Friday, May 07, 2010

Argentinsk restaurang-varning:

Igår skulle vi fira M:s mammas födelsedag på den argentinska restaurangen 406 Estocolmo. Glada i hågen steg vi in på söderrestaurangen till argentinska toner och beställde dyr mat (dyr för mig är ca 250 kr för en huvudrätt). Eftersom jag är semi-veg sedan ungefär forever beställde jag (och födelsedagsbarnet) grillad tonfisk - något av mina favoriter. (Åh, minns då en fiskarkompis drog upp en tonfisk på Vieques utanför Puerto Rico som vi grillade i solnedgången...)
.
Anyways, Jag fattar ju själv att det är lite fel att beställa fisk när man är på en argentinsk restaurang som är specialiserad på saftiga biffar, men ändå.
.
När den lilla minimala fiskbiten kom ut på tallriken undrade jag först vad det var. Den såg ut som en bit torsk. Kokt torsk. Redan vid första tuggan kände jag mig illamående - det var antagligen den mest osmakliga fisk jag har ätit i hela mitt liv. Tänk er en fryst fiskbit man har slängt i kokande vatten och sedan låtit torka på utsidan ca 5 sekunder på en grill.
.
Klaga är inte det roligaste man kan ägna sig åt, men vi var helt enkelt tvungna tvungna. Jag kände mig typ som Gordon Ramsey när jag illröd i ansiktet (dessutom på engelska eftersom servitrisen var amerikanska) utbrast att fisken är ju inte ens färsk, den har varit fryst, eller hur? Oätlig!
.
Och jo, såklart. Vi fryser in fisken för att det inte skulle löna sig annars. Och sedan kom chefen och förklarade att vill man äta fisk, är det bäst att ringa dagen innan så att de kan gå till marknaden och köpa färsk fisk.
..
Så jag undrar:
1) Varför sa servitrisen inte det när vi beställde?
2) Varför stod det ingenstans att fisk skall förbeställas?
3) Varför fanns den ens med på menyn, för dessutom ca 250 spänn?
4) Trodde de att de skulle komma undan med denna oätliga sak?
5) Hur kan man ha en sån pinsam ursäkt på en restaurang?
.
Vi fiskätare lämnade tillbaka våra tallrikar och tappade matlusten, knaprade i oss lite bröd med chimichurri och avokadosallad istället. Skoj.
.
De övriga som åt kött tyckte att det var okej, men inte särskilt gott. Förutom en, hon gillade det.
.
Min slutsats är:
GÅ INTE DIT.
Och att den bästa restaurangen är Annalunas kitchen.
Hemma, alltså.

8 comments:

Nadia said...

Fy vad trist, jag kunde riktigt kanna hur acklig fisken var efter att ha last din beskrivning.
Jag hade inte heller tyckt att det var okej om jag hade betalat 250 spann. Tycker aven restaurangen kunde bjudit er fiskatare pa nagot annat som plaster pa saren (och utan extra kostnad forstas).

egon said...

Trist när det där händer! Ni betalade inte för fisken va?

För övrigt verkar ni inte vara de enda som råkat ut för det där. Googlade på restaurangen och hittade detta när DN testade stället.

"Atún a la Parrilla, grillad tonfisk, serveras helt genomstekt, och är med andra ord smakmässigt stendöd och torr som en gammal brödbit (240 kr)"

It´s all about me said...

Självklart betalade vi inte! Vi åt den inte heller.

TOnfisken var inte det minsta torr dock, den var alldeles vattning och kokt och ...äcklig... Totalt oätlig! Tycker nu i efterhand lite synd om dem på något sätt...

Nadia said...

Maste forresten beratta en anekdot fran en restaurang i den lilla katalanska byn Cadaqués.. Jag bestallde in en tallrik med pasta som vid en provsmakning visade sig vara oerhort stark, det riktigt brande i munnen. Jag at inte sa mkt eftersom den var sa stark men tyckte inte heller att jag hade nagon ratt att klaga, jag visste ju att ratten ineholl chili. Nar kyparen gar forbi vart bord och ser att jag bara atit halften av min tallrik fragar han om nagot ar pa tok. Jag svarar att det var gott men en aning starkt. Och genast far kyparen ivag med min tallrik och kommer strax tillbaks med en ny, rikligt tilltagen pasta-portion. Jag och mitt sallskap blev naturligtvis mycket glatt overaskade och lamnade restaurangen med en mycket positiv bild av stallet.

egon said...

Jag menade ju såklart att det var exakt samma rätt de klankat ner på = dålig rätt (oavsett om den var torr eller vattnig :)).

It´s all about me said...

Så pass mycket förstod jag Evve;)

Antagligen hade de tagit till sig av recensionen "torr" och istället gjort den alldeles full av vatten... GRR! Tråkigt, iallafall.

Sussie said...

Åh fy... Så trist att beställa en dyr rätt och få in nåt skräp. :P
Men man SKA klaga.

Erica said...

urs så trist! Man vill ju verklien njuta och äta supergott när man betalar dom pengarna, och dessutom då man har ngt att fira!!!