Saturday, November 22, 2008

It´s all about a Hard Days Work II:

Ytterligare en "hård" dag, fast på andra jobbet, nedsjunken i den sköna stolen med lite pluggböcker framför sig, ett pocketogram inkasserat (Låt den rätte komma in valde jag, någon som läst den?), en extratimme jobbad (9h alltså), vilket egentligen innebar skratt och hemliga gömmor hittade i skåpen bredvid skrivbordet. Efteråt bar det iväg till lokalen i samma byggnad där det bjöds på grillat, fri bar, snacks och bourbon-provsmakning. Dessutom kammade vårt lag hem första priset i rockstar-tävlingen, så jag kom hem lagom trött framåt ett med en pocketbok rikare, mätt mage och en noblesse-ask och ölkorv under armen. Inte konstigt att jag inte har behövt gå till ICA MAXI på typ hundra år när livet ser ut såhär liksom. Strax ska jag iväg och fira lillsyrrans 18-års dag och ikväll på middag hos kompisar.
.
Framöver tror jag dock att kärvare tider väntar. Stockholm ligger inbäddad i ett täcke av snö och efter jul försvinner detta underbara jobb på Sun. Samtidigt som det får mig att gråta känner jag ändå att det är lite häftigt på något sätt, att om 40 år kanske sitta och berätta för eventuella barnbarn som läser om 2000-talets finanskris i sina historieböcker att Ja, jag blev faktiskt drabbad själv av den där krisen, jag förlorade det bästa extrajobbet någonsin, så jag är en av de där siffrorna som ni sitter och läser om.
.

5 comments:

Anna said...

Låt den rätte komma in är skitbra!

Hanna B said...

JA - läste den i somras och är nog en av de bästa jag läst i år!

annaluna said...

Jag valde rätt alltså, fan vad bra!

egon said...

Inte läst boken, men sett filmen och den var heelt ok! Vandrade runt på pocketshop idag och kollade ut vilka böcker jag vill i julklapp. Man kan aldrig få för många :)

Gabba said...

Jag har inte läst, men hoppas att det dyker upp någon bra lösning på den finansiella krisen snarast! Puss på dig snuttan. Ska svara på ditt sms, ska bara samla krafter först. Puss