Wednesday, December 17, 2008

It's all about Stadshuset:


Idag ska jag på KTH:s diplomutdelning i Stadshuset med efterföljande coctailmingel. Sist jag var på någon occation i Stadshuset var då det bjöds på middag för alla som hade volontärat på Vattenfestivalen (inte igår, med andra ord). Vattenfestivalen - minns ni? Det var alltid så jävla bra konserter, och det var där jag åt langos och friterade potatisskal med aioli för första gången. Vi var på Massive Attack och Sonic Youth och alla satt och hängde på trottoarerna medan musiken flödade. Det året då jag var volontär hjälpte jag Bananer i Pyjamas att byta om (säkert gjorde jag mer saker, men det är det enda jag minns) och fick gratis inträde till alla konserter och lite gratis mat som tack. Kvällarna avslutades alltid med olika länders fyrverkerier, som förvisso förstörde det rena vattnet vi firade, men ändå lyste de upp de ljumna sommarnätterna i hela staden.
.
Men okej, nu är det dax att sitta rak i ryggen och vänta på att M:s namn ska läsas upp. Själva diplomutdelningen påminner mig om de gångerna då jag satt på diplomutdelningar på Puerto Rico; då Hans syster var färdig läkare för fem år sen och lästes upp som Cum laude, då de yngre Vännerna gick ut High School för 8 år sedan och efteråt slängde de upp sina hattar i luften (eller så gjorde de inte det, men i mitt minne gjorde de det, för det gör de på filmerna) innan vi hade strandfest nedanför La Playita Bar i San Juan.
.
Var inte allt mycket roligare förr, egentligen? Eller är det bara minnet som vill ha det så?
.

8 comments:

rob said...

No entendí nada pero ¡que te vaya bien!

Ciao puertocolmeña

annaluna said...

Solo voy a ESTAR alla, no voy a hacer nada, pero garcias Bergueño! :)

Anonymous said...

Hmm.. Du har gjort så mycket saker i ditt liv anna, jag avundas dig för det.. Man ser upp till dig på nåt sätt när du ibland berättar saker du gjort och varit med om. Jag önskar att jag också kommer att göra en massa roliga och häftiga äventyr som jag kan se tillbaka på och minnas. Visserligen är jag några år yngre än dig, så jag har tid på mig ju.. Men jag är rätt blyg av mig, och lite rädd för att se resten av världen om man säger så.. hmm... Men det kommer säkert.. :)

T

Anna said...

"några år yngre tihi", du är ju 1/3 av hela mitt liv år yngre!! :) mer till och med? (eller hur var det nu med mattekunskaperna? Ingen aktuarie här inte!)

Vet inte om bananer i pyamas-hjälpare är så mkt att skryta med, men erfarenheter är bra. Och så måste man våga för att skaffa sig några. Alla är dock inte lika och har inte samma behov av att flänga runt och se världen, jag har haft behivet sedan jag föddes. Just nu är största utmaningen att göra så lite som möjligt! Ibland spritter det dock i benen och jag vill ut igen...

Petra H said...

Oj, senaste Vattenfestivalen jag besökte var den då JAS störtade - men vi var på Skansen och missade kalabaliken!
Massive Attack är såå bra, blev inspirerad att ta fram deras skivor och lyssna på dem idag! Såg dem 2003 i Paris, härliga minnen - det var jag och 3 söta engelsmän som var 5 år yngre än jag och vi bodde på ett supersunkigt hotell med utsikt över Eiffeltornet...
Kram!

annaluna said...

Jag har sett Massive Attack förutom på vattenfestivalen så på Annexte (globen) Vad kul att du gillar dem, they rock! Vill gärna att de kommer hit snart igen...

Effell said...

Ack, jag har samma nostalgiska bilder i mig från Vattenfestivalen. Kanske är det så att man har en aning selektivt minne och liksom "väljer" att bara komma ihåg det positiva när det gäller såntdär. Med åren blev ju festivalen mer och mer svulstig och mer inriktad på tillresta turister än på stockholmarna själva.

annaluna said...

Nänä, vattenfestivalen var all about bra konserter och häftiga fyrverkerier! Turisterna var bara bonus! :)