Friday, February 29, 2008

Mardröm Light:

När jag la mig i tandläkarstolen imorse för att laga fyra hål kunde jag inte låta bli att berätta om min Mardröm för tandsköterskan som så fint höll mig i handen under undersökningen.
Tänk om borren slinter och borrar igenom min kind?
Eller igenom tanden ned i tandköttet?
Eller igenom min läpp?
Sådär lagom töntig låg jag och knep ihop ögonen och glömde bort att andas, låtsades att bedövningen inte riktigt kändes så att jag skulle få lite extra, och någonstans mellan sista lagningen, borrar och konstiga verktyg råkade tandsköterskan naturligtvis slinta med något jävligt vasst som rev upp ett sår på en centimeter på insidan av den obedövade sidan av läppen. Snabbt in med bomullstussar, nya bomullstussar, suga upp blodet, ojsan det droppade "lite" på den gröna pappershaklappen men det läker ju fort i läppen ska du se.
Panik.
Vi skriver in att det här hände i rapporten.
...Tack? Var är mitt klistermärke?
.
Efter fyra timmar, varav två timmar promenad i solen till Brunnsviken och tillbaka, släppte bedövningen och det är lite synd faktiskt att tänderna känns superbra, men läppen svider. Mardrömmen slog in alltså, om än lite lightversion. Kinden har inga hål och läppen sitter trots omständigheterna kvar.
.

9 comments:

egon said...

vad hemskt med tandläkaren! jag kan inte ta bedövning vid lagning av hål, har testat så många ggr och det gör ju fan ont ändå. usch. nu ryser jag.

Effell said...

Usch ja... Min tandläkare *har* faktiskt borrat mig i kinden, fast inte igenom den, tack och lov. Han lagade nån kindtand som satt långt in i trängseln, och märkte inte att han samtidigt skavde bort kindköttet mittemot tanden med borren - förrän det plötsligt var ovanligt blodigt i munnen på mig... Det kändes trots bedövning, för att inte tala om hur det kändes när bedövningen hade släppt! Den natten sov jag dåligt.

annaluna said...

Effell: men herregud! Fick du någon slags ersättning? När jag berättade om min skräck om att bli borrad i kinden la de en tunn "kudde" vid kinden så att det inte skulle kunna ske - SJUKT om man inte ens gör det om man ska laga en kindtand! Jag lagade bla en visdomstand, så det var nog nödvändigt med kudden i vilket fall. Det kändes iallafall tryggare.

Egon: Stackare! Jag blev sjukt bedövad alltså, skitläskigt. De säger ju att om man spänner sig och är nervös tar inte bedövningen, men jag var fan svinnervös alltså. Du borde kanske testa att gå till min tandläkare, om en använda en annan tandsköterska. TandLÄKAREN var bra!!

Sussie said...

Fy fan..
Sist jag var till tandläkaren (en riktig hästläkare) så slant hon också och jag fick ett ordentligt sår i tandköttet. Hon SA inte ens att det gick hål där, det märkte jag hemma. :P
Jag hatar tandläkare.

annaluna said...

min tandsköterska hade säkert inte heller sagt nått, men nu kände jag ju det eftersom jag inte var bedövad på den sidan + att det blödde så mycket. Märkte sedan märken och blod även på den bedövade sidan på kvällen..! Fy, vad folk verkar ha varit med om. Nu är jag jätterädd inför måndagen då jag ska laga fler...

foxy said...

Stackars dej. Men du kan säkert få ett klistermärke av Anni. Hon har ju så många att hon kan ge hela Sveriges befolkning :)

annaluna said...

Jag får väl fråga Anni då;)

saakon02 said...

Hehe, vad TYPISKT! Lagade en tandsk�terska dina h�l?

annaluna said...

Nej, men tandsköterskan hjälpte till och hon hade nått verktyg i min mun eller vad det heter. Tandsköterskor får väl inte laga hål heller, tack och lov!