Saturday, December 30, 2006

Knappast getingmidja.

Vet någon vad som är normalt midjemått? Sunt? Osunt? Fetma?

Vill bara veta. För nu har jag mätt.


Kollat upp själv. Över 88= farligt. Max 80= normalt. At least Im normal. Men å andra sidan är midjan det enda som är förhållandevist normalt på mig.

13 comments:

Hanna said...

Stämmer nog rätt bra det du kollat upp. Själv går jag alltid på mått och inte på vikt.

annaluna said...

vilken Hanna? Känner så många Hannor så vet aldrig vem som skriver!

Men mått måste väl oxå ha att göra med LÄNGD? Liksom klart skillnad om man är 130 eller 200cm...Hittade inte vad som är normalmått för MIN längd.

rob said...

sí, me parecía muy lógico eso de "äter" (suena como "eat"), pero es que en danés el verbo es "at spise", entonces no estaba seguro... hey ¿hablaste con el arquitecto catalán?

Hanna B said...

Denna Hanna! Påverkas det verkligen så mycket av längden? Tveksam..

Gabba said...

Sånt där har jag ingen aning om men för MIG ser du helt NORMAL ut!

Effell said...

Måtten/vikten i siffror säger ju inte allt, eftersom folk är olika skapta redan i utgångsläget; alltså en ganska liten person kan ju aldrig ha samma mått som en storväxt person, om du förstår vad jag menar. Båda kan vara smala, men den storväxta kommer självklart att ha "flest siffror" i sitt mått. Så frågan är väl om det finns ett normal-mått.

annaluna said...

Effell: Ja precis det jag menade...och Hanna; såklart midjemåttet inte är det samma för en väldigt kort som en väldigt lång person! Det är som att gå efter samma vikt liksom oavsett längd..samma med ålder, måste ju vara olika mått för olika åldrar?? Jag minns när jag nådde med mina händer runt midjan, haha..det var länge sen.. (obs: jag har VERY TINY hands!)

Majja Star said...

Alla har normal kropp!
Så är det bara!

annaluna said...

Jag håller inte med Majja...om man har över 88cm typ då, finns det stora risker...Att ha en förstor eller för liten kropp innebär hälsorisker-det må vara normalt, men det är INTE BRA ALLS!

moni said...

jaha tack så mycket, då fick jag bekräftat nu då att jag är fet. för jag har verkligen inte 80 och inte 85 heller för den delen...

annaluna said...

Moni du är verkligen inte fet!! Men har du verkligen mätt i MIDJAN och inte på MAGEN?? Däremot kanske man ska tänka på, att har man över 88 finns det vissa risker, att det kanske inte är PERFEKT hälsosamt..

Annah said...

oj. jag e visst onormal.

Sandra said...

Jag har 71 cm runt midjan och det säger NADA om mig för jag har allt fett under midjan!!! på rumpa, ben å mage!!!!! men jag har alltid haft smal midja, men dte betyder ju inget tycker jag...när resten e fetto