Thursday, December 30, 2010

Bokåret 2010 - Besvikelserna:


Jag fortsätter på Bokåret 2010 (som nu är uppe i 82 lästa) och går från De Bästa till De Sämsta, vilka uppgår till hela 14 stycken. Ingen av dem har dock det lägsta betyget (*)

Dödergök - Katarina Wennstam **
Låg och läste den på terrassen i huset i Luquillo, Karibien, som vi hyrde några veckor. Gillade den inte alls. Blev besviken på det för enkla språket, felaktiga spanskan och att storyn, som i sig är bra och viktig, framfördes ganska banalt och uselt. Gillade Smuts bättre.

Åse - Denise Rudberg **
Lite skämmigt, men jag har läst asmånga av hennes böcker. T.ex. Väninnan och storlek 37 gillade jag faktiskt, men den här var helt meningslös. Alltså meningslös även som ytlig chiclit.

Livet med min syster Madonna - Christopher Ciccone **
Intressant att läsa lite insiderinfo om min stora idol Madonna, men hennes brorsa har sådan tydlig avundsjuka att det blir löjligt att läsa hans försök att hänga ut hennes som en dålig människa. Fy skäms, brorsan!

Färden genom mangroven - Maryse Condé **
Denna fick jag personligen tipsad om på bloggen, men den var alldeles för hattig för min smak och jag kom aldrig riktig in i den. Olika personligheter här och där och allmänt rörig. Roligt att läsa karibisk litteratur, men den här gillade jag faktiskt inte. Jag läste hennes Desirada lite senare i år, och den var bättre.

Spegel i spegeln - Michael Ende **
Förvirrande novellsamling som måste ha skrivits efter intagande av X antal droger. Älskade hans Momo – eller kampen om tiden, och vem känner inte till Den oändliga Historien? Hade således höga förväntningar men blev besviken. Hade haft boken i kanske 15 år i bokhyllan, så det var på tiden att den blev läst.

Den sjunde dagen - Stefan Einhorn **
Tips av en kompis som älskade den, så jag lånade den av henne och fick en chock över hur dålig jag tyckte att den var. Den består enligt mig bara av en massa dravel och självklarheter som jag lika gärna hade kunnat bemödas ifrån.

Kärlek - Dalai Lama **
Ingen hit direkt. Kanske inget att läsa på pendeln, vilket jag gjorde, men jag hade nog inte gillat den ändå. Handlar om meditationsövningar och tro.

Hjärtdjur - Herta Muller **
Vilken besvikelse. Tänk att hon har fått Nobelpriset..! Kanske borde jag ha läst Andningsgunga istället? Den här boken berörde inte ens, trots sin sorgliga story.

Star - Pamela Anderson **
Tro inte att jag har köpt denna, det var ett gratis ex. Många av de böcker jag läser är gratisexemplar – så även denna. Den började ganska underhållande som ytlig chiclit, men sedan urartade den totalt. Rätt spännande att ha läst något av Pamela i alla fall.

Borta Bäst - Sara Kadefors **(*)
Hade läst Sandor Slash Ida tidigare (i Bolivia 2005) och gillade den. Den här boken var dock ganska tom och saknade mening. Den var lättläst och jag ville hela tiden läsa vidare, men jag blev otroligt besviken på att den inte hade något djup eller typ av förklaring.

När jag fyller 30 ska jag vara smal - Jenny Dahlberg **
En gratisbok jag fick av killens mamma (en pik? Hehe…). Läste ut den på ett dygn och tycker att den var helt okej i början och sedan blev sämre och sämre. Budskapet var apdåligt. Läste dock denna eftersom hennes debut TJOCK! Fick så mycket uppmärksamhet för några år sedan.

Sånt man bara säger - Helena von Zweigbergk **
Lånade av en kompis. Gillade inte särskilt. Har även läst Tusen Skärvor Tillit som jag gillade mycket mer.


Berlinerpopplarna - Anne B. Ragde **
Vilken besvikelse. Trodde verkligen att jag skulle gilla denna norska snackis, men den var rätt tom och onödig. Kommer inte läsa uppföljarna.


Ingen hör hemma här mer än du - Miranda July **
Novellsamling som jag inte blev klok på. Mycket osmakligt snusk och konstigheter varav typ max två noveller föll mig i smaken. Inget att rekommendera.

2 comments:

TORGNYSDOTTER said...

Vaaa!? Gillade du inte borta bäst!? Jag tyckte den var fantastiskt nyanserad.

Där ser man.

It´s all about me said...

Den fick ändå 2,5 stjärnor så den var inte helt värdelös. Tyckte att den var spännande, men blev otroligt besviken över slutet och över att ingen förklaring gavs. Jag tycker att den var väldigt dåligt nyanserad, hehe. Tur att man inte tycker lika om allt.. ;)