Thursday, June 03, 2010

Vårruset igår!

Och jag gjorde helt fel i att starta i "springa"-gruppen (5km på 23-28min). Jag borde helt klart ha tagit "springa fort" (under 23min). Nu fick jag jogga så fruktansvärt långsamt i en dryg kilometer och sedan sick-sacka mig fram resterande 4 km. Jag var arg under hela loppet. Folk började gå redan efter en kilometer och sinkade alla andra. Jag fick en sluttid på ungefär 26min 57 sek just på grund av detta ofrivilliga söleri. Otroligt irriterande eftersom jag hade satsat på under 25min.
.
GRRR.

7 comments:

TRÄNINGSLYCKAN said...

Bra jobbat iallafall!! Sådär är det OFTAST på större tävlingar med gemensam start oavsett vilken startgrupp man startar i, är bara att bita ihop och försöka hitta flytet iallafall. På skidor är det riktigt jävla hopplöst för där kan man inte sick-sacka sej förbi heller. Det ÄR jävligt irriterande och frustrerande, i know! Nya tag till nästa lopp, nu är du igång! :)

Den där Jenny said...

Det var samma sak i tisdags. Skitirriterande.

It´s all about me said...

GRRR.
Men om jag hade tagit en snabbare grupp, så hade jag kommit iväg. Här VAR det ju olika starter och inte en gemensam!! Får skylla mig shälv...

TRÄNINGSLYCKAN said...

Gemensam betyder att man startar tillsammans med en grupp. Sen kan man starta individuellt med 30 sek mellanrum men det är vanligare på skidor.

Du får se den här tävlingen som en erfarenhet rikare, varje gång lär man sej något nytt till nästa gång! :)Tycker det är det här som är lite charmen med att tävla, det är sällan man får de perfekta förutsättningarna, är det inte vädret eller formen så är det något annat som dålig startgrupp eller felvallade skidor. Grejen är att man måste bemästra alla de här sakerna för att nå framgång, häftigt eller hur?! :)Jag tycker bara jag får större respekt för alla som lyckas prestera och persa just på ett lopp!!

Jag tycker ändå du ska vara nöjd, jag menar, hur många gånger har du tävlar förut?! :)

It´s all about me said...

Första loppet i mitt liv! :)

Ska springa ett lopp på en mil nästa vecka. Sen blir det kanske tjejmilen, eller halvmaran. Eller båda! Måste till en kiropraktor med vaden bara, har onte när jag har sprungit.

tack för klargörandet av vad gemensam start betyder oxå :) Nästa gång, om jag springer nästa år, är det smartare att ta en snabbare grupp dock, med eliterna :)

TRÄNINGSLYCKAN said...

haha,sorry, var bara tvungen att skriva det där om gemensam då du skrev att "här var det ju olika starter och inte en gemensam", men såklart förstår jag vad du menar.

Och det jag menar är att trots att man startar i en snabbare grupp så kan det vara jäkligt rörigt om man har otur (eliten är värst har jag hört, haha), men det behöver inte heller vara det. T.ex. då jag sprang halvmaran i Sthlm så var det jäävligt rörigt i början och det tog länge innan jag kom in i egen rytm men i höstas på halvmaran i Ylivieska hade jag sån tur och kunde springa som jag ville genast.

Hursomhelst är jag säker på att du kommer att hantera det på ett helt annat sätt om du råkar ut för det igen för nu är du mentalt förberedd på hur det kan vara. Jag tvivlar inte på att du får springa personbästa snart! :)

Hoppas det ordnar sej med vaden, massage och stretch är viktiga saker.

It´s all about me said...

Massage är kanske en bra grej för vaden! Skall be M om det... och så ska jag besöka kiropraktor. Och bli bättre på streching.

Det blev ju förövrigt lite bättre mot slutet av loppet, men då det bara var 5km så hann ju massan typ aldrig skingras. 15 000 pers på en banan bestående av 5km som inte var särskilt bred... hade nog tjänat på att vänta till långsammare gruppen, men först i den. Well well!

Nu är frågan - halvmaran i sept? Vågar jag? Tänker mest på mina stackars ben nu...