Monday, June 09, 2008

It´s all about Sun:

Vi sitter just nu på balkongen (en av de tre vi har) och äter frukost. Igår hann vi både bada - trots fortfarande röd flagg- och gå runt hela (?) gamla stan, Cefalù. På morgonen blev vi rekommenderde lite olika restauranger, så efter en titt på några bestämde vi oss för Le Chat Noir med små rödochvitrutiga dukar, tända ljus och palmer. Så; 160 spänn per pers och fan vad gott med svärdfisk igen, tänkte jag ja- om det inte vore för att den smakade som en kallsup av medelhavet. Grönsakerna jag beställde till var några kokta spenatblad med selleri. Helt ärligt var det nära att jag nästan spydde. En stor besvikelse, som i slutändan kommer leda till mer lagad mat i lägenheten här och mer pengar kvar till annat :) Råvarorna här är så goda att det blir tusen gånger godare att laga själv.
.
Förutom lilla missen med restaurangen är det så grymt fint här. Vattnet liknar Karibiens och klipporna som ligger bakom staden och havet ser helt overkliga ut. De små gränderna är så romantiska att till och med duvorna sitter och kuttrar med varann på elledningarna. Mycket finare än förväntat faktiskt, och jag är helt förvånad över att Sicilien inte är mer exploaterat.
.
Imorgon ska vi bestiga den aktiva vulkanen Etna, så det blir en tidig morgon (bussen avgår 06.25).
.
Fotot visar lite av utsikten vi har nu (om man vrider på huvudet ser vi La Rocca som är planerad att bestigas idag) och lite andra berg.
.

3 comments:

foxy said...

Häääärligt. Hoppas ni har det mysigt på resan. Jag vill till STHLM snart.

Syster said...

Tja, ser fint ut! Åt jordgubbar och gav blommorna en skvätt vatten igår, åker förbi imorn eller övermorgon också. Ha det!

annaluna said...

Tack syster!