Monday, June 16, 2008

It´s all about a Good Job:

Det absolut värsta jobbet jag har haft någonsin var som Bingovärdinna på en bingohall, på den gamla o-goda tiden då man fortfarande fick röka inomhus och gärna så mycket att man knappt såg var man satte fötterna. Så, där gick jag och sålde bingo-brickor till närsynta pensionärer, spelberoende tanter och ölstinkande gubbar, sick-sackade mellan borden och ögonen både rann och sved. Jag såg knappt magväskan med pengarna i då jag sålde brickor, och fick man minus i kassan drogs det såklart av på lönen. En gång hade jag minus femhundra spänn. Avdraget motiverades med att går ni plus får ni in det på lönen också. Med andra ord en indirekt uppmaning att lura kunderna. På rasterna satt jag ensam i en hörna och försökte att inte synas, medan de andra käkade pizza och rökte hela tiden- antagligen hade de aldrig ens hört ordet matlåda, sallad eller hemlagad mat, de pratade bara om hur fulla de varit måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag och hur de hånglat med varandra och spytt på tunnelbanan. En gång nämnde jag att en kille på tv var snygg och fick svaret vaddå snygg, han är ju svartskalle och en annan gång kom en kille med ett stort jack i pannan eftersom han hade ramlat i rulltrappan på fyllan. En dag kom chefen och sa att Anna, vi har tänkt att ge dig lite nya arbetsuppgifter, och jag tänkte att yes, äntligen får man utdelning för att man står ut på detta skitjobb. Jo, vi hade tänkt att du kunde få börja läsa upp numrena i högtalaren (Bertil Sjua, en enkel sjua). Say what? Några dagar senare sa jag upp mig och det var en av de bästa sakerna jag gjort i hela mitt liv, för jag hade två jobb till och även om jag hade behövt det där tredje för att få ihop pengarna snabbt till greencardet, så var det inte värt det för fem öre.
.
Så, igår när jag gick runt mina sjöar såg jag den där killen som ramlade i rulltrappan, tillsammans med en annan tjej som också jobbade där. De var feta nu och gick i snigeltakt trots att de hade tagit på sig träningskläderna, och jag skyndade snabbt förbi och påmindes om mitt allra värsta jobb hittills och hur jävla glad jag är över att slippa det stället där jag sett mest white trash samlat i hela mitt liv.
.

11 comments:

Effell said...

En bingohall, av alla ställen... Jag är dåligt bevandrad i olika arbetsplats-typer eftersom jag nästan enbart jobbat som kontorsvaktmästare, typ.

Underlandet said...

Å jag ryser! Det måste kännas skönt att inte vara där längre...

annaluna said...

oh ja, jag hade nästan glömt bort (läs: förträngt)det där jobbet tills jag såg de där människorna nere vid sjön...Det var dock typ 6 år sedan nu.

Stina said...

Vad skönt att du kom ifrån det stället! Förstår att du vantrivdes.... Tack snälla för kommentaren i min blogg förresten :)

foxy said...

Alltså, du skriver så himla roligt. hehe.. Miss you..

annaluna said...

åh tack foxy! :) Miss you too!

Anonymous said...

Vad jag ryser av denna story, så skönt att du gjorde det rätta. Kram Hanna

annaluna said...

jag stannar ALDRIG på jobb som jag inte gillar. Livet är för kort för att släsas bort på sånt.

Nadia said...

Bingohallar. Fy fan. Jag sommarjobbade i en för ett par år sedan. Sunkig lokal och minst sagt ett skumt klientel.

Anonymous said...

Jag har inte varit där. Tur det. Mjao mjao...

annaluna said...

hahaha. Ja, fy.