Wednesday, January 02, 2008

Omorganisering II:


Det började med bokhyllan och fortsatte med skivsamligen. Det är en skam att minst hälften av alla skivor legat nedpackade sedan jag flyttade hit (8 månader sedan). Så; på nyårsaftonen började det alltså, vilket ledde till mina studentminnen och flera timmars ivägdrömmande och några tårar blandat med många leenden, jag sittandes på kudden i mitten med ett glas cola light medan stora snöflingor övergick till regndroppar utanför.
.
Ikväll satte jag på David Helpings skiva som jag köpte på Puerto Rico våren 2000, en skiva som säkert ingen av er känner till, kanske den jag har allra mest minnen till i hela världen eftersom jag brukade lyssna på den i cdspelaren medan jag satt i bambuträdet och tittade på självlysande flugor och skalbaggar som kröp under löven, medan regnet föll lätt på bladen och kvällarna var varma.
.
Jag brukar fota och skriva blogg för att inte glömma. Om jag inte har mina minnen på bild eller i text glömmer jag. Ibland är allt sådär läskigt borta att folk frågar men minns du inte? och de rabblar detaljer och de glömmer inte, för det som hände var så stort. Och jag ler, svarar ja just ja, nu minns jag, fast jag egentligen inte vet om minnet är planterat eller verkligt.
.
Två saker får mig aldrig att glömma: Minnen kopplade till musik eller dofter. De sitter kvar för alltid, alla känslor och tankar kommer tillbaka, bilder av precis allting, precis som om det vore igår.
-
I wont forget.
.

4 comments:

la linda said...

låter nyttigt med en upprensning, jag skulle behöva göra detsamma i mitt liv känns det som, men först av allt behöver jag lite helg oh uppvilning!

sara said...

Jag blir alltid rädd när folk pratar minnen, för jag har sånt jävla dåligt minne. Jag kommer inte ihåg saker. Jag funderar på att skriva ut min blogg som en påminnelse när jag blir gammal!

annaluna said...

Sara-exakt! Det är läskigt. Men när jag hör just musik eller känner dofter kommer minnen tillbaka. Men allt som inte är kopplat till musik eller dofter då, vad händer med de minnena?
Ursh.

la linda said...

solo querría comentarte que mi blog español esta actualizado de nuevo. :) http://rubiaysueca.blogspot.com