Sunday, December 17, 2006

Besatt?

Jag är helt besatt av bostadsrätter i Stockholm. Jag sitter säkert i minst två timmar varje dag och följer alla budgivningar med spänning. Imorn visas min just-nu-favorit på Thorildsplan, och jag tippar att det kommer gå upp mot 2 miljoner. Min andra favorit, i Hammarbyhöjden, gick upp från 900 000 till nästan 1, 6miljoner. Och här snackar vi mini-tvåor på dryga 40kvm.

Men vad ska man göra? Omöjligt att få tag på en hyresrätt verkar det som, trots att jag är med i massa köer och den längsta sedan 1987. 20 år i juli. Och jag måste flytta eftersom min lägenhet gör mig sjuk, men det är inget som går att bevisa. Jag har varit hos läkare.

Dax att sova nu, klockan närmar sig 00. Var på förhandsvisning med Martin och Bilal efter jobbet och såg UNDERBARA ÄLSKADE som mer var HEMSKA HATADE, men jag garvade som fan åt oss själva, och de sista tio minuterna var faktiskt helt okej. Dessutom satt huvudrollsinnehavaren (Michael Nyqvist) på en av raderna längst fram och gottade sig.

11 comments:

Anonymous said...

ha alltid tyckt om att läsa om va Anna skriver,underbart och väldigt gulligt:) Det är faktiskt jag som är besatt av henne, om man nu ska snacka om att vara besatt av något/någon Bille din största och mest trogna fan puss

Sussie said...

Jobbigt det med lägenheter... :P

egoegon said...

Jobbigt med lägenheter, men det är inte omöjligt! Vi har ju möjlighet att få 1:a hanskontrakt och vi har stått i ett halvår (!!!!). Om man står med medköande och når upp till inkomstkrav så borde du verkligen kunna få ngt.

annaluna said...

EVVE: 1) jag når inte upp till imkomstkrav. Jag har deltidsjobb och är student annars. 2) Du har ju VÄRSTA byteslägenheten, lätt att säga tat det är lätt när man bor i sin pappas lägenhet kanske...Menar inget illa med detta men liksom, men du har kanske lite andra förutsättningar?

egoegon said...

Samma kö som för alla andra: www.bostad.stockholm.se. Jag är också student och har deltidsinkomst. Men för att underlätta bostadsköandet har K ställt sig som medköande för att vi ska nå upp till inkomstkrav. Ställ dig tillsammans med Bilal? Det kostar inget för medköande!

Byteslägenhet? Den här lägenheten ska inte bytas! Den är INTE min, jag ska inte byta den, jag får INGA pengar för den när ägaren (min pappa, inte jag!) säljer den. Jag förstår faktiskt inte vad min bostad nu har med saken att göra?

Majja Star said...

För att jag inte vill se Pasis namn

Hanna said...

Är det den på Kristinebergsvägen du har som favvo? Var tvungen att surfa lite jag med. Brukar kolla lgh på Kungsholmen fortfarande :)

egoegon said...

Men i vilken kö har du stått i sen 87 om du inte får någon lägenhet? Det kan ju inte vara den "vanliga" bostadskön?

K har knappt mer inkomst än mig, och många lägenheter har ju inte direkt skyhöga inkomstkrav, mest att man ska ha inkomst överhuvudtaget. Jag menar bara att det inte är så omöjligt som alla säger om man uppfyller krav och har medköanden. Sen måste man ju kunna göra det också, och det är ju inte alltid så lätt. Lättast att få är dock nyproduktion, men då är det ju dyrare hyra.

Och gällande medköande - den står liksom inte själv i kön, det är ju du som gör det. Synd med Bilals kötid dock.

egoegon said...

Ja, men precis det jag menade. Det går ju att få lägenheter i förorten, och det är ju där vi har möjlighet också. Vill man/måste man (pga att du mår dåligt exempelvis) så finns det ju lägenheter! Sen att det inte är där man exakt vill bo är ju en annan femma. Då får man nog (tyvärr) köpa lägenhet.

egoegon said...

Nej jag fattar att du är trött på att flytta. Jag tror att man får acceptera att om man vill kunna bestämma exakt var och hur man ska bo får man köpa bostadsrätt. Men det jag menade var ju att om det är akut så finns det ju hyresrätter, även om det är långt ut. Sen om man inte vill/kan bo där av olika skäl är det en annan sak. Vi letar efter det vi kan få, vi är inte jättekräsna eftersom vi vill bo ihop först och främst. Båda kommer från landet och är vana att pendla, och jag får panik av min lägenhet.

egoegon said...

Men ak, du behöver inte förklara dina problem mer - du har gjort det och jag säger ju att jag förstår dig! men du sa också att det var omöjligt att få en lägenhet, jag hävdade bara att det inte är det (generellt sett, inte specifikt för dig!). I mitt första inlägg skrev jag ju: "Om man står med medköande och når upp till inkomstkrav så borde du verkligen kunna få ngt." - nu har du förklarat att du inte kan det, fine. Men VI kan ju, så då är det ju inte omöjligt?

Och i övrigt så tror jag du missuppfattat rätt mycket angående den lägenheten jag bor i.