Wednesday, October 08, 2008

It´s all about The States:

Min ena lillasyster åker till San Francisco nu i oktober och åh vad jag är avundsjuk. Jag var där för tio år sedan med pappa och susade fram i cable cars, åt räkor i Fishermans Wharf, gick över Noble Hills, kollade böcker på City Lights, åkte över golden gate till Sausalito, under golden gate runt Alcatraz, åt supergod pizza och superäcklig fisksoppa, såg sjölejon och Gay Pride, var upp på Twin Peaks med utsikt över hela staden, gick i Golden Gate Park och var till den japanska trädgården, käkade mat i China Town, gick upp och ned för världens krokigaste gata (Lombard street), besökte vaxdocksmuseum, jag läste Jack Kerouacs On the Road och som avslutning blev vi skrämda av buskmannen som senare var med i Philis och Fredriks tv-program.
.
Trött som få åkte vi vidare efter några dagar till Rochester i New York State för att hälsa på farmors kusin och hennes man; såg kolibris och fyra kyrkor i en och samma korsning, åkte förbi Finger Lakes och kände stanken av överkörda skunkar, drog på oss gula regnrockar och gick under ett fall i Niagara Falls, svettades och åt glass, hann med en timme i Kanada och såg stället där det antagligen mest kända fotot någonsin på Marilyn Monroe är taget - där hennes vita kjol blåser upp. Ännu mer trött hälsade vi på släktingar, varav den ena inte kunde sluta stratta och visade sig ha en störning, åkte till ett runt hus och såg på modellplansbyggen och åt nybakad bröd varje morgon direkt från bakmaskinen som inspirerade pappa att köpa en egen i Sverige.
.
USA, åh, USA...det känns lite som en outtalad restriktion att man inte får älska USA, but I do. Alla ställen jag varit på i USA är så speciella och har så mycket att erbjuda; Tempot och storheten i New York City där vi på en vecka fick ihop en lång Crazy People List, den softa attityden och de coola husen i South Beach Miami, Puerto Rico som är mitt andra hem, US. Virgin Islands och New Jersey med sin baseball. Niagara Fallen! Upstade New York! Och San francisco, San Fran! Vilken pärla!
.
I wanna go there again!

2 comments:

egon said...

jag är så himla sugen på att åka till usa...

annaluna said...

I love USA!