Wednesday, October 17, 2007

Metros supertips till studenter:

Jag stör mig sjukt mycket på Metros student-tips som publiceras en gång i veckan. .
Originella och bra tips, typ. Eller inte.
.
Nu ska det tipsas om hur man sparar in pengar på kurslitteratur: (Ja okej, jippie, nu kommer en revolutionerande idé som verkligen ger något!) : "Köp begagnad litteratur. Köp litteratur tillsammans med en kompis. Beställ böcker på nätet. Låna boken på bibliotek. Kopiera delar av boken. Punkt". (Seriöst-jasså, finns det bibliotek? Tror de ärligt att man vill köpa det dyraste alternativet?)
.
Eller vad sägs om det här?: Nu ska det tipsas om hur man kan spara in pengar på mat: "Gör matlådor, det blir dyrt att köpa färdig mat varje dag, även om universiteten ibland har förmånliga priser. Handla inte på NK´s saluhall, typ. Punkt" (Va, är det sant? Kan man göra matlådor? Kostar det pengar att äta ute? Det kanske inte är så att man inte hinner eller orkar göra matlådor varje jävla dag, eftersom man måste jobba arslet av sig eftersom CSN knappast räcker till ens räkningar?)

Senaste veckan var det tips om hur man antecknar bättre på föreläsningarna: "Gå igenom dina anteckningar. Ta hjälp av färgpennor. Anteckna inte varje ord föreläsaren säger, utan bara det viktiga. Punkt". (Va? Ska man inte anteckna när föreläsaren typ säger "ja, nu tar vi väl en rast då i en kvart..", och vaddå-ska man gå igenom sina anteckningar? )
.
Slutsats: Den som lär sig något nytt av dessa tips borde kanske inte ha kommit in på universitetet från första början, eftersom den personen antagligen är alldeles för dum för att klara av studierna.
.
Det ska bli spännande vad man får lära sig för revolutionerande nästa vecka.
.
.

6 comments:

MajjaStar said...

Fan vad kassa tips, haha.

annaluna said...

ja, tror de att man är dum i huvvet eller?

egon said...

haha, jag har också tänkt på det där. det trista är ju att det faktiskt finns folk som pluggat i flera år och aldrig fattat att man kan låna på biblioteket. galet.

annaluna said...

Egon: Är det sant? Var finns de människorna? Det finns ju lite allt möjligt folk, men ändå.

Anonymous said...

typ som att studenter är helt tappade bakom en vagn! duuuuh!!!!

annaluna said...

de på metro verkar helt tappade bakom en vagn...det märks att de INTE pluggat!