Thursday, December 25, 2008

It´s all about Christmas:

...........................La Cancha, Cochabamba, Bolivia.
.
Jag har firat alla jular i hela mitt liv i Sverige, utom en då jag var i Cochabamba, Bolivia när min familj bodde där. Jag anlände till Cochabamba på min födelsedag den 20 december 2004 via Santa Cruz efter några dagar i Miami, South Beach. Jag tog några ofrivilliga djupa andetag eftersom Cochabamba är en stad på 2600 meter över havet, och så vande sig kroppen efter ett dygn. Bolivia är ett helt otroligt land som har allt ifrån regnskog och öken till snötäckta berg och otroliga kulturminnen. Vi åt julmiddag med släkten och åkte upp till El Cristo, solen sken och kön för att köpa kalkon var lång.
.
I år var vi hos mormor som vanligt, och på eftermiddagen åkte vi hem till pappa och fortsatte firandet där. En lugn och fin jul med superbra presenter och god mat (jag tycker inte om någon julmat förutom rödkål och pumpernickel), och med lite minnen om hur julen var förr, och hur den där julen var i Bolivia.
.
Imorgon bär det av till Fagersta.
Hur kommer det att kännas att vara i farmors lägenhet en sista gång, nu när hon inte finns mer?
Farmors foto finns vid min säng, men hennes röst, skratt och glada stunder finns alltid inuti mig. Så länge alla dessa minnen finns känns det så overkligt att det aldrig kommer tillbaka.
.
God Jul, och tänk på att den inte är slut ännu!
.

5 comments:

Petra H said...

Åh, hoppas att det inte blir alltför sorgligt att besöka din farmors lägenhet. Ska du behålla något av hennes grejor som minne?
Kram!

annaluna said...

Jag hade lite panik natten innan, men väl på plats kändes det ganska ok...Jag har MASSOR med saker från farmor, men det hade jag redan innan hon dog - se tidigare inlägg med lable farmor. Vi stod varann väldigt nära. Snyft.

Majsan said...

Jag vet att du stod din farmor nära, och att hon betydde mycket för dig!!
Men som tur är har man alltid sina minnen kvar och man får helt enkelt ta vara på de så gott det går!!!!
Jag saknar dig Annapanna..och hoppas du får en bra helg:)

Kram

annah said...

Du verkar haft en jätte mysig jul och födelsedag!! puss på dej

annaluna said...

Majsan - ses imorn!!!
Annah - Jag, absolut!