Wednesday, January 26, 2011

Tatuaje.

Det var sommar och jag stod med nervösa fötter i gamla stan med Lissa framför tatueraren med dreads och piercings. Jag har aldrig gillat tatueringar och har aldrig velat göra någon, förutom då. Jag tänkte mig en liten puertoricansk flagga, kanske två centimeter lång nere vid ena fotknölen, som ett minne för alltid att jag var här. Här bodde jag, här blev jag kär i livet, här lärde jag mig att leva. Lissa gick in först, hon piercade sig i naveln, och jag vågade inte. Jag gjorde en ny piercing på sidan av läppen istället, bredvid den jag hade haft sex år tidigare.
.

Det var tio år sedan jag stod framför tatueraren. Tio och ett halvt, till och med. Det var en varm, karibisk sommardag i Viejo San Juan och jag gjorde aldrig tatueringen jag egentligen inte ens ville ha.
.

Nu, så lång tid efteråt, känns det lite tomt på fotknölen. Jag har drömt om Puerto Rico de senaste två nätterna, kommer aldrig riktigt bort från mina minnen. Kan man sakna något man aldrig har haft och aldrig ens egentligen ville ha?
.
La tierra del borinquen...te quiero.

7 comments:

Colombialiv said...

Jag tatuerade in ett rött lönnlöv på fotknölen när jag var utbytesstudent på high school i Kanada ett år :)

Sus said...

Intressant.. i och med att jag ska om ca 2 månader. :)
men jag har alltid gillat tattoos, av en viss sort.. de kan vara skitfula också.

It´s all about me said...

Ja det är sant, tatueringar skiljer sig ju mycket åt, är väldigt anti typ tribaler och sånna stora... hade nog inte ångrat mig om jag hade gjort den där tatueringen faktiskt, konstigt nog. Jag vill inte glömma...

Sus said...

Haha, jag älskar tribaler o ska göra en sån. :)
En fjäril däremot tycker jag är tönt-tattoo nr 1.. hopps ingen har en sån nu bara... kom jag på nu.

It´s all about me said...

Oups... hade ingen aning om ditt motiv! Jag tycker dock att tribaler osv är så...opersonliga. Hellre en fjäril dårå ;) Fast nä, gillar inte fjärilar heller... Jag gillar ju som sagt inte tattoos öht! Flaggan var bara för att isåfall tatuera in en del som alltid kommer vara i mitt hjärta i vilket fall, to never forget.

Sus said...

Jag skulle stirra sönder ett motiv som verkligen föreställer något.. därför placerar jag min tatto på ryggen också. Slipper titta sönder den. :)
Just den här tribalen har en viss betydelse för mig.. den må vara abstrakt men linjerna är formade så den betyder något för mig. :)

It´s all about me said...

Smaken är bekant som baken, och tur är väl det! Hoppas du blir nöjd med resultatet sedan Sus!