Wednesday, February 27, 2008

Ordlös Onsdag:


14 comments:

Pumita said...

Puerto Madero, på vilket sätt är den platsen speciell? Jag ska ju till BA i höst så jag vill veta allt. :)

annaluna said...

Den är speciell för att dte finns en bro där som är världsberömd - puente de las mujeres. Den har trägolv och är jättefin. Annars är Puerto Madero lyxområdet med flashiga restauranger -där vi aldrig åt, och bakom allting ligger en park = Buenos Aires city´s enda natur, typ. Stan är så stor så det är SKÖNT att knalla ned till utkanten och få se lite GRÄS, träd och en flod - även om den största delen av tiden är totalt uttorkad och inte har en droppe vatten!

annaluna said...

Förövrigt Pumita; kolla mina inlägg från slutet av januari 2007- slutet av mars 2007 så har jag enbart inlägg från Argentina!

annaluna said...

eller jag skrev fel om bron...Puente de la mujer heter den!

Gabba said...

Angående din kommentar i min blogg... NEJ för guds skull, jag åt inte soltorkade tomater i olja! jag åt färska sådana. Riset jag åt var inte ens en deciliter. Och med tanke på hur mycket jag gått ner så tror jag inte att jag äter fel. Man KAN äta lite av vad man vill, så länge man begränsar sig. Men nu var det ju just det jag sa, att jag VILL byta till fullkorns, men jag har saker hemma som jag vill göra slut på. Matlagningsgrädde är ingen fara!!!!! Beror ju helt på vilken "skola" du går efter, men följer du GI, som jag sagt så många gånger, så får du gärna äta matlagningsgrädde!!! Då är det riset som ska bort. MEN, jag har valt att hitta min egen väg, alltså följer jag inget slaviskt nu utan äter LITE istället, och det har ju uppenbart gett resultat. :) Jag tror dessutom att det är just det som det handlar om, att hitta en livsstil som passar var och en. Det funkar nog inte för alla att ta fullkorn tex, för de kanske fyller på intaget med något annat istället. En sista liten parentes är att detta recept är FAKTISKT ett recept från Viktväktarna som utan ris ger bara 5 points, så det är inte speciellt mycket dåliga saker i. Hehe. Ville bara förklara hur jag tänker nu :) Puss på dig snuppa!

annaluna said...

Fats det var ju just det jag menade...matlagningsgrädde kombinerat med ris...kolhydraterna suger ju åt sig fettet... jag känner annars tills GI lite grann sådär:D Och jag tycker du är duktig Gabs! Det var bara det jag syftade på; att fett MED kolhydrater inte är så bra som sagt;) Kram kram!

Tonnie said...

Det viktiga är väl att man inte vräker i sig glass, chokladsås, vispgrädde, marshmallows och vit maräng....osv...

annaluna said...

tonnie: mnja jo...men det är oftast de små sakerna som räknas oxå; man kan lätt käka de där sakerna och GÅR ner i vikt, allt handlar om balans ju och att inte äta för stora portioner osv, inte äta kolhydrater i onödan och helt inte mixa kolhydrater med fett! Men visst jag håller med; tusen gånger bättre att äta sig mätt på mat än att sedan småäta och fylla ut med skit!

Ps. finns det nån annan maräng än vit? ;)

annaluna said...

Ps2. Hur utvecklades diskussionen under Ordlös Onsdag med en bild från Buenos Aires till matsnack? ;)

Gabba said...

hehe. jag vet inte varför han började prata om bevis.. *s* sorry omjag råkat låta som något annat, jag har absolut inte tagit illa upp. jag ville bara förklara hur jag tänkte :)
Och detta med olika skolor är ju dessutom en del av det jag skrev, eftersom som sagt, det är ett viktväktarrecept, och där SKA det vara vitt ris till. Jag gjorde dessutom ris till 2 personer (och de portionerna är ju inte direkt stora...) och delade det i 4 delar. alltså mindre än vad viktväktarna tycker. sen vet jag att enligt andra skolor ska det inte vara vitt ris alls, men då jag äter enligt viktväktarnas recept så känns det okej ändå, och när jag dessutom äter mindre än enligt receptet så känns det ännu bättre :) Jag gillar bulgur osv. Men nu har jag massa skit hemma som jag behöver äta upp, och då gör jag det, men tar måttligt av det istället. Hehe. och som sagt, jag följer inte viktväktarna, och inte GI slaviskt heller, även om det är mer åt GI-hållet än något annat. Som sagt, jag säger inte detta med något slags agg i rösten, förklarar bara min del av måltiden.
Angående majset, så kanske jag uttryckte mig dumt. Jag sa inte att JAG tyckte det var onyttigt, utan menade att det finns folk som tycker det. That's it. :) Love you gumman. Och Tonnies kommentarer får stå för honom. Dem lägger inte jag mig i :) Hehe. Puss

Tonnie said...

Hehe, du har ju humor. När jag gjorde maräng, både i skolan och hemma, blev det mer gul-brunt än vitt, men jag tror iofs inte att det blev direkt nyttigare för det....

annaluna said...

Jag skulle gärna vilka smaka på dina maränger :D (haha, fatta nasty det låter då!! Värsta porriga uttrycket, hahaha)

Gabba-allt med måtta som du skriver, det är ju det allra, allra bästa! Klyshigt, men lagom är faktiskt bäst! :D Puss puss!

Pumita said...

Tack för tipset! Läser allt jag kommer över om BA just nu. :)

annaluna said...

Det var sa lite sa!