Thursday, July 16, 2009

It's all about industrisemester och vuxenliv:

De flesta har semester nu, men inte vi. Vi är paret som inte bor ihop fast vi varit tillsammans i mer än två år, som inte umgås varje dag eftersom vi har annat för oss, som ser andra bli tillsammans, flytta ihop, flytta isär och träffa nya innan vi ens hinner prata om att eventuellt bli sambos.
,
Just det här med semestra ihop känns så vuxet på något sätt, båda har jobb och industrisemester i fem veckor och åker till skärgården, på charter och målar om hemma. Vi hade en vecka tillsammans förra sommaren, en helt perfekt vecka på Sicilien, och i sommar kommer vi ha fyra dagar tillsammans. Fyra dagar, i en bil, mot Norge, drygt 200 mil på olika vägar och med konserver i skuffen och blandcd's i bilstereon.
,
Ibland tycker folk att vi är så konstiga, liksom men när ska ni flytta ihop då? Ska ni ha semester ihop? och när jag svarar inte vet jag och ja några dagar, så undrar folk om vi verkligen har det bra, kanske knakar det lite? Kanske är det inte seriöst? Sedan sitter de där själva några månader senare och undrar om det var så smart att flytta ihop på en gång, vardagsgnabbet har redan startat och någon kommer hem full fast man lovat, någon gnäller om räkningar, disk, tvspel och att det inte riktigt är som i början längre. Jaha, säger jag, sånt där känner jag inte till, för M och jag är fortfarande i början,

och jag har inget emot att vara där lite till eftersom vi har hela livet på oss,
,
så vem är det egentligen som är seriös?
.

15 comments:

pim said...

Så otroligt förnuftiga ni låter.- speciellt det där om att ni inte behöver ses var dag. kan inte du lära mina vänner det som "försvinner" så fort de träffar någon nu..suck

It´s all about me said...

Skönt att du skrev en sån kommentar! Blev lite nervös för att jag skulle få någon halvjobbig kommentar i stil med att VADDÅRÅ!

Jag har ensamhetsbehov och vänbehov, behöver ombyte och behöver inte vara jämt. Förstår vad du menar och tycker det är tragiskt när folk glömmer sina vänner för att de har partner; vad har man sen om det tar slut? Om det inte tar slut kan den andra t.ex. dö - vad har man då om man låtit precis allt kretsa kring den andra personen?

Nathaly said...

Så sant så sant mitt barn! Du är klok och jag ser upp till dig! Kram!

It´s all about me said...

:D

Anonymous said...

Jag tycker man ska göra så som det känns bra och rätt i hjärtat! Jag tar verkligen avstånd från allt "men så ska man göra",och "det hör till"-bullshit! Många vet inte ens varför de gör på vissa sätt utan följer bara mönster för att "man ska göra så".. :(

Beatrix Vnunk said...

Jag håller med träningslyckan. Kör på det som funkar! Så länge man gör det som känns bäst blir man inte bitter.

Jag och Olle flyttade ihop efter sex år. Skaffade barn efter 14. Det kan kallas förnuft, egoism, extrem försiktighet, efterblivenhet eller modernt. Oavsett vad så funkade det för oss. Inget jag varken skulle rekommendera eller icke.

It´s all about me said...

Ni har så rätt. Jag undrar just därför varför så många reagerar, eller är det bara jag som väljer att lyssna?

Många verkar göra så mycket för att man "ska", för att passa in i normen.

Jag älskar alla ovanliga människor som följer sitt hjärta, precis som Träningslyckan och Beatrix.

Erika said...

Låter väldig sunt tycker jag! Man skall inte skynda igenom livet. Får tokspel på alla som undrar och bryr sig såååå himla mycket om när vi skall ha barn exempelvis..."Nu har de ju varit ihop i 10 år, skall de inte ha barn snart..." Varför måste folka bry sig så mycket om vad andra gör och inte gör...pust! Nä, jag tror vi vinner i längden, vi som skyndar lååångsamt och njuter istället. Kram Erika (gamla brevisen)

It´s all about me said...

Så skönt att mina läsare går sina egna vägar, I love it!

Hanna B said...

Det låter verkligen inte konstigt det du skriver, låter som en soft relation till relationen. Det behöver väl inte vara oseriöst för att ni inte gör som andra. Kan själv känna mig som en jäkla ekorre som jobbar året runt och har fem veckor semester men å andra sidan vill jag inte vara utan pengarna som gör att jag kan lyxa, på semester eller bara i vardagen, haha.

It´s all about me said...

Hanna B - du har ju en poäng där. Ibland känner jag också att pengar inte skulle sitta helt fel, men samtidigt; M jobbar året runt 5 dagar i veckan men han tar inte ut industrisemester och räknar ner dagarna som "alla andra". Han tycker jobbet är skitkul och tar ut dagar/tid när det behövs! Jag pendlar dock lite med vad jag vill... men i slutändan blir jag rastlös av samma rutiner och jag tror jag skulle må dåligt av industrisemester och nedräkning åt båda håll - tills semestern börjar och tills semestern slutar.

Anonymous said...

äh det tog 3 år för mig och thorre att flytta ihop. just nu fattar jag inte hur vi inte kunde bo ihop tidigare, men sånt är ju individuellt. och jag väntar fortfarande på att det där vardagsgnabbet som alla andra klagar över ska börja ;-) semester har vi fortfarande aldrig varit på tillsammans (räknar inte att åka hem till västerås som semester direkt). känner precis igen det du skrev i 3:e stycket!

It´s all about me said...

Kanske kommer bli så för M och mig också när vi flyttar ihop (för det SKA vi ju, bara int efter att vi har varit tillsammans i fem minuter liksom); att vi tänker som ni. Mycket bra dock, för då känner man ju varann så väl redan innan att man VET att man funkar.

Vaddårå, Västerås är ju värsta semesterorten ju! Glida runt på torget, en fika på Farbror Blå... (eller vänta nu, det stället kanske inte finns längre?). :D

Hanna B said...

Jo - det där med industrisemester är ju lite oflexibelt. Våren är ju superskön med alla röda dagar då man kan passa på att resa och "slösa" med bara några semesterdagar. Brukar jobba in i halva juli för det är så skönt när alla andra har semester :) Men nu har jag bränt alla dagar för i år - hilfe!

It´s all about me said...

Ah, tur att det snart är nytt år Hanna! :D