Tuesday, January 08, 2008

Beslutsångest:


Den den blå lagboken har genom åren (oj, har det gått så lång tid?) en hel del gånger ersatt min nalle. Den känns numer som en trogen vän, om än inte lika mjuk som Teddy. Saken är att den är från 2004 och det är hög tid att köpa en ny. 2004 är alldeles för inaktuellt, max två år gammal får den vara. Så; jag har en nära relation till den blå lagboken. (Ärligt talat känns det riktigt jobbigt att inte behålla den jag redan har, tänkt alla anteckningar som går till spillo!) Problemet nu är dock att den blå är två hundra spänn dyrare än den röda. Innehållet är ju samma, bara förlag och utseende som skiljer sig åt. Ska jag våga mig ut på okänd mark och beställa den röda och slippa lägga ut nästan 800spänn?

8 comments:

Lena said...

Brukar du någonsin bära med dig din lagbok någonstans förrutom till några få tentor? Jag vet inte hur det är nuförtiden, men på min tid (he he) var röda lagboken mycket större och tyngre än den blå.

annaluna said...

röda boken ÄR större än den blå, fortfarande. Och den bärs ju med då och då, jo. Ytterligare ett argument för den blå, alltså. Vilken beslutsångest!

Anonymous said...

lät ju bra med 800 spänn mindre för den röda (om jag förstod rätt)! Kan du inte försöka hitta lite recensioner på den röda för att se om folk är nöjda?

kram
Ulrikai u-sala

becca said...

de innehåller inte exakt samma lagar (skillnaderna är väl störst gällande vissa områden inom förvaltningsrätten, som i just det fallet talar till den rödas fördel). sen är det ju mycket vana, i alla fall för mig, hittar man bra i den blå plus har haft den under några år,tenderar man att föredra den även om den röda är billigare (inte för att det är svårt att hitta i den röda, registret är väldigt lättöverskådligt). hoppas du blir nöjd oavsett vilken du väljer.

annaluna said...

Ulrika-nej, det är två hundra i skillnad!

Becca-väldigt bra tips. Med tanke på att min inriktning är offentlig rätt och en hel del förvaltning, kanske den röda faktiskt är bättre! Helt ärligt trodde jag innehållet var samma. Jag har dock haft den blå och gillat den mycket. På något sätt känns den dessutom som mer "Äkta". Hm..

annaluna said...

Och förresten Ulrika - jo, recensioner fine, men smaken är som baken. I min klass på juristlinjen förut var de som hade den röda nöjda med den röda, och de som hade den blå nöjda med den blå. Hm...Det känns som att man brukar köpa en av dem, och sedan stick to it.

Maggan said...

Jag tycker också att du ska köpa den blå... Lättare att bära och lättare att hitta i, eftersom du är van vid den! :)

annaluna said...

Det lutar mer och mer åt den blå, då jag tänkt på det, även om den röda innehåller mer förvaltningsrättsliga lagar och sånt. Den blå känns mer äkta.