Monday, February 09, 2009

It´s all about the Beauty of Waiting:

Måndag kl 06:58 på pendeln:
M petar lite förstrött på Metron som ligger på sätet framför. Jag ser en artikel om Madonna och kommer på att visstfan, det är idag klockan 09 biljetterna släpps.
.
Biljetterna kostar mellan 695 och 1 195 kronor och säljs via telefon, ombud och internet. Vanligt kösystem gäller i alla kanaler. – De allra flesta som vill ha kommer inte att få någon biljett. Men största chansen är ändå på internet såvida man inte köar utanför våra ombud två dagar i förväg.
.
-Det har varit min dröm sen jag var liten att se henne live, säger jag. Sist hon var här var jag knappt tio och för liten för att gå. Det är omöjligt att få tag på en biljett. Köa i två dagar?! Jag, som vanligt pessimist som jag själv skakar bort genom att mena att jag är realist.
-Men du måste ju iallafall försöka, eller hur? Om du får tag på en biljett får du 700 spänn av mig, säger M, som har världens bästa tålamod, disciplin och allt sånt där som jag inte har.
-Det är inget idé, men okej jag ska, jag börjar inte jobbet förrän kl 12 så jag har tid.
.
.
Kl. 07:30
Konto på ticnet.se skapat.
.
Kl 08.58
Jag kastats ut ur ticnet.se för att "alla ska få samma chans", och jag ställer mig i internet-kö direkt, sitter som klistrad framför skärmen och vågar knappt röra mig. Tänk om internetsladden åker ut? Eller om jag surfar på en annan sida och förlorar min plats?
.
Klockan 9:30
Vågar mig på att läsa lite kommittébetänkanden i bolagsrätt med ett öga ständigt på skärmen.
.
Kl. 10:30
Kön minskar och jag står och vilar på sista millimetern i en kvart.

Kl.10:45
Efter två timmar i ett kösystem kastas jag in i ett nytt. Jippie. Nu är jag övertygad om att alla biljetter för länge sedan är slutsålda.

Kl.11:10
Jahopp. Drygt två timmar senare slutar kön att funka, ett "websidan kan inte visas" skymtas och jag tänker att biljetterna är ju ändå slut så whatever.
.
Kl. 11:20
och 7 minuter tills jag måste gå för att inte komma försent till jobbet. "din väntetid beräknas vara mindre än fem minuter" och jag får hjärtklappning och magont. Sidan pendlar mellan fem och tio minuter och klockan tickar.
.
Kl. 11:38
och jag sitter med jacka, mössa, halsduk och vantar och tänker två minuter till, två minuter! Jag kan inte komma mer än en kvart försent, inte för en sån sak som att köa till något som inte finns. Ute skiner solen och det är -4 grader och jag tänker på LP-skivorna jag köpte med Madonna som liten, den där jag fick för en femma för att den var böjd, Linus i klassen som gav mig Like a prayer, kasettbanden med Madonnas första band innan hon blev känd, alla böcker och utklipp, hela hennes liv som jag kunde utan och innan.
.
Kl. 11:40
Nu måste jag gå. Jag halvreser mig och sväljer nästan min egen tunga, för plötsligt är jag inne på tincnet´s sida och jag ser hur jag klickar i två biljetter i en bra kategori, tranporteras vidare till min bank och skriver i alla koder och vips har jag två biljetter i min inbox till Madonna på Ullevi den 9 augusti 2009 och jag hör hur jag snyftar av lycka och nästan hoppar upp i taket, och efter det har jag typ en blackout och vet bara att jag ringer M och sedan är på jobbet och möter VD´n i trappen som får veta att jag är sen för att jag köpt biljetter till Madonna. "Wow", är allt han får fram. "I know", är allt jag får fram.
.
The Beauty of Waiting alltså, två biljetter till Madonna efter knappt 3 timmars köande. (Vad var det som var omöjligt, sa du?)
.

25 comments:

TORGNYSDOTTER said...

Goooood 4 u! När jag kom fram fanns det bara platser med dålig sikt och kände ingen som helst beauty of waiting. Bara sur. Jag får väl bita ihop och tjacka biljett för tretusen spänn. Vilket jag även fick göra sist jag såg henne. Fast, hey, det är det värt!

Underlandet said...

Grattis!!!

It´s all about me said...

Torgnysdotter: vilken osis! Jag fick med bra sikt, det fanns nog bättre också men jag var så nervös så jag hann inte kolla ordentligt. Fattar det knappt själv.

Och jo, det är värt dyrare, men ändå! Biljetter ligger tydligen ute för uppemot 4000spänn nu. Jag borde ha köpt 6 stycken och sålt vidare...tyvärr är jag en mes.

Underlandet: tihi! Det är så roligt med alla grattis, typ som om man fyller år eller vunnit massa pengar! :) Det känns typ så också, hehe!

Emmama said...

Vad kul, GRATTIS!! :)

It´s all about me said...

tack tack, hihi!

Anonymous said...

go anna, go anna! :)

Hanna B said...

Grattis Kalle Anka ;)

It´s all about me said...

Hanna B: Men faktiskt, nu känner jag mig soM KRÖSUS SORK för en gångs skull! Tänk om Kalle Anka-trenden har vänt??!! *peppar peppar*...

Murmel said...

Kul att du fick biljett!!!!

Petra H said...

Åh, vad härligt beskrivet - och jättestort grattis till biljetterna!! Jag har aldrig varit något stort Madonna-fan, men visst hade jag också gärna sett henne live en gång i livet!
Kram och grattis igen!

It´s all about me said...

Im really happy. Hon är min största idol någonsin, kanske egentligen den enda.

pim said...

kul:)

jag antar att jag har samma sak att gå igenom om U2 kommer hit..SKA ha..fast jag har nog inte ditt tålamod..hrmm

It´s all about me said...

meh, 3h att köa på internet är ju INGENTING! Det är nog enda chansen man har om U2 oxå kommer hit... fast vad vet jag...

delinda said...

Grattis tjejen va roligt =) hehe ja du gillar karibien du, själv har jag förälskat mig i San Diego haha. kramar

It´s all about me said...

San Diego verkar dock rätt grymt! :) Jag har aldrig varit där, så jag kan inte riktigt uttala mig!

ETT KAFFEBEROENDE, HÅRDROCKANDE TRÄNINGSFREAK.. said...

Fan vad NICE! Jätteglad för din skull blev jag när jag läste inlägget och grattis, det är du värt! :)

It´s all about me said...

TACK Anki!!!

sakomsolen said...

PUH!

It´s all about me said...

I know...it was close! :)

TORGNYSDOTTER said...

Fast de sjönk ju rätt snabbt. Och med en extrakonsert bordet det ju bli easypeasy.
Jag satsar benhårt på golden cirkle den åttonde.
Oavsett vilket så borde vi se till att ses på en drink i Götelaborg:-)

It´s all about me said...

Torgnysdotter: Va! Blir det extrakonsert? What have I missed?

Om du drar nedåt Götet för Madonna-konsert vore det kul att ses! Drink a la studentpris :D

Biljett på g?

TORGNYSDOTTER said...

De släpper biljetterna till den 8 augusti den 17.
Men alltså jag kommer att köpa biljetter oavsett så vi ses. Och med tanke på vad jag eventuellt för pröjsa för en biljett så blir det garanterat studentpris-drink;-)

Vi får väl orsak att återkomma i ärendet *skrattar*

It´s all about me said...

Nu blir jag lite irriterad, ska hon ha en extra konsert DAGEN INNAN, det är ju mkt bättre att gå på den första + att den är på en bättre dag. Fan. Är den oxå på Ullevi?

Mitt mål är väl att vara i GBG hela helgen, har lite vänner där men jag har ej pratat med dem ännu;)

TORGNYSDOTTER said...

Jepp, den är dagen innan. Sätter en slant på att allt var satt i förväg. Bara att fixa en hype så där...

Jag är nog också där minst hela helgen! Vi återkommer.

It´s all about me said...

sataana!
Visste väl att min Kalle Anka-ådra fanns där ändå. Hade jag inte fått biljetter till den 9:onde hade jag kunnat få till den 8:onde, som hade varit bättre! Fatta sur man skulle vara om man stått och köat i TIMTAL utanför återförsäljarna, hmpf!