Monday, April 21, 2008

Hej då cigg:

Jag vet inte vad mer jag ska säga än att shit vilken grej om cigg skulle börja säljas på systembolaget. Sorry ni som röker, men det vore grymt skönt om cigg försvann från jordens yta och framförallt billigare för staten . Vilken sjukt onödig sak.
.

9 comments:

Vida Latina said...

Eller hur... Här har det inte rökförbud på barer och restauranger så man kommer hem som en stinkbomb efter en utekväll (för att inte tala om all andrahandsrök man tvingas andas in).

Sussie said...

Håller med... det luktar gräsligt.

annaluna said...

lukten är inte lika illa som hur skadligt det är, det är väl skadligheten som är det främsta argumentet ändå.

Camilla said...

Angående kommentar 1:

Visst är det väl rätt schyst att det numera är rökförbud på resturanger, men alltså svettlukten på klubbar är fan inte så mycket freshare.

Angående cigg på systemet:

Va, är det sant?!?! Vad ska man då göra som minderårig?!?! Hej 1984-samhälle, och hej svarta marknaden.

annaluna said...

Om folk duschar lite mer kan man kanske slippa svettlukten? Man slipper således både svettlukt och all rök! :D

Som minderårig ska man inte röka, det finns en anledning till åldersgränser you know..;)

egon said...

det där argumentet med svettlukt på krogen har jag aldrig köpt. OJ det luktar lite svett, jättefarligt. hellre det än farlig rök plus röklukt som sitter i kläderna och håret tills man tvättar/duschar, och knappt ens det hjälper.

och precis som du skriver - det finns en anledning till att det är 18årsgräns.

annaluna said...

exakt Evelina. Fast nu råkar ju Camilla vara min syster så jag kanske var lite extra hård pga det. Men ärligt; hellre svett, det är fan inte skadligt iallafall. Och alla luktar heller inte svett...just take a shower!

Sussie said...

Visst är skadligheten främsta argumentet.. men å andra sidan kan jag tycka att är man så korkad att man röker så är det inte så att jag tycker synd om dem för att de förstör sin kropp.
Snarare har jag som icke-rökare lidit av den äckliga lukten. Jag slutade gå på krogen för mååånga år sedan för att jag började hyperventilera i trånga rökiga utrymmen. :P

annaluna said...

Men alltså Sussie, passiv rökning..? Jag syftade på skadligheten för icke-rökare, som drabbas bara för att vissa väljer att röka, inte skadligheten för de som väljer att röka. Om det inte fanns passiv rökning hade de ju fått välja själva, egentligen. Detta tycker jag är tusen gånger värre än lukten.