Sunday, October 29, 2006

One night with Gabs.

.
1) Gabba och jag på skogspromenad mot Hagaparken vid mig.
2) Jenny Öl och jag.
3) Födelsedagsbarnet Majja, Pelle, Mimmi, Sophie, Majja och jag i minusgrader utanför Skeppsbar.
4) Martin, jag, Ylva-sis och Gabba utanför Skeppsbar, fortfarande i minusgrader.











5) Sophie, Majvor och jag.
6) Gabba som spelar Sonic i min soffa innan sängdax runt 2:30-snåret.

Och här sitter jag nu medan solen strålar utanför, ska på promenad och sedan träning + käka med farsan, och vidare hem till Hannas nya lägenhet med Gänget! Det var skitkul att Gabba var här, hon är så söt och snäll. Och förlåt alla som var på Skeppsbar men som aldrig hamnade i min kamera.

Saturday, October 28, 2006

Dormida.



Hann knappt vara uppe en timme, sen blev jag trött igen.

Fräscht att höra hur grannen kissar så att de skvalar.



Ps. Hakar på trenden att visa utsikt från ens lägenhet-så här är min, en höstmorgon och en sommardag!

Friday, October 27, 2006

Seghet.

Är så seg, så seg...tänkte gå upp kl 07 men fick tvinga mig upp kl 08:45. Måste iväg till gymmet innan jobbet, för har inte tränat sedan i söndags. Har inte orkat. Jobbar så sjukt mycket nu att promenader är det enda som lockar. Tänkte på hur jag typ aldrig har varit i pengaproblem på riktigt, eftersom jag jobbat och slitit sedan jag var typ 16, och aldrig levt över mina tillgångar. Har jag inga pengar så shoppar jag inte heller! Jag gör inte av med några pengar på krogen eftersom jag varken knappt aldrig går ut, och dricker inte heller. Man får ju anpassa sig efter de pengar man har, eller jobba mer. Och nu är det som sagt sjukt mkt jobb, men då kan jag oxå köpa saker jag behöver-saker som de flesta redan har. Tex har jag köpt Nike Shox nu (på 50% REA) och studsar fram på promenaderna. Mina fötter kommer nu kanske göra mindre ont. Kaffebryggare är nästa steg, det är ju nästan ett måste eftersom kaffe är min största last och det första jag längtar efter på morgonen.

Wednesday, October 25, 2006

trabajando...

Står på jobbet (Almia) och segar... Jobbar heldag idag, dvs 9:45-19:15 och får betalt för 10h så hey, man ska inte klaga...Lockar dock NADA att dra ut i 7+ till gymmet sedan, vill bara snabbt hem till middagen som Bilal skulle laga. Jobbar stängning precis JÄMT, men min snälla kollega kunde ta det imorn så slutar redan 15 då, hihi. Vilken lyx!

Igår kväll var Bilal o jag ute o käkade med farsan (sushi) och det var gott. Den sistnämnde var däremot ganska tystlåten, han har visst redan glidit iväg mot asiatiska breddgrader.
Förresten kan ni ju spana in vårt original till släkting Bror på pappas blogg. Hehe.

Tuesday, October 24, 2006

Veckans utmaning.

1. Ta närmaste bok och slå upp sida 18, rad 4, vad står där? -"...på engelska, för det mesta både och"
2. Sträck ut din vänstra hand så långt du kan, vad rör du vid? - Soffkanten.
3. Vad var det senaste du såg på teve? - Bilal kollar på Jarod nu, men CSI igår.
4. Utan att se efter gissa vad klockan är? -15:21 (fan, hon var 15:24) .
5. Bortsett från datorn, vad hör du nu? - Bilal som diskar och reklam på TV.
6. När var du senast utomhus o vad gjorde du då? - Ett par h sen, gick 1.5h promenad.
7. vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen? -
Monis blogg.
8. Vad har du på dej? - Blå morgonrock.
9. Drömde du något inatt? Isåfall vad? - Ja, var tillbaka i Spanien och hängde med Nadia *sakna*.
10. När skrattade du senast? - Nyss åt Bilals skrik när han såg hur kastrullen jag eldade upp ser ut.
11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu? - Foton från Bolivia, Perú och Puerto Rico, en rainstick från Spanien, INKA-kalender (pläd) från Perú, Cuzco.
12. Har du sett något konstigt på sistone? - Jag själv som eldade upp en kastrull.
13. vad tycker du om den här utmaningen? - Inte lika kul som andra, ganska meningslös.
14. Vilken var den senaste film du såg? - Terminator 3 (igen) Den e grym!
15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa? - Lägenhet, hus på Utö,presenter åt de jag gillar.
16. Berätta något om dej själv som kanske folk inte känner till? -
17. Om du fick ändrabara på en sak i världen? - Ingen miljöförstöring.
18. Vad tycker du om att dansa? -Salsa och sånt.
19. George Bush? - Kanske inte den bästa presidenten, nej.
20.-21. vad skulle dina barn heta? pojke resp flicka? - Luna, Nicolas, men vill nog ej ha.
22. skulle du någonsin överväga att bo utomlands? - Frågan är väl om jag skulle kunna överväga att bo kvar i Sverige.
23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten? - Nu får du önska vad du vill.
24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna? -Pappa, Delinda, Sandra, Effell.

Monday, October 23, 2006

Frisk som en nötkärna.


Jahopp, så var det återbesök hos läkaren och jag är kanske den enda människan som blev ledsen över att alla provresultat visade att jag var superfrisk. Inte ens järnbrist! Däremot tog jag ett nytt prov och fick remiss till hudläkare som även har hand om hår. Som ett tillägg fick jag efter min redogörelse av symptom det bekräftat att jag antagligen skulle må bättre i ett varmare land.

Jag visste det - jag är inte skapt för Sverige!

Ps. Så här ser Betty La Fea ut när hon blir Betty La Guapa och äntligen får sin drömprins:)

Sunday, October 22, 2006

Trött.


Kände mig lycklig i hela kroppen när jag gick hem från pendeln ikväll, efter jobb och träning. Det är så skönt att vara vuxen och få bestämma själv. Även fast det var 7½ år sedan jag flyttade hemifrån tänker jag på det varje dag.

I fredags var det Movienight hos Kenny med The Gang, Märta och Oliver var oxå med = nice nice. Kennys projektor rules. Hann tom med första avsnittet av Sex and the City - vars box jag förövrigt jag nog ska skicka tillbaka, för Martin skulle fixa alla avsnitt till mig:)
Efter jobbet igår käkade Bille och jag gratis på Pizza Hut:)

Nyss såg jag reklamen för den nya serien UGLY BETTY som börjar 7/11 vilket STÖR mig eftersom den är snodd från Sydamerikas största såpa ever; BETTY LA FEA (Ugly Betty, på engelska) Har följt hela den serien från Colombia för flera år sedan. Kunde de inte bara visat originalet här liksom?

Ps. Så kul att Anna och Has kom förbi mitt jobb i fredags!

Thursday, October 19, 2006

Dvd´s.

För att pigga upp mig har jag nu precis beställt en box med alla avsnitt av världens bästa serie, dvs Sex and the city. Inget jävla begagnat heller. Nu kanske jag kan sluta sitta uppe var och varannan natt för att se repriserna jag redan sett typ 100 ggr.

Wednesday, October 18, 2006

El odio es un sentimiento bien raro.

Det är få människor jag har hatat i mitt liv. Elsa Rahmqvist är egentligen den enda. Ni vet, så där att jag fortfarande än idag inte skulle ringa efter hjälp om hon bröt benet på gatan, trots att det var år -92 hon slutade vara min hemska Waldorflärare. För något år sedan läste mamma hennes mans dödsannons. Jag log.
Den senaste tiden har jag fantiserat om hur det skulle vara om hon kom in i butiken där jag jobbar och bad om hjälp. Jag skulle hämnas på ett fint sätt och be henne dra åt helvette, efter att jag upplyst henne om att jag har ett mycket bra liv. Fattar inte ens varför jag tänkt på detta de senaste veckorna när hon varit ute ur mitt liv så länge.
Och så idag på jobbet stod hon där. Elsa fucking Rahmqvist, i egen hög person. Hon bad att få se en blus och jag passade på att stoppa ned ett en tröja med larm i hennes väska samt ringde efter vakten och sa att jag hade en nedknarkad dam i butiken som snattade. Hon togs på bar gärning och var så förvirrad att hon inte lyckades säga emot.
Nej, det gjorde jag inte. Jag stod bara där som ett fån och hjärtat bankade. Jag ville bara sjunka genom jorden. Fick sådan ångest och ingenting blev sagt eller gjort. Efter någon minut, som kändes som en evighet, gick hon ut igen. Och jag vet inte ens om hon såg mig.

Tuesday, October 17, 2006

Oslo.













Äntligen går det att ladda upp lite bilder...Här är Weronica och jag i Oslo. Lika kul som vanligt. Är helt glad sedan jag var där och vill åka snart igen!! Ja, vad gjorde vi?? Gick typ 4-timmars-promenad, gjorde ett par slam, spelade Dr.Mario, pratade finlandssvenska, gick fler promenader, lagade mat åt varann och shoppade lite kläder, snackade, garvade,
garvade lite till, var ute på Hard Rock och det gick vilt till för Weronica och lugnare för mig. En kille kastade danska mynt åt oss när vi sa att han hade guldskor...osv:) Wero och jag är bäst.

Monday, October 16, 2006

My dad.

Jag har världens ballaste pappa! Kolla in hans blogg och utmaningen:) hehe...

Försökte ladda upp ett Oslo-foto nu men det gick inte. Jobbar och tränar som fan den här veckan, max en dag ledig från jobbet, ev noll. Av 8-9 dagar. Ska lära kollegor nya datasystemet på Almia osv:)

Idag innan jobbet träffade jag Rasmus en snabbis (planerad) på centralen, det var inte igår...

Sunday, October 15, 2006

Home sweet home.

Det var helt storslaget att flyga mellan Oslo och Stockholm. Sjukt vackert. Landade strax innan 16:30 och var innanför min dörr klockan 17! Underbar solig hösteftermiddag och Bilal kom och mötte mig...Han har städat, handlat, står nu och lagar mat och gör mig lycklig!

Haft det askul hos Weronica torsd-sönd och började nästan grina när vi sa hejdå. Min bästis. Ska ladda upp bilderna sedan och skriva mer om det, men det blir först imorn eller så.

Wednesday, October 11, 2006

Oslo.

Imorn flyger jag till Oslo för att tillbringa helgen med Weronica! Vi har alltid så roligt ihop...
Är annars lite förkyld nu, seg i huvvet men hade bara ont i halsen i 1.5 dagar. Fått fler indragna timmar på Pagelle och blir så trött. Skönt att komma hem efter stängning till en sötnos som både tvättar och lagar mat!

Monday, October 09, 2006

Veckans utmaning.

Sötaste Anna har utmanat mig (yes!)

Fyra arbeten jag har haft i mitt liv:
(skriver bara de coolaste!)
1. Wedding Coordinator för The Wedding Experience i San Juan
2. Assistent Travel Manager för halva Karibien, Norwegian Cruise Lines
3. Spansklärare (ja, det var inte länge direkt...)
4. De gånger jag fick hoppa in som tolk på Södersjukhuset. (Egentligen blev jag bara utnyttjad för att de riktiga tolkarna kostar skjortan)

Fyra filmer jag kan se om och om igen:
1. The Neverending Story
2. Gudarna måste vara tokiga (allihop)
3. Karate Kid (alla)
4. Indiana Jones (alla)

Fyra städer jag har bott i:
1. Río Piedras (San Juan, Puerto Rico, typ 1år)
2. Málaga (Spanien, typ 1år)
3. Stockholm (typ resten av mina snart 26 år)
4. Lidingö (hehe, ja måste ju fylla ut listan...kommer dock bo i Buenos Aires och Barcelona inom närmsta tiden!)

Fyra tv-serier jag gärna ser:
1. Sex and the city (kan se varje avsnitt 100 ggr!)
2. Desperate Housewives
3. 100 Höjdare
4. CSI

Fyra ställen jag vill åka till:
1. Buenos Aires. (och jag ska!)
2. Uruguay (Och jag ska!)
3. Barcelona (Och jag ska plugga jurdik där höst -07!)
4. Colombia

Fyra webbsidor jag besöker dagligen:
1. Lunarstorm (jag vet, det är barnsligt!)
2. Tv-tablå
3.
SL
4.
Yahoo-mail

Fyra favoriträtter:
1. Färdig sallad (pasta, couscous, grönsallad, ceasar etc)
2. Tacos (med quorn)
3. sushi
4. Tostones...(ah, sakna!!)

Fyra ställen där jag trivs:
1. På Utö
2. Snorklandes i havet, helst i Karibien vid ön Vieques! Korallreven, aaah...
3. I min säng (IKEA rules)
4. I Hammarbyhöjden

Fyra bloggare jag vill utmana att svara på de här frågorna:
1.
Pappa (snälla, anta den här utmaningen? Vore så kul!)
2.
Majja
3.
Delinda
4.
Anki

Sunday, October 08, 2006

I soffan.



Helgen börjar lida mot sitt slut. Låste inte in mig det minsta den här helgen, utan istället ägnade jag mig åt roliga saker -trots att jag var mycket trött när de utfördes.
I fredags tvingade Ylva med mig att se La Habanera Mortal på latinamerikanska bokhandeln. Ylva känner ju sångaren. Ledig lördag tillbringades runt Ulriksdals slott och Villa Beylon, tills en dam som var ute och gick med sin häst varnade mig för en skum kille som smög omkring i buskarna. Då gick jag ganska snabbt hem. På kvällen var det fotboll hos Kenny och hans hemmabio med lite folk (Martin, Ylva, Lluis, Signe, Hanna) Otippat att Sverige skulle vinna med 2-0! Idag har jag jobbat, tränat skivstång med sistah och sedan fikat på Dolce med fröken Kantor som jag gick i samma klass som 1-9:an. Fan vad vi garvade, så mycket minnen... Tex när vi glömde kvar en klasskompis på hotellet när vi skulle åka från Prag på klassresan, eller när vi satt hela dagarna i Peter Jöbacks trappuppgång. Under 9 år hinner man göra ganska mycket...

Foton: Spelningen och lite löst folk hos Kenny. (Hanna hade inte kommit än)

Thursday, October 05, 2006

Läkartajm.


Nu har jag äntligen varit hos läkaren och tagot 4 blodprover. Återbesök den 23/10 (för han skulle åka bort en vecka...) Sedan har jag tänkt ganska mycket på sista tiden hur glad jag är över att vissa människor inte finns i mitt liv längre. Människor som jag trodde att jag skulle sakna, men inte saknar. Som jag borde gjort mig av med tidigare än så, men mesig som jag är, tar en massa skit, så blir det aldrig så. Sen finns det förståss de som bara glidit ur ens liv ofrivilligt, som jag önskar hade varit kvar. Till exempel Beccie, Nova, Johan... Joel saknar jag oxå, men han bor ju tusen mil bort (eller ja, vet inte riktigt hur långt det är till Schweiz) Vore kul att umgås mer med gamla kompisar, så därför hörde jag av mig till Rebecka och vi ska ta en fika.
Saknar juristklassen, Miriam min norska kompis som bor i Sydafrika, Ilse och tyske Andi.

Skulle kunna skriva 1000 rader till om det här, men näe.

Skulle inte skriva om träning heller, men syster o jag har varit på BOX och SKIVSTÅNG (Bodypump) den här veckan och det var kuuul!

Kunde tyvärr inte låsa i mig den här veckan, för det blir 5 dagars jobb. Fick rycka in på Almia - men det är ju bra!

Fotot: Stockholm är vackert!

Monday, October 02, 2006

Amazonas.

Får rysningar varje gång jag tänker på planet som störtade mitt i djupaste Amazonas. Känns som ett avsnitt ur Lost, att det inte kan vara på riktigt.

Sen undrar jag varför det inte stått i tidningen om tjejen som ramlade ner från muren vid Karlberg i lördags när Ylva och jag var där bland alla ambulanser och brandbilar. Undrar om hon lever? Tänk vad mycket som händer som aldrig ens tas upp...

Meningslös blogg.


Blev ju en kul helg, även om jag hade planerat att bara låsa in mig och sova, läsa böcker, se film och skriva.

Fredagen efter jobbet har jag ju skrivit om (José kom till Mosebacke oxå och skrämde bort snubbarna i skjortor med sitt garv) På lördagen blev det Core med syster och på kvällen bjöd SötHanna mig på bion OFFSIDE i Råsunda. Hon har köpt världens finaste lägenhet vid Näckrosen (Råsunda) och bor ett stenkast från gamla bion. Hörde något mumlas om Sveriges Hollywood förr i tiden. Tog ett glas rosé på puben Dick. Dick, i Näckrosen. Okej...
söndagen var jag död i princip hela dagen, missade träning, glömde saker hemma, gick fram och tillbaka till mataffären och velade. Blev tillslut kvällspromenad med syrran innan biljard med Hanna, syrran och Martin på Kungsholmen. Jag vann hela tiden. (Eller inte)

Dax för jobb. Men den här veckan SKA jag låsa in mig och läsa + skriva. Annars får jag abstinens. Jobbar bara tre dagar.