Wednesday, July 16, 2008

It's all about finns det någon positiv artikel om SD?

Vi får se hur många fler inlägg jag orkar med om sverigdemokraterna. I vilket fall är det ett bra tidsfördriv på arbetstid. Sverigedemokraten Gustav länkade till denna artikel (jag vet inte riktigt varför han ville att jag skulle läsa en artikel som mest talar illa om SD, men svaret är ju iofs ganska enkelt; det finns knappt några positiva artiklar om SD, såvida de inte författat dem själva).
.

37 comments:

Issi said...

Ja, dessvärre togs ytterligare ett långt inlägg jag skrev bort. Tyvärr!
För där ställde jag en fråga som jag förmodligen aldrig kommer få svar på.

Men som du skriver här, så har du till och med medhåll av författaren till boken om lasermannen. Ska ta och försöka leta rätt på den artikeln.
Just som han beskriver de som röstar och förespråkar SD.

Issi said...

Vilka röstar på sd kan man fråga sig.
- Främst arbetarklass. Största gruppen har varit socialdemokrater. Vanligast är lågutbildade män i tätorter och äldre män på landsbygden.
Gellert Tamas slår fast att sd är ett mansparti där bara 45 av 281 fullmäktigeledamöter är kvinnor.

Kartan över sverigedemokraternas fästen stämmer överens med kartan som visar var nazisterna var starka på 1930-talet, det vill säga Skåne, Värmland och Trollhättan.

Christina said...

vill också ge dig en eloge för att du mäktar med att ens ta upp sd. att det behövs är ju uppenbart men det är så frustrerande att befatta sig med deras argument att man känner sig låg bara av att ge sig in i diskussion med dem. ungefär som att försöka få en femåring att förstå varför det inte går an att äta glass före middag varje dag i veckan liksom.

kram!

annaluna said...

Tack för kommentaren Christina. Och välkommen hit! Jag håller absolut med dig:)

Maja said...

Grymt bra att du ställer SD i konfrontation med vi som ska rösta,...ju fler som gör det, ju mer börjar folk förstå hur korkade SD är med sina förslag och ideer.

So keep up the good work darling=)

annaluna said...

Merci! :)

Issi said...

Vart tog Gustav vägen, jag är riktigt nyfiken på vad han har att säga?

annaluna said...

Ärsh, jag tror att Gustav kände att han inte hade några argument att komma med;) Däremot har en Roger Svensson hittat hit, och han är iallafall lite mer konkret och går att diskutera med, känns det som. På Rebekahs blogg blir jag hela galen, de svarar inte på någonting och kommer med ursäkter för att inte bemöta påståenden. Tex "du är så aggressiv så jag tänker inte kommentera det där", eller "tagga ned så orkar man lyssna på dig" eller liknande saker. Inte konstigt att man blir sjukt irriterad på den enorma okunskapen och låga nivån som finns i inläggen där!

Erica said...

Heja heja AK! tack och lov finns det människor som vågar argumentera! Annars är vi svenskar så rädda för att säga vår åsikt! Syftar bla. på mobbing i skola o arbetsplatser, misshandel samt FRÄMLINGSFIENTLIGA åsikter!
Jag ryser av tanken av att ha SD som Sveriges ansikte utåt.*burr*

annaluna said...

Tack Erica!
Allas inlägg värmer! Tycker bara det är förvånande hur många som läser dessa inlägg och inte "orkar" kommentera...det är ju ändå en fråga som berör precis alla!

Gustav said...

Hej!

jag har varit iväg ett par dagar och inte haft tillgång till datorn.

Anledningen till att jag länkade till artikeln har jag berättat flera gånger för dig - en källhänvisning till att sd har stöd av många invandrare. Hade du missat det?

Folk får gärna gå in på rebekahs blogg och läsa debatten så kan vi se vem det är som har svårt att debattera med god ton:) Jag har då aldrig kallat dig aggressiv eller något annat.

Mvh Gustav

annaluna said...

Gustav: jag skrev att Rebekah kallat mig aggressiv, inte att du gjort det:)

Och nä, jag har inte missat varför du hänvisat till artikeln, däremot tyckte jag att det var ett konstigt val eftersom den tog upp att 1) stödet kommer antagligen minska inför valet 2) tjejer stöder inte SD lika mycket eftersom de är smått "kvinnoföraktande" i sina åsikter 3) en mängd andra negativa saker om SD.

Endast därför tyckte jag det var märkligt att du uppmanade mig att läsa artikeln, eftersom den mest bara var negativ... Sedan kan man ju undra hurpass insatta "Unga killar" är och hur mycket de kommer lära sig inför kommande val - antagligen kommer de sätta sig in i politik mer då, om de nu är myndiga att rösta då, och inte lägga sin röst på SD! :)

annaluna said...

Eller; sant. Jag skrev "de", men jag menade Rebekah och B, inte dig Gustav.

Issi said...

Tyvärr har jag ju blivit bannad hos Rebekah, så jag kan inte diskutera där med dig Gustav, Jag ställde dock några frågar ( mitt inlägg togs bort) Rebekah får jag inget svar av, ( vilket jag tycker är illa med tanke på att det var hon som tog upp detta)
Det jag undrar över, varför och på vilket sätt störs ni så fruktansvärt av att det byggs upp moskeer?
Varför ska bärandet av slöja vara sån tabu? Varför vill SD att det ska vara förbjudet att bära slöja, när nunnorna får göra det?

Att du sedan nämner att SD stödjer Israel säger väl sig själv, både du och jag och säkert alla andra vet ju hur inställningen mellan Israel och arab världen är. Och för att inte se allt för illa ut så ska SD in och beblanda sig med Israel.

gustav said...

annaluna: ok. Ja, jag länkade artikeln då det var en källhänvisning till påståendet att 5% av invandrarungdomar i skolan stödjer SD. Att de intervjuade sossarna, som kallar SD för kvinnofientliga också uttalar sig, gör väl fortfarande artikeln till en källhänvisning.

Tror vi kommer få störst stöd, relativt sett, från förstagångsväljarna nästa val. I Ungt val 2006 blev vi ju tredje största parti i Sverige och där fick många minderåriga rösta. Insatta eller inte, de flesta röstar på politik utifrån egna erfarenheter, och de allra flesta väljare är inte "insatta" om man med det menar aktiva i samhällsdebatten. Jag tror däremot att vi har bra mycket mer insatta väljare än till exempel sossarna, där många undomar röstar på sossarna eftersom övriga familjen gjort det i flera decennier. :)

Gustav said...

issi: Moskémotståndet finns det flera aspekter i. Det rimmar illa med vår vision mot mångkultur, och för gemenskap, att samtidigt bygga en moské. Det försvårar integrationen oerhört.

Slöjan är ett uttryck för kvinnofientlighet och utgår från att män inte kan kontrollera sig om de får se huvudet och håret på en kvinna. Den är till för att "hejda mannens lustar", och det tycker vi inte är förenligt i dagens Sverige som ska vara så jämställt. Du drar parallellen med nunnor, vilket jag inte ser som relevant - nunnor lever ensamma, i kyskhet, och lämnar väl i princip aldrig klostret med sin beklädnad? Nunnors beklädnad har en helt annan symbolik och historia än slöjan (som ju många muslimska kvinnor bär med tvång). Vårt förbud mot slöjan rör offentliga platser, och det har även mycket med säkerhet att göra.

Läs gärna mer på www.ramberget.com

Att dina inlägg tas bort beror väl på att du själv sade att du aldrig mer ska skriva där om jag förstått det rätt? Så kan det gå :)

Visste du att Hisingenmoskén finanserias med tiotals miljoner kronor av Saudiarabien? Trevlig stat det där...

Mvh, Gustav

annaluna said...

Gustav: Känner du till sljans historia? Att den från början bars av både mön och kvinnor för att skydda sig från stormar i sahara?

Slöja är endast ett kvinnoförtryck då en man tvingar en kvinna att bära slöja. Många kvinnor VILL bära slöja, är det då ett kvinnoförtryck? Hur har vi rätt att gå in och bedöma i varje individs liv?

Jag kan ta mitt ex som exempel igen: Hans farmor bor hemma hos mitt ex föräldrar här i Sverige, och hon bär slöja. Däremot gör ingen annan där det. Inte hennes svärdotter, ingen av mitt ex systrar. De har inga tavlor uppe på allah eller utdrag av koranen. Om mitt ex farmor vill gå ut en sväng på stan, är hon förtryckt då för att hon vill bära slöjan trots att absolut ingen tvingar henne?

Vissa vill bära keps, andra taturea sig eller ha på sig baggy för att visa sin livsstil, gäller det då inte slöja? Sättet du skriver detta på känns väldigt inskränkt. Jag tror både Issi och jag är EMOT kvinnoförtryck, men det handlar ju inte om det nu!

Sen vill jag kommentera ang. att någon skrev om hur invandrare från tex Irak utnyttjar vårt system och så fort de får PUT åker till hemlandet och hämtar hit en kvinna och skrattar åt svenska folket som är så lättlurade. FÖr det första är det svårt att förneka Irak-kriget, för det andra finns det ALLTID en liten grupp människor inom alla organisationer, länder gengrer eller vad du vill, som förstör för andra. Självklart finns det sålunda även invanrare som är riktiga idioter och förstör. MEN - ifall ni får skriva sånt och prata generellt om invandrare på det sättet, är det då så konstigt att vi pratar generellt om SD som rasister? MEd all säkerhet finns det en bunt SD-anhängare som är riktiga rasister. Ska de då f¨å förstöra för alla andra? Enligt er; tydligen ja...

annaluna said...

Och återigen vill jag påpeka att killar i nian inte är så jävla brighta GENERELLT. Herregud, 15-åringar har precis blivit byxmyndiga och får köra moppe, de har ju knappt sett någonting av världen! Källhänvisning i all ära, jag vet dock inte om jag hurrar så mycket för 15åringa killars tillfälliga stöd för SD...

Issi said...

Gustav, njae riktigt så var det inte. Jag sa som så till Rebekah att om jag inte fick skriva vilka frågor jag ville, eller länka till vilka sidor jag ville så skulle jag sluta kommentera det hon skriver i fortsättning. ( trodde dock inte att hon skulle sluta låta mig svara i just det ämnet ) För vad jag inte förstår är,, att skriver man en sådan blogg med ett sådant hett ämne så ska man väl kunna stå till svars också? Utan att behöva ta bort inlägg och länkar som HON ansåg vara felaktiga.

Ang slöjan, förtrycket sitter inte i slöjan!
Ge mig en specifik källa där det står att slöjan bärs med tvång.

annaluna said...
This comment has been removed by the author.
annaluna said...

Det var ungefär så jag ville säga; förtrycket sitter inte i slöjan. Issi uttryckte det bättre.

Och appropå radera kommentarer; Den förra hade jag själv skrivit, så jag har inte raderat någon annans!

Skriver man ett sånt inlägg som Rebekah gjorde får man räkna med starka reaktioner!!!

annaluna said...

Det var ungefär så jag ville säga; förtrycket sitter inte i slöjan. Issi uttryckte det bättre.

Och appropå radera kommentarer; Den förra hade jag själv skrivit, så jag har inte raderat någon annans!

Skriver man ett sånt inlägg som Rebekah gjorde får man räkna med starka reaktioner!!!

Issi said...

Gustav, du måste skämta, förbjuda slöja på offentliga plaser.
Om det nu är som du säger, att kvinnorna bär det med tvång??

Vad tror du då kommer att hända med dessa kvinnor som inte får ha sin slöja på offentliga platser?
Då kommer de ju inte ens gå utanför dörren, utan stå hemma i köket hela dagen, framför diskbänken.*ironi*
Då blir dom säkert jätte mycket mer integrerade i vårat samhälle.

Snyggt jobbat SD:-) Vi förbjuder slöjan på offentliga platser, så kanske dom blir mindre förtryckta. LOL

Issi said...

Hittade en till, mycket skrämmande artikel om SD.

http://www.bt.se/nyheter/boras/sd-utspel-vallade-het-flyktingdebatt(373996).gm

annaluna said...

Issi: Det skulle inte förvåna mig om det bara gör saken bättre för SD; då slipper de ju se muslimerna ute på gatorna (kvinnorna iaf) Och så blir det ännu mer "Kärnfamilj" Och gammeldags med kvinnorna kvar i hemmet och männen ute på arbete... ;)

Ska läsa artikeln nu.

gustav said...

annaluna: Om män och kvinnor bar slöja (alltså en liknande sådan som många muslimska kvinnor bär i dag) från början så är det väl tämligen ointressant då det numera bara är kvinnor som bär slöjan, åtminstone i Sverige. Men jag kände inte till det om sahara, kan du skicka någon länk till påståendet? Så här står det på wikipedia: "Slöja är ett damplagg, ofta tillverkat av flortunt, mer eller mindre genomskinligt material. Slöjan är avsedd att dölja eller täcka större delen av kroppen, numera företrädesvis huvudet eller ansiktet."

Kanske finns kvinnor som vill bära slöja, men jag tror att det är mycket vanligare att kvinnor inte vill bära slöja utan är tvingade /känner sig tvingade. Slöjan är ett plagg som ska dölja kvinnan, som ska gömma hennes drag, som utgår från att männen är okontrollerade vildar.

Vill du likställa keps och tatueringar med en kvinnoförtryckande symbol som slöjan så är det fritt fram för dig. Jag kan dock inte hålla med dig.

Ang. ditt sista stycke så bemödar jag mig inte att kommentera: vi har aldrig sagt att alla invandrare är brottslingar, parasiterar eller är arbetslösa... så där föll ju det så kallade resonemanget från din sida.

Och med all säkerhet finns det nog YTTERST FÅ rasister i mitt parti. Jag har hittills inte träffat en enda, men varför gå med i sd som rasist, när det finns extrema partier att gå med i? En rasist lär väl inte gå med i ett parti som stöds av ganska många invandrarungdomar, vars partiföreträdare har adopterade barn från Asien och som har 16% invandrarkandidater.

Ang. att killar i nian inte är "så jävla brighta" - är det din syn på 15-åringar som sympatiserar med ett parti? Att de inte fattar bättre och är tröga? Tjejerna då, vi har ju stöd av 3% av tjejerna, är de också "inte så jävla brighta" och kommer de snabbt överge sd när de fyller 18 menar du?

Alla de högstadieelever som sade sig sympatisera med v, m eller s... är de också "inte så jävla brighta" då eller? Eller gäller det bara sd-sympatisörerna? Fin demokratisyn, jag applåderar! Jag hoppas du minns dina analyser i september 2010 när sd är långt in i riksdagen och har ett massivt stöd av tjejer och killar som förstagångsröstat!

Ok issi, en debatt om slöjan kanske inte gör sig så lämplig på en blogg med tanke på vilket stort och invecklat ämne det är, men vi kan ju försöka, sure... I Iran, Pakistan och Afghanistan är det - vad jag vet - lag på att kvinnor ska bära slöja. Rätta mig om jag har fel. Däremot kan det stämma att det inte finns slöjtvång i de flesta muslimska länder. Det är ju dock en annan debatt.

Skulle kvinnor bli MINDRE förtryckta om vi som nu fortsätter tillåta burqa, niqab etc?

Läs gärna http://www.sverigedemokraterna.net/nyhet.php?action=fullnews&showcomments=1&id=986

"
Enligt bland andra Riksförbundet Barnenförst och organisationen för ex-muslimer i Sverige är den muslimska slöjan en del av en tvångs- och skamkultur, som syftar till att befästa kvinnors underordning i samhället och skambelägga kvinnors kroppar.
"

"
Sverigedemokraternas mening är att kommunala medel inte bör användas till att legitimera och stärka en företeelse och ett synsätt där ansvaret för mäns självbehärskning och uppförande förflyttas till kvinnor och där kvinnors värdighet och rätt till frihet ifrån ofredande, sexuella trakasserier och övergrepp kopplas till deras klädsel. Ett synsätt som ofta resulterar i att obeslöjade kvinnor ses som mindervärdiga sexualobjekt.
"


annaluna:
"Och gammeldags med kvinnorna kvar i hemmet och männen ute på arbete... ;)"

Wow, du är verkligen saklig och en mycket seriös motdebattör. Kan du inte åtminstone försöka hålla diskussionen på en hyfsad nivå, annars är det lönlöst att ens försöka.

Så snälla issi och annluna: FÖRSÖK hålla er till en sakdebatt, annars vet jag inte vad jag gör här?

Issi said...

Men vad menar du då?
Jag tycker mest du sitter och ordbajsar, dessutom vore det intressant om du kan ge annan källhänvisning än SD´s hemsida:-)
Ang. Slöjan, nej jag tänker inte ge mig in i en debatt där med dig, jag har precis avslutat en c-uppsats om slöjan. Och ser redan nu att du helt och hållet har bestämt dig i den frågan.
Jag står fast vid den åsikten, att förtrycket sitter inte i slöjan.
Dock undrar jag, hur många muslimska kvinnor känner du?
Du menar alltså att du inte känner en ända rasist som röstar SD?

Har du läst fd. nazisten johnnys pumas blogg någon gång?
Gör det vettja, där kan du läsa hur rasisterna röstar på SD:-)

Issi said...

Men citatet: Bevara Sverige svenskt är väl ändå ett ganska rasistiskt uttryck?
Eller motsäger du dig det?

För det är inte långt ifrån vad en man med svart mustasch som stred i Tyskland för si så där 50 år sedan också ville..

Om jag nu tar från wikipedia
BSS
- Vid mötet antogs även ett program där bl.a. följande punkter återfanns:

Invandring endast av seriösa personer från kulturellt och etniskt besläktade länder
Flyktingmottagning endast av personer som är etniskt närbesläktade med nordbor
Uppmuntran och understödjan av repatriering av personer från etniskt och kulturellt avvikande länder
Förbud mot internationell adoption
Skärpningar av abortlagen
" Efter hårda interna strider och ömsesidiga uteslutningar (den 27 oktober 1987) slutade Sverigepartiet att existera, och därför samlades de gamla BSS:arna 1988 och bildade Sverigedemokraterna. Parollen "Bevara Sverige svenskt" användes sedan av Sverigedemokraterna, exempelvis som text på klistermärken och i rubriker i partiorganet SD-Kuriren.


Så skärpning nu Gustav, ska det vara så svårt att erkänna att du är lite små rasist iaf;-) ?????? *ironi*

annaluna said...

Ja, jag tror inte att du Gustav känner så många muslimska kvinnor direkt.. att du tar upp Iran och Afghanistan är väl inte så där superbra exempel; det är ungefär som att hävda att alla är rasister i SD isåfall enligt dina mått. Vad jag menar är att likväl som du påstår att FÅ är rasister inom SD, likväl är Afghanistan en LITEN klick av alla muslimer som finns i världen...

Att jag tog upp det om Sahara och skydd för sand är endast för att DU tog upp historian som argument, då ville jag bara jämföra att slöjans historia inte alls handlar om förtryck... Jag tror varken Issi eller är jag är för kvinnoförtryck, det är ju inte vad det här handlar om.

Sedan är det ganska svårt att hålla sig till en "sakdebatt" när man får höra så mycket provocerande saker som nämns hela tiden...

Jepp, jag tycker varken att 14-15åriga killar ELLER tjejer är särskilt brighta generellt. Det finns väl en anledning till att man inte får rösta förrän man fyllt 18, eller? Jag förstår om du anser att man ska sänka åldern till 14 för det är väl ungefär den enda anledningen till hur SD skulle få ett markant ökat stöd;)

Menar dud me allvar att fu tycker fjortisar generellt har mkt att komma med? En stinn tonårsgrabb som knappt kommit ur målbrottet? Samtidigt hävdar du(SD) att man inte ska gå gifta sig förrän man är 24 som invandrare eller? Så svenskar som är typ 14 är smartare än invandrare som är 24 eller jag fattar inte riktigt vad du menar här...alla skulle väl behandlas lika, eller hur var det..? Nu tog jag iofs bara ett citat av Åkesoon som säkert är lite modifierat, men ändå... Den som tycker att fjortisar är tillräckligt mogna att veta vad de tycker är nog inte så mogen själv;)

Hur gammal är du Gustav?

Gustav said...

issi: Ja, jag känner inte en enda rasist som röstar på SD. Däremot vet jag om flera rasister i min hemort som röstar på socialdemokraterna.

Ja, vi har uppenbarligen olika åsikter om slöjans vara eller icke vara. Att du har skrivit en uppsats om slöjan är föga intressant i denna debatt.

Jag känner nog inte en enda muslimsk kvinna - inte som nära vän åtminstone - Och jag tror att de flesta faktiskt inte gör det. Det är inte så ofta man träffar muslimska kvinnor faktiskt, åtminstone inte i ett studenthus där jag bor. Vad har detta med saken att göra menar du?

Johnny puma? Nej, aldrig hört talas om och aldrig sett någon sådan blogg. Är han sverigedemokrat? Och före detta nazist? Jag fattar noll, vad har detta med nåt att göra?

issi: Ja, jag ser inte vad bevara sverige svenskt är för rasistiskt? Är bevara Iran iranskt också rasistiskt? Kuba kubanskt? Om man vill bevara det svenska är man per automatik rasist? Peka gärna på det rasistiska i detta.

BSS som parti är väl en helt annan företeelse. Om dessa nu var rasistiska så behöver väl inte det per automatik innebär att uttrycket Bevara Sverige Svenskt är rasistiskt??? Så, jag ber dig issi att förklara hur ett uttryck automatiskt kan bli "rasistiskt" för att uttrycket använts av rasister?

Per-Albin avslutade ofta sina tal med "Sverige åt svenskarna!" - var han rasist också? :-)


annaluna: Tja, brighta eller inte, de har rätt att sympatisera med partier utan att folk ska negligera deras åsikter. Jag frågade dig varför du anser att alla dessa kommer att lämna SD-sympatierna så fort de fyller 18? De som sympatiserar med v, m eller s, kommer de också lämna dessa partier eller är det bara sverigedemokraternas sympatisörer som inte är så jävla brighta och byter åsikter till 18-årsdagen?
Och varför tar du bara upp killarnas åsikter? 3% av tjejerna sympatiserade uppenbarligen med sd, är dessa procent mer säkra än de för killarna?! Eller är sd-tjejerna lika dumma som killarna?

Och nej jag tycker att 18 år är en bra ålder för rösträtt...

SD vill inte förhindra några äktenskap för invandrare under 24. Jimmie har ALDRIG sagt "Invandrare ska inte få gifta sig förrän de fyllt 24 år.", vilket han också bloggat om här http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/akesson/2006/09/ i ungefär mitten av artikeln.

"Danmark har under den Dansk Folkepartistödda regeringen infört nya lagar för anhöriginvandring med högre krav på anknytning till Danmark för dem som vill ha uppehållstillstånd av anhörighetsskäl. Dessa regler har visat sig effektiva på så sätt att man mer än halverat anhöriginvandringen.

En av de nya reglerna är den s.k. 24-årsregeln. Om någon med uppehållstillstånd i Danmark vill (åter)förenas med en make/maka utan danskt uppehållstillstånd krävs det att båda parter fyllt 24 år.
Det är alltså inte möjligt för en man i t.ex. 30-årsåldern att åka tillbaka till sitt hemland, tvinga en tonårsflicka till giftermål och sedan ta med henne till Danmark. Jag kan tycka att det i den bemärkelsen är en sund regel. "


annaluna, återigen gjorde du precis samma fel som i förra inlägget. Var det du som studerade juridik, och ändå har ni inte fått lära er ens grundläggande retorik? Hitta inte på andras åsikter för att sedan kommentera dem, som du gör här: "Så svenskar som är typ 14 är smartare än invandrare som är 24 eller jag fattar inte riktigt vad du menar här."

Jag är 21 år gammal - varför undrar du? Duger det eller måste jag vänta tills jag är 25,30 innan jag får vara sverigedemokrat? :-) Hur gamla är ni själva? Skulle gissa på 16 för issi och 15 för annaluna.

annaluna said...

Gustav 1) Som jag sagt flera gånger innan pluggar man varken politik eller retorik när man läser juridik.

2) som jag skrev innan gäller generellt att man inte har så mycket att komma med när man är 14-15. Får ni inte lära er läsa på civil-ekonomprogrammet? Isåfall hade du läst att jag skrivit precis så. Och javisst självklart kommer de flesta att ändras från att de är 14 till 15, tror du att jag tror att det bara skulle gälla sverigedemokrater?

3) jag undrar vem det är som kommer med personangrepp..?

4) vad Issis C-uppsats har att göra med debatten av slöjan; well - det säger ju sig självt att hon lär ha rätt bra koll på slöjans historia, symbolik, betydelse osv om hon studerat saken. FÖrstår du inte det tycker jag nästan synd om dig.

5) jag är en bunt år äldre än vad du är, vilket inte hör till sak på annat sätt än att du känns väldigt ung i ditt sätt att uttrycka sig. Jag kan ta en diskussion med en sverigedemokrat, han den andra Roger här är ju rätt vettig och har både sagt dels att han inte stöder 100% av partiprogrammet och dels svarat på frågor på en gång istället för att ignorera dem och sedan komma och svara på alla frågor på en gång på olika ställen och säga att du besvarat mina frågor maaassa gånger (well, det hade du INTE gjort när jag skrev att du inte hade besvarat dem)

6) Jag tycker inte du ska uttala dig om muslimska kvinnors förtryck när du inte ens känner en enda muslimsk kvinna. "Det är inte så ofta man träffar muslimska kvinnor faktiskt, åtminstone inte i ett studenthus där jag bor" . Vaddå MAN. Säg JAG istället för MAN då det knappast gäller GEMENE MAN. och har du någonsin funderat på att lämna din lilla bubbla till studentkorridor?

Att "bevara sverige svenskt" är visst rasistiskt, "bevara kuba kubanskt" har inte samma historia, det känner du väl till? När t.ex. Hugo Chavez står och gormar att Sydamerika ska vara åt sydamerikaner talar han om en hel nation, och med SYFTE att USA ska h¨lla sig borta och att alla som tagit saker från Sydamerika sedan urminnes tider ska hålla sig borta. Vi har inte en sån historia, så att bevara sverige svenskt blir bara patetiskt!! Ser du inte det?

gustav said...

1) Nä, har aldrig påstått att man pluggar politik inom juridiken heller...

Ok, man borde få lära sig att uttrycka sig någorlunda i alla fall. En jurist måste väl kunna tala för sig, så jag blev förvånad över dina retoriska fel. Var och vad läser du exakt? Bara av rent intresse.

2) Klart man ändras, men menar du att just sverigedemokraterna har ett oproportionerligt stort stöd bland högstadieeleverna, med en stor felmarginal? Med andra ord - gynnas sd i mätningar på 15-åringar jämfört med 18-åringar? Det kan ju faktiskt vara så att ännu fler börjar sympatisera med sd innan sin 18-årsdag.

4) Självklart är det så, men denna debatt om slöjans vara eller icke-vara handlar väl ändå om värderelaterade åsikter?

5) Ok, jag svarar på alla frågor jag ser er ställa. Att du upplever mig som mindre trevlig kan säkert bero på att du kanske inte själv agerade så himla trevligt från början, och om du läser igenom båda våra inlägg så förstår du att det krävs två för tango som man brukar säga. Läs igen om dina inlägg en gång till, så kanske du inser att du ska sänka tonen något.. Jag har åtminstone inte försökt påstå att du eller dina åsikter är en massa negativt värdeladdade ord och epitet (som rasism, främlingsfientlighet m.m., utan har försökt hålla mig till saken. Men okay, vi kan ju försöka bättra oss båda två!

6) Tja, MAN träffar inte så ofta muslimska kvinnor i studenthus eftersom, vad jag vet, ganska få muslimska kvinnor studerar på de högre lärosätena, åtminstone i Göteborg. Det är väl i så fall ganska logiskt? Jag kan heller inte erinra mig särskilt många kompisar, invandrare som svenskar - tjejer som killar, som är nära vän med muslimska kvinnor. Anledningen tror jag är att man sällan träffar så många av dem. Vad har detta med debatten att göra annaluna? Måste man känna många muslimer för att få ha åsikter om slöjan? Läs gärna Ayaan Hirsi Ali - Kräv er rätt.

(Nu bor ju 99% av mina kompisar utanför mitt studenthus och bor i förorter, innerstaden, landet, ja alla möjliga ställen.. bara en anekdot)

Bubbla till studentkorridor? Haha, du är rolig du ;) Just nu bor jag hemma på östkusten, och ibland bor jag i Göteborg, och ibland är jag i Stockholm, så "bubbla" vet jag väl inte om jag lever i nu i mina bästa år. Jag undrar hur "öppet" du själv lever, haha! Hur många sverigedemokrater känner du?

Hugo Chavez är inte Kubas president om du nu menade det... (?) Och bevara sverige svenskt är precis samma sak som bevara kuba kubanskt. Jag tycker att det är dubbelmoral. Vissa länder får bevara sin kultur/nationella särprägel utan att det är rasism, medan andra inte får det...Kan du nämna några fler länder som inte får säga att de ska bevara landets kultur?

annaluna said...

Eh nej, jag menade inte att Hugo Chavez är Kubas president, jag är mycket medveten om vem han är och vad han står för. Det jag menade var ett exempel. Har Fidel Castro varit inbjudande och öppen för omvärlden menar du, man kan inte alls kalla honom främlingsfientlig, för att nu tala om Kuba?

Och bara så att du vet, så var det araberna som införde universitet för kvinnor (MUSLIMER) medan det fortfarande var förbjudet för kvinnor att plugga i t.ex. Sverige...

Mer sedan, ska till jobbet.

annaluna said...

Nu ska vi se...

Jag uttrycker mig naturligtvis inte på samma sätt om jag sitter och håller på med nått inom juridik som jag gör på fritiden, det säger väl sig självt. Fan vad torrt om du skulle sitta och bete dig som en civilekonom privat, tycker du inte. Du är antagligen rätt ny på högskolenivå eller? En termin, två? Retorik i SIG är inget som ingår nej, det är ett ämne för sig som man kan plugga...men oavsett skulle jag inte applicera det på en konversation/diskussion i min blogg.

Eftersom du inte känner muslimska kvinnor kan jag meddela att jag gör det. Ingen av dem bär slöja, men de är muslimer ändå.

jag pratade just med en arbetskollega på väg till jobbet. han är muslim och är uppvuxen där det fanns kyrkor och moskeer på samma gata. So what, sa han, vi är alla människor och religion är inget man kan tvinga på någon. När han gifte sig sa han till sin fru att han förvisso gör ramadan, men det är typ allt. Ok sa hon, men jag vill ha på mig min slöja. Ok sa han, deal, det är upp till dig. Ingen av hans systrar eller andra bär slöja. Om du skulle se dem tillsammans på stan, skulle du ta förgivet att han förtrycker henne för att hon har slöja? Det är helt befängt! Ska man inte få välja vad man haar på sig? Man kan vända på det och säga att de som väljer att ha slöja vänder sig mot västvärldens ideal att ha urringade tröjor och korta kjolar. Det kan ju lika gärna ses som ett förtryck i sig? har du inte sexiga kläder kommer du inte in på krogen. Right?

Det känns så otroligt konstigt att läsa hur du skriver att "MAN (det gäller inte gemene man så lär dig lite retorik själv och ta bort ordet MAN, man ska inte använda ordet MAN i text som vill framstå som seriös, har du inte lärt dig det?) sällan träffar många av dem". Jag vet inte vilken värld du lever i som sagt, för jag träffar kvinnliga muslimer i princip dagligen och överallt. Däremot är en religion inget du kan se utanpå, eftersom det bara är en liten del som bär slöja - främst av traditionella skäl. En av mina närmsta vänner är muslim och kvinna och hon pluggar på universitetet, en annan relativt nära vän likaså. Det kryllar av muslimer i världen. Bor vi verkligen i samma land? Jag bor förvisso i Stockholm, det kanske finns fler här?

Gustav said...

Oavsett vad anser jag att man ska få säga - vilket land det än gäller - att man ska bevara landets kultur, utan att det i vissa länder klassas som rasism och i andra inte.

Jag tackar för "diskussionen" annaluna. Nej, jag skulle inte tänka att han förtrycker henne! Jag ser slöjan i sig som en kvinnofientlig symbol som MÅNGA kvinnor bär med tvång.

Och det stämmer säkert att araberna införde universitet för kvinnor innan vi ens tänkt den tanken. Tyvärr fortsatte de islamiska länderna inte denna öppna och rika utveckling, där de låg ljusår före oss under många sekler.

Men jag tackar återigen för diskussionen. Givande har det inte varit, men ibland måste man ju debattera med folk som betraktar svenskt kulturbevarande som rasism och anti-slöjförespråkare som religionsintoleranta också... Hur många muslimska kvinnor jag har i min bekantskapskrets har inget med sakfrågorna att göra, och som du vet vid det här laget har jag en förkärlek till att hålla mig till sakfrågorna när jag försöker diskutera något :-) Men det blir väl inte bättre än så här, verkar det som.

Ha det bra, och tack för uppmärksamheten på din blogg :-)

annaluna said...

Tack själv!

Och personligen har jag lite svårt att diskutera "sakfrågor" med någon teoretiker som inte har så stor koll på hur det fungerar i praktiken, det känns inte så äkta då. För min del har det dock varit förhållandevis givande, då det stärkt min motvilja gentemot SD och bekräftat många sk "fördomar". Så, tack för det! Ha det så bra!

Anonymous said...

Vi har lite olika perspektiv på vad som är rasistiskt och vad som inte är det, vilket försvårar ganska mycket i en diskussion som denna om den ena betraktar det ena efter det andra som rasism. Så det var väl döfött från början. Att det är jag som blir kallad teoretiker är lite komiskt :-)

Men som sagt, lycka till med bloggandet och med dina diskussioner. Ciao!