Thursday, July 20, 2006

Around the world.





Gjorde en worldmap. Den får en verkligen att inse att man bara besökt en bråkdel av världen. 29länder, vad är det? Vissa länder syns inte ens på kartan. Var tog öarna i Karibien vägen?

Är i Nacka. Ledig en dag efter 6dagars jobb, och SJÄLVKLART är det enda dagen med regn. varför inte? Sov till kl 12 och snart kommer Bilal över med film och godis. Imorn jobbar jag nästan 11 h utan rast, men på lördag efter jobb blir det Skärgården två nätter för är ledig söndag!

Foton: 1)Nicolas och mormor i Skärgården. Haha. 2) Min worldmap 3) THE GANG på Julafton hos mormor. Moster Lena, mormor, syrran, jag, kusin Jonas (the Frisco-kid) och kusin Arvid.

BLOGGAR ATT LÄSA:

www.mimmimus.blogspot.com -Turkeylife.

www.majjastar.blogg.se -Crazylife.

www.moni.blogg.se - Viennalife.

Sunday, July 16, 2006

Nice being back.

Hunnit med massa saker dessa dagar. Hela tiden är det något. Jobbat alla dagar utom en. Varit hos Sara på middag. Varit hos pappa. Varit ute på pizza hut och ätit lyxmiddag gratis eftersom Bilals brorsa jobbar där. Hyrt film (into the blue) Lagat middag åt Hanna och lyssnat igenom mängder av eurotechnolåtar . Varit ute på Guantanamera med José och c/o. Upptäckt den ädla konsten jogging igen. Är hos morsan nu efter jobb, en tur till Fridhemsplan med Sara och Bilal. Badat i en sjö här med brorsan och slumrat i hamocken. Jag tror fortfarande jag sover lite grann när jag skriver det här.

Joggade igår, 5 veckor sedan sist. Efter 25minuter slog jag i foten på en rot på stiden längs vattnet och satan vad ont det gjorde. Dessutom fortsatte jag 5minuter till eftersom jag aldrig kan ge upp. Vaknade kl 06 imorse av otroliga smärtor och fick hoppa på ett ben till toan. ett under att jag kunde ta mig till jobbet idag, men det blev bättre. Upptäckte också att man kan kolla på tv. det har jag inte gjort på fyra veckor, förutom fotboll ett par gånger. Yes!

Allt är så smooth här!

Thursday, July 13, 2006

Ett par till.




Egofoton på mig själv för en vecka sedan precis.
(I love Ceasar Salad och Oreo-shakes på Dennys!)

Och sedan ett senare samma kväll, över Condado.

Puerto Rico in pictures.




















1) Ocean Park. Efter typ 2kg mindre muskler och en massa fett mer.
2) Camilo på terassen.
3) Mario och jag utanför domstolen.
4) Besök i Caguas hos Janina och Pedros KAFFE & MJÖLK, Camilo, Janina o Pedro.
5) Familjen Jorge, Yaz och Adrian i Gurabo.
6) Utsikten från terassen i Rio Piedras där jag alltid satt...
7) I love Vieques! Lagun vid mangroveträsken.
8) Vieques! Molnen hängde tunga över bergen i horisonten...
9) Viejo San Juan. Me loves!
10) Chemi och jag chillar med puertoricansk öl i gamla stan, Medalla light!
11) På väg till Ocean Park och vit strand (se 1:a fotot)

MORE TO COME! Och det bästa av allt, är att mina dagböcker har kommit tillbaka efter flera år på vift!!

Tuesday, July 11, 2006

Back home.

Hade panik imorse. Hela natten stomade det, en honda tropical som strök över Pueto Rico som ett rytande lejon. Vaknade vid 06 av allt muller, blixtrar och regn som piskade in i ansiktet. Flygplatsen fösäkrade att planen skulle gå. Det gjorde det oxå, men mitt plan avgick 1h försent så jag hade panik igen. Satt bredvid en puertoricansk familj som försedde mig med smörgåsar på puertoricanskt bröd och frågade om man pratade spanska i Sverige. Kutade till min connection i Philly och hann precis, eftersom den flighten oxå va fösenad. Träffade världens härligaste tjej där (hoppas vi blir polers) Mora från Chicago som jobbar här. More people like that in my life, please. Som vanligt var jag omringad av ungar på båda flightena, men har vant mig. Tyvärr.

Igår (so close, so far away) tog Marios morsa med mig till Viejo San Juan på guidad tur. ÄLSKAR gamla stan. Vi åt på en uteseverning och drack piña colada. Åkte hem till dem sedan (3å sedan sist) och det kändes bra. Rufo var gammal och fet och bet mig inte ens i armen som han alltid gjorde förut. Snyft, han har glömt mig. Fick en cd med Marios band och blev lite nostalgisk. Ni vet, hur hade det varit om..? Always a place in my heart. Men han är varken ful elle fet, han är normal och lika snygg som innan. Och väldigt kär i sin flickvän.

Ha hunnit med lite playa och shopping osv, men nu har jag sån gym jetlag. Det är morgon men kroppen skriker efter sängen. Ska motstå ett tag till. Gå lite, packa upp, öppna brev. Här hemma väntade en ros av Bilal, en välstädad lägenhet och middag om massa timmar.

Im home.
But my mind is already thinking about new places.

Saturday, July 08, 2006

Bye bye!

Det känns redan som jag har akt nästan. Fast jag har 1.5dagar kvar. Det regnar mest och jag vadar fram längs gatorna och försöker smälta in. Igarkväll bjöd Marios morsa mig pa bio och vi sag The devil wears Prada (ganska säker pa att syrran Camilla blir avis om hon läser detta!) Filmen hade premiär dan innan sa det var ju perfekt. Sjönk ned i stolen och vräkte i mig popcorn. Very nice. Längtar till att träna som fan nu, känner mig inte sa fit direkt efter en dryg manad utan träning och bara massa skitmat. Saknar frukt! Frukt är sa sjukt dyrt här att det inte är kul att köpa det.

Marios morsa är onormalt snäll. Hon har fixat sa att en elektrisk bil ska hämta mig pa flygplatsen i Philly eftersom jag har sa kort tid att jag kommer missa min connecting flight annars. Och massa annat. Vi fikade igar, och jag fick inte ens bjuda pa yoghurten.

Lagom att aka hem nu faktiskt. Man har alltid en hinna av fukt pga luftfuktigheten och jag saknar min säng, mat, gym, familj, Bilal och att kunna promenera och jogga. Fast jag trivs här, det är inte det, bara att efter 3 veckor i en hörna av ett vardagsrum kan bli lite pafrestande ibland. Sa, precis lagom med 3 veckor!!!

So long!

Friday, July 07, 2006

Normalt?

men är det normalt eller, att det är varmare i Stockholm än pa Puerto Rico! Sa nu ska jag be alla att kolla upp fakta innan de fragar mig saker som " I SVERIGE AR DET ALLTID KALLT ELLER HUR? HAR NI SNö NU?" Shut up! Det ar kallare (mindre varmt) här. Jag kommer vara vitast av alla när jag kommer hem!

Sista helgen.

Idag är det fredag, vilket innebär att jag har ungefär 2.5 dagar kvar här. Första dagarna ville jag att tiden skulle ga fort, nu vill jag att den ska ga sakta. Ena sekunden längtar jag efter min säng och Bilal, nästa tänker jag att HUR ska jag överleva en till vinter? Alla dagar bara fulla av jobb, jobb, inget roligt. Inga palmer, vita stränder, reggaeton och Cerati, kunna ga ut o käka i mjukisbrallor och ingen bryr sig. Vill inte göra nagonting idag mer än att ta det lugnt. Aka till gamla stan och shoppa souvenirer (hur mycket jag än letat, har jag inte hittat nagon present till Bilal), träffa Erick, simma, maila, läsa. Det snackades om att aka till Mayaguez (andra sidan ön) tills pa söndag, men det känns inte bra. Mer saker jag vill hinna göra här.

I förrgar var jag med Erick hela dagen. Det var sa kul! och han älskade Sverige-kalsongerna han fick! Vi snackade, var pa Dennys och at, var pa Vidys och El Refugio (lokalpubarna). Mitt i natten akte vi hem till Bianca, en transvestit pa 21 ar som bodde vid stranden i Condado. Det finns sa mycket märkliga människor här, men som för dem är helt normalt. Alla umgas med alla. Ingen tycker nagot är konstigt.

Och dagarna har rullat pa. Sista veckan har jag mest gjort saker hela tiden. Var pa bio igar och sag MERRY CHRISTMAS och fick ga gratis eftersom Camilo jobbar där. Var oxa pa stranden och fick mig lite sol igar, äntligtn. Men är nog nästan mer vit nu än vad jag var i Sverige.

Wednesday, July 05, 2006

A free woman.

Ar det inte sa det heter, när man inte längre är gift? Jag var sa nervös att jag skulle svara fel pa nagon av fragorna domaren ställde, eller inte fatta. Men jag förstod allt. Nej, jag hade inget att invända, ja han som stod bredvid var min man, nej jag har inte fatt betalt for att skiljas, ja det är ett gemensamt beslut. Jag förklarar er nu skiljda och varför kändes det sa konstigt? Mario kramade mig och jag började grata. Marios farmor sa att de flesta rusar ut arga och hatiska, inte som vi som kramades direkt när det var över. Sedan gick vi och at frukost för pengar som Marios farmor pulade ner i min väska innan vi skildes at. Divorced.

Regn, regn, regn. Men det här är enda platsen pa jorden där jag känner mig levande. Sverige är som ett enda stort prozac-piller. Neutralt. Hyrde Walk the line igar och stängde in mig i ett rum i massa timmar och försökte sova. Grannarna hade fest. 4th of july. Bilals födelsedag och jag var inte där. Var pa Isla Verde med Camilo och ingen av planerna blev av. Simmade.

Snart har tre veckor gatt och det jag akte hit för är avklarat. Har träffat Jorge och hans bebis, skiljt mig, fatt känna efter, umgatts mycket med Mario. Hans mamma bjöd mig till Plaza las americas häromkvallen och kopte massa kläder at mig. Nu ar det dax att ga. Beachen kallar. Vi ska nog till Manati.

Monday, July 03, 2006

The Divorce.

Jahopp. Drömde mardrömmar hela natten och sedan var det bara att skutta ur "sängen" (en liten madrass inslängd i ett hörn) efter nagra fa timmars sömn. Grannarna hade technofest till kl 03 och till min förvaning ringde mamma klockan 07 imorse. Var till domstolen med Mario. Alla var sa allvarliga där, vi var säkert de enda som skrattade när vi skrev under skilsmässopapprena. Men varför inte liksom. Käkade lunch ihop sedan och nu tycker jag ungefär att han är som vanligt.

Igarkväll var Mario, hans mamma och jag till Pizzeria Uno och drack smoothies. Marios mamma började grina och sa hur mycket hon tycker om mig och hon gav mig presenter och sa att hon alltid ville halla kontakten. Det var lite sorgligt, men som tur var smet mMrio ut för att röka innan han sag att jag blev lite emotionellt medryckt.

Igar var en san där dag dag jag ville stanna i Karibien for ever. Solen sken. Cano bjöd med mig till Cabo Rojo, men fick tacka nej. Jorge bjöd mig till en grej pa tisdag. Var till Ocean Park och grillades i solen (med solskyddsfaktor 45, sa jag kan omöjligt bli brun) Papun kom sedan till Rio piedras och vi satt pa Vidys (lokalpuben) i säkert 5 timmar med en till kille som typ skrek när han pratade, växlade mellan spanska och portugisiska och jag försökte hänga med sa gott det gick. Puertoricanskan är back on track, det känns bra. Blev medbjuden till en liten roadtrip imorgon pa nationaldagen, och förövrigt Bilals födelsedag.

I lördags var oxa en bra dag. Ringde Chemi -fattar inte varför jag inte ringt honom innan, men iallafall. Vi möttes upp vid busshallplatsen och drog till Viejo San Juan. Lite obehagligt bara, att det var ett skotthal i fönstret och när vi pratade om det sa en kille att han sett hur en snubbe blivit skjuten just i den bussen rakt i huvudet fran gatan. Trevligt, att de inte ens bytt ut fönstret. But hey, this is the Caribbean. I gamla stan kollde vi pa kortfilmer pa Neyorican Cafe-stället tva snubbar blev skjutna pa i köket sist jag var pa Puerto Rico, och sa gick vi runt halva stan och njöt.

En vecka kvar nu, och den kommer nog ga fort.