Wednesday, January 28, 2009

It´s all about en massa X och Y:

Ok, förra helgen fylldes mitt block av uträkningar som ovan. Efter krokodiltårar och nej, nej, nej det är omöjligt, jag kan inte, märkte jag plötsligt att det var jag som stod för uträkningarna och att svaren var rätt. Hur är det möjligt? Jag som så fort ämnet kommer upp skakar på huvudet och säger att matte, det är helt omöjligt, jag kan ingenting. Hur är det ens möjligt att M efter typ en kvart lyckades lära mig saker som jag aldrig trodde att jag skulle kunna?
.
Men...varför? undrar kanske någon.
Jo, M säger att matte nästan är viktigare än språk. Inte för att jag håller med, men för att jag hade tänkt göra högskoleprovet för första gången sedan jag var 16. Hej!
.

30 comments:

Murmel said...

Gud vad duktig du är, go Annaluna!!!!!

Ja, vi gillar ju Frösunda och närheten till vänner gör stärker anledningen att stanna.

Vi får se hur det slutar=)

Har tagit min första shake idag. Helt ok. Ska köpa äpplen att blanda i sen.

Ska dock äta vanlig middag.

Laxsoppan var jättegod. Man känner sig mycket bättre i hela kroppen och som person när man äter bra tycker jag.

Ja.. ser fram emot när vi tar promenader i vårsolen=)

KRAM (Hälsa M)

Sussie said...

Hih.. jag tänker på Arcadas hopplösa matte direkt jag ser det där. Jag avskyr matte! :P

Jag var tvungen att gå om kursen i Arcada och jag fattar inte att jag lyckades skriva en 3:a andra gången... (efter 3 underkända tenter i 1:a kursen!)
Matte o jag är inte kompisar.

Sussie said...

..duktigt av dig, skulle jag ju också få med. Hmrf.

egon said...

haha, jag som tycker det där ser KUL ut :) spännande med högskoleprovet, har funderat i flera år om jag ska göra det igen trots att jag inte "behöver". Bara för att veta var man skulle hamna...

It´s all about me said...

Louise: Ses snart och jag vill oxå köpa proteinshakes!!

Sussie: Jag gick om matten på gymnasiet 3 ggr..ehuum...

Egon: Jag skulle aldrig göra högskoleprovet for fun, liksom slösa en heeel dag på ett prov for nothing, men why not - testa! :) Det säger ju inte så mkt om intelligens, men rätt mkt om hur snabbt man tänker och hur logisk man är...och hur man jobbar under press! Jag blir nollställd under den enorma tidspress man har på provet, men jag ska försöka...

Lena said...

Jag hämtade gamla högskoleprov från VHS och övade på dem hemma innan. Jättebra eftersom man får en känsla för hur provmakarna tänker, särskilt när det gäller eng och sve som ju handlar mycket om att tolka saker.
Allra bäst är förstås att göra åtminstone ett prov på tid hemma, som ett genrep. Du har ju iofs redan skrivit hs-prov tidigare så du har ju koll på upplägget, men det kan ju ändå vara bra att skriva ett övningsprov hemma och sedan i lugn och ro gå igenom alla fel och försöka klura ut varför det blev fel.

Lycka till!

It´s all about me said...

självklart har jag tagit hem övningsprov! Däremot känns det ganska meningslöst med övningsproven om jag inte ens kan matte och således inte ens kan öva;) Typ som att sätta sig med en bok utan att kunna läsa;) Grunderna är ett måste!

Lala said...

x och y tyckte jag kunde vara liiiite kul på matten, men annars sög det rätt rejält...

Anonymous said...

Jag saknar dig Anna :(

t

It´s all about me said...

Från matte b på gymnasiet minns jag endast Hans-Petters (ja, läraren hette så) "papegojor som går in i en tvättmaskin som X och kommer ut som Y". Han illustrerade dessa på tavlan och mer minns jag inte. Damn.

It´s all about me said...

T - I miss you too!!!

egon said...

Jo, jag gjorde det ju fyra gånger förut så jag vet ju att det inte är så jävla spännande när man väl sitter där. Men - jag är ganska övertygad om att jag skulle prestera bättre nu pga massa olika anledningar. Ur den synvinkeln skulle det vara kul att se om jag har rätt!

It´s all about me said...

EGon: 4 ggr, det visste jag inte! Säkert presterar du bättre nu! Man blir ju förhoppningsvis KLOKARE med åren, lär sig fler ord osv... testa vetja! :) Å andra sidan beror det ju på en hel del faktorer omkring oxå: Hur bra fokus man har just den dan, vilka ord som faktiskt kommer, vilken del som kommer två gånger... (om det kör med en del repeterad ännu?!)

Jag hoppas även att JAG kommer prestera bättre än vad jag gjorde 1996 :D

Anonymous said...

Men, det där är ju fel uträknat!!
.
..
...
Skojja bara, du är så duktig så duktig:)

/Din läris

TORGNYSDOTTER said...

Lycka till!

Jag måste medge att när jag skrev högskoleprovet andra gången fick jag så höga poäng (1,9) att jag aldrig kommer att göra om det.
Jag tänker lådsas som om det är sån jag är. För evigt och evigt.
Jag har en känsla av att det var en hel del tur också, men det erkänner jag bara här där jag (nästan) inte känner någon.
(innerst inne vet jag att jag inte skulle prestera i närheten av så bra idag, tyvärr. Jag utvecklas förmodligen bakåt och snubblar mot senilitet)

It´s all about me said...

Torgynsdotter:
1.9
H e r r e g u d!
Min moster fick typ 1.9 eller 2.0 och jag FATTAR inte hur det går. Shit! Du är sjukt duktig! Jag vägrar att tro att det skulle ha med tur att göra, såvida du inte är synsk :D
Du har nog dock rätt i att man kan utvecklas åt motsatt håll...kanske läser man långsammare, glömmer matten... Men oj oj så bra! Synd att resultatet bara hänger med i 5 år!

Emmama said...

LÄR MIG KVINNA. Jag är så extremt omatematisk!

It´s all about me said...

Emmama: En till som inte tycker att det där var a piece of cake, vad skönt! Jag ska lära dig allt jag kan...hehe...det är nämligen inte så mycket...än! Martin är världens bästa lärare, har aldrig träffat någon person med bättre tålamod än han!

Petra H said...

Ha ha, jag fick också 1,9 andra gången jag gjorde högskoleprovet och tänker inte förstöra det intrycket genom att göra om det ;-) Vet inte hur jag lyckades...
Tilläggas bör att jag nog aldrig klarat av att göra de där uträkningarna i ditt anteckningsblock, får ångest bara jag tittar på dem...
Lycka till och hoppas att det går vägen!
Kram

TORGNYSDOTTER said...

Fem år!? Jag hade för mig att det var mindre...
Nåja, icke desto mindre för sent att glädja sig. Suck.
Men fan vet vilken typ av "duktig" det mäter. Jag tror att det är lika delar allmänbildning, stresstålighet och en rätt stor del tur. Som sagt. Jag skrev helt mediokert första gången. Men det var bara att tacka och ta emot. Jag kom ju in på den utbildning jag ville.

It´s all about me said...

Jösses vad ni är duktiga! Jag skulle seriöst bli lyckligast i världen om jag fick 1.9. Det skulle förändra hela mitt liv! Dessvärre kommer det aldrig hända, faktiskt. Jag nollställs av stressen och är ologisk och omatematisk. Njut av era grymt höga siffror!! :)

Murmel said...

jag är faktiskt avundsjuk på att du har så många läsare...(fast hemskt glad att du kära vän är den som läser min blogg)!

Berätta om tandläkaren sen!
KRAM

It´s all about me said...

INGA HÅL ATT LAGA, PJUUUH.
Men jag skäms. Jag använder inte tandtråd och har aldrig gjort, men nu ska jag skärpa mig.

Murmel: Sprid ordet om din blogg och vips har du läsare! :)

Lena said...

Jag känner precis som Torgnysdotter och Petra, jag fick 2.0 första gången jag skrev det och jag vågar VERKLIGEN inte skriva om det.

Högskoleprovet ska enligt utsago mäta förmågan att tillgodogöra sig högskolestudier, men jag är helt säker på att jag skulle få ett sämre resultat nu efter att ha tillbringat en massa år med att faktiskt "tillgodogöra mig högskolestudier" i verkligheten.

Jag hoppas verkligen det går jättebra för dig, om juristprogrammet tog in folk på intervju eller "arbetsprov" skulle du redan vara högst upp på intagningslistan.

It´s all about me said...

Lena: Vad snällt skrivet! Jag gick ju språk-juridik, varav 1.5 år på juristlinjen. Hur jag kom in? Intervju och personligt brev! (på spanska!) 2.0...alltså jag FATTAR inte. Nu får jag extrem prestationsångest. Jag borde inte ha skrivit något. Jag blir GLAD om jag kommer upp i 1.0, men det tror jag inte att jag gör. Möjligtvis 10:onde gången. 2.0...jag förstår inte hur det är möjligt, och första gången! Lena, you rock!

Ps. Snälla, blogga igen när du är tillbaka i "ditt" land!!

delinda said...

japp, fick du min mejl? kramar

It´s all about me said...

Nuuu såg jag det, och jag svarade! :)

Anonymous said...

Matte är SÅ roligt då man kan det men ett helvete då man inte kan...Härligt att du har en sån bra lärare på hemmaplan, nu fixar du fullpott på högskoleprovet!

It´s all about me said...

Anki *ehum* Tyvärr kan han inte lära mig att tänka FORT, och heller inte de andra delarna...men det vore softa bananer att åtminstone kamma hem NÅGRA poäng på matte-delen och slippa chansa på allt!

Anonymous said...

Imorn blir det nya hårda tag!

/Magister Martin.