 8-17 ständigt blir påhoppade av folk som gör det..

Jag skulle aldrig i min vildaste fantasi klanka ner på någon som arbetar 8-17 eller håna någon för att den inte har cash.. Min blogg är en fet underdrift om hur vårt liv ser ut men jag har valt att inte skriva om sånt för jag har inget behov av att berätta vad vi har och inte.. Jag skulle aldrig kalla någon iq befriad för att den har en annan uppfattning om saker och ting..


Har jag någonsin skrattat eller klankat ner på någon som har det sämre än mig i min blogg?Nej tvärtom? Jag tycker folk kan äta va dom vill, jobba med vad dom vill, köpa vad dom vill och sova hur länge dom vill.. Tycker det är väldigt skrämmande att du inte också gör det.


Men Tack för att du tog dig tid och utvärderade mitt liv ifrån din synvinkel.. Nästa gång du gör något liknade så se dig i spegeln och häng ut dig själv.. Jag är för gammal för att skriva något liknande om dig tycker det e otroligt barnsligt..


Det var en sak till... Det är inte jag som påstått att du skulle vara avundsjuk , det är något mina läsare skrivit om dig i kommentarerna.. Jag ser ingen mening med att försöka göra någon avundsjuk med något.. Men kan förstå om en del folk inte klarar av mitt sätt att leva då du är en av dom.. Men det är inget jag tänker be om ursäkt för till någon.. Önskar alla kunde få det.. Men det är nog väldigt ovanligt att människor i min sitts tänker så...


ps.. Kul att du tar mina bilder o lägger ut i din blogg! Har du ingen egen kamera så skicka din adress så kan du få låna en av mig..

Ha de så bra:)

It´s all about me said...

Jenilita;

Du har helt rätt i att jag inte vet något om ditt liv - förutom det du skriver i bloggen. Och det är också utifrån det jag har skrivit det jag skriver. Sedan har jag inet skrivit "ni" utan DU; din pojkvän jobbar ju + skrivs inte om i bloggen direkt, så honom har jag inte ens nämnt. Jag syftar på dig och enbart på dig.

Jag har inte skrivit något om att du använder skinn och päls, jag reagerade på att du skrev att du inte har koll eller INTRESSE av vilka djur som är utrotningshotade. Ignorans är det värsta jag vet. Men, det spelar ingen roll att jag förklarar för du förstår ändå inte vad jag skriver. Plötsligt tror du att jag är vegan och har bett dig att sluta äta kött, när allt handlar om din ingorans för miljön och jordens framtid + djur. Jag inbillade mig att du var lite av en djurvän eftersom du själv har en hund, men tydligen hade jag fel. Skrämmande att ha en hund med den inställningen till djur...

Du har ju dessutom skrivit själv att du inte jobbar, så det är ganska uppenbart nu att din blogg är ett påhitt - ett ganska roligt sådant :)

Förövrigt är jag flera år äldre än du, men roligt för dig att du anser dig "för gammal" för vissa saker, själv anser jag mig själv FÖR UNG för att ha slutat bry mig om framtiden...

Jag har ingenting emot ditt sätt att leva, alla får leva som de vill - jag har själv inte följt samhällets mönster tills ganska nyligen, men jag säger ifrån när folk bidrar till saker som förstör för världen och dessutom SKITER i att det förstör för världen! Det är som att skänka pengar till Rädda Barnen och sen köpa produkter från barnarbetare! Vad spelar pengarna du skänker för roll om du sedan inte bryr dig om hur produkten har kommit till? Så totalt motsägelsefullt att jag vill spy.

Hade du varit djurvän, brytt dig om miljö, natur, jordens framtid osv hade jag inte haft det minsta emot dig! Synd att du inte förstår det jag skriver... Eller väljer du ut vilja djur som är mer värda än andra? Eller skulle du köpa en väska som var gjord av en liten hund också bara för att den är, enligt dig, snygg?

Och jo, jag har faktiskt en kamera, vilket du antagligen vet eftersom du har kommenterat mina bilder (men eftersom det inte var du själv soms krivit kommentaren ovan så...). Jag är inte särskilt avundsjuk på din sneda, överexponerade bild på den osmakliga väskan heller nej;)

Jag hoppas, hoppas att du växer upp och inser vad det du gör innebär för jorden som helhet och hur alla måste tänka kollektivt för att rädda så mycket som möjligt. Det där supersvenska individualistiska tänket som du har gör mig spyfärdig :/

Jenilita said...

Hejsan!

Du har helt rätt jag har inte koll på vad som är utrotningshotat och inte.Det betyder inte att jag skiter i djuren, det betyder bara att jag inte är särskillt intresserad eftersom jag inte sysslar med jakt och aldrig tänkt döda ett djur förstår inte hur du kan finna det så oroväckande.. du säger ju själv att du inte har någon aning om alligatorer är utrotningshotade eller inte.. Visst jag kanske bidrar till sånt när man köper äkta päls och skinn och visst det är dubbelmoral.. Just därför utger jag mig inte för att vara någon miljöaktivist..

Sluta predika för mig om miljön.. En del folk nöjer sig med att källsortera soporna som jag.. Jag är ledsen att säga det men jag ger inte upp mitt liv för att flytta ut till nått hus på landet och odla själv med utedass och allt var det var som du så fint skrev i ett av dina inlägg.. Och det värkar inte som du tycks följa dina egna förslag heller...För du bor väl kvar i stan..

Barnarbete är tro det eller ej tydligen svårt att undervika det har kommit fram att tex hm använder sig av barnarbete.. Jag handlade visserligen inte på HM innan det kom fram heller.. Och du som är så insatt i allt kan ju inte heller göra det..

DU frågade om jag skulle köpa en väska av en hund.. Självklart inte eftersom jag har hund själv. Hade nog inte köpt mig en alligator väska heller det var ingenting jag behövde det var någonting som jag fick! Men som min mamma kommentreade i min blogg till dig.. DU äter kyckling som föds upp i hemska förhållanden.. Vad är det för skillnad på en kyckling och en alligator då ? båda är ju djur. Eller du kanske skiter i kycklingarna presis som jag skiter i alligatorerna! Sen är det lustigt att du säger att jag inte ska vara glad för min väska men du nämner ingenting om han som faktist köpte den till mig,Hade din kille get dig en sån fin present antar jag att du åkt tillbaka till thailand och lämnat tillbaka väskan..eller...Ne för igentligen tror jag att du själv skiter i alligatorer också du vill bara ha något att kritisera.. Sånna människor har jag väldigt svårt för.

Kalla inte mitt tänkande för supersvenskt trode du hade varit i USA och sätt hur människor lever utan att tänka så mycket på miljön så jag tycker nog att jag passar mer in i det facket tyvärr.. Inget jag är stolt över dock.

DU och miljöpartiet PETA mfl kan fortsätta att rädda världen , genom att predika och flytta ut till landet. SJälv nöjer jag mig att källsortera..

Anna det hade varit jätte kul att se dig arbeta om din kille var mångmiljonär.. Men du kanske arbetar för att det är roligt.. Jag känner dock inte så många som arbetar för nöjets skull utan för att tjäna pengar..Dom säger att dom vill vinna på lotto så dom slipper arbeta..Jag har inte direkt vunnit på lotto men just nu behöver jag inte arbeta.. Hade du varit i min sitts hade du nog inte heller arbetat men det är lätt att snacka om andra. Men du är en av dom som har svårt att se på när andra får saker på silverfat. SJälv önskar jag att alla som ville skulle ha möjlighet att leva som jag/Vi.. Om du nu mot alla odds skulle träffa en kille och hamna i samma sitts som jag och fortfarande arbetar efter 3.5 år tillsammans så kan du snacka... Dom inte folk hur som hälst..


Du får helt enkelt respektera att miljöpartiet och Peta inte är något för mig. inte för att jag skiter i djur och natur jag källsorterar ju:) men jag vill inte viga mitt liv åt det..


Sen om du tror att min blogg är ett påhitt är upp till dig.. Brukar ha bildbevis till det mesta så jag är ledsen att såra dig men min blogg är nog så sann den kan bli.


Avslutar med mitt favorit Citat av MIchael Jackson..

"Before u judge me, try hard 2 love me"

Eller fortsätt att kritisera mitt liv jag skiter ärligt talat i vilket:)

It´s all about me said...
This comment has been removed by the author.
It´s all about me said...
This comment has been removed by the author.
It´s all about me said...

Jag tycker att det är lite skrämmande hur poletten aldrig trillar ner. Ingen ide att skriva något mer överhuvudtaget när det liksom inte ligger på samma nivå eller behandlar samma saker.