Monday, January 07, 2008

Dagens bästa klartecken:


Nästa vecka är det tentadax i juridik.
Vår examinator har just gett klartecken om att det är okej att "kluddra i lagtexten" hur mycket vi vill, förutom att vi inte får skriva av litteratur. På Stockholms Universitet får man sedan hösten 2007 inte anteckna överhuvud taget i sin lagbok, vilket man tidigare fick. Som ni märker pluggar jag inte längre på SU.
.
Jag undrar om Herr Examinator inser vad han just godkänt; om han skulle se min gamla lagbok vet jag inte om hans något generösa godkännande skulle modifieras något. Det här med att "anteckna fritt" kan få oanade konsekvenser, då åtminstone den blå lagboken har typ 25 tomma sidor och en jävla massa marginaler. När jag hade den största tentan i hela mitt liv juni 2006, (Civilrätt två på 15 dåvarande poäng; 22,5 nuvarande) och som bland annat innehåll det otroligt intressanta ämnet Skuldebrevsrätt (se ovan), utnyttjade jag i princip varje liten ledig plats för att att uppnå det högsta betyget: AB (olyckligtis var jag en poäng i från).
.
Så; kära examinator, du har just kittlat mina anteckningsnerver och situationen kommer garanterat utnyttjas.
.

11 comments:

Den där Jenny said...

Ha! Fytusan, vad jag hade antecknat jag med. Nu sitter jag mest och svär åt min uppsats och ser slutet av mitt pluggande i fjärran.

egon said...

haha, helt rätt! lycka till.

annaluna said...

Blev lite rädd när jag såg två kommentarer, tänkte att TÄNK OM HERR EXAMINATOR HAR HITTAT MIN BLOGG? ;)

Dax att återgå till böckerna kära vänner. Och Jenny-lycka till!

Lena said...

Anledningen till att ingen får anteckna någonting på SU längre är att det påträffades en lagbok som såg ut ungefär sådär. :-)

Min pojkvän skrev för övrigt en juridiktenta i Göteborg där man fick ta med sig precis vad som helst. Kurslitteratur, annan litteratur, anteckningar, sin dator osv... "Lös uppgiften som ni skulle ha löst den i verkligheten". Ligger ju någonting i det, i verkligheten ska man ju slå upp saker, inte lita på vad man TROR att man vet om olika rättsområden.

Frågan är väl om det skulle ha varit okej att ringa en konsult, eller ta med en para-legal sekreterare som fick renskriva allt på slutet. :-)

annaluna said...

Lena: Jag håller med - i verkligheten handlar det om at slå upp. Att plugga juridik är ju att lära sig "Hantera verktygen". ATt inte få anteckna är ganska dumt, egentligen. MEN-det jag ahr antecknat i min lagbok var OKEJ, det var INTE pga sånna anteckningar som ma inte fick anteckna på SU längre - utan för att någon hade kopierat ur en bok och klistrat in, väl? Det fick man inte göra. Jag har aldrig antecknat utöver vad man får, däremot ungefär såpass mycket att det är helt galet.

sara said...

Jag avundas dig din skolpepp, du verkar så jäkla laddad på juridiken. Åh, skänk mig lite av din energi!

annaluna said...

Sara: jag skänker dig lite, men inte för mycket:D Jag är bara pepp när jag läser juridik, inte när jag pluggar något annat!!!

Lena said...

Med "en lagbok som såg ut ungefär sådär" menade jag alltså en fullsmockad lagbok i största allmänhet. Jag är säker på att just din lagbok är precis som den ska. :-D

(Och ja, jag har också för mig att det gällde inklistrade pappersbitar i den där SU-lagboken som fick bägaren att tippa över.)

Hur är det på Södertörn, får ni ta med er lagtext utskriven på vanligt papper istället för att ta med hela lagboken på en tenta?

annaluna said...

Vi får i den här kursen ta med utskriven lagtext, men det beror på att det är en kurs som ingår även för de som läser juridik osv. ALltså ska de inte behöva köpa lagboken för en femveckors-kurs. Jag börjar med min inriktning nästa termin och då kan jag inte tänka mig att man kan ha nått annat än lagboken, men jag vet inte.

foxy said...

Shit, jag trodde det var en skitjobbig slam först. HAHAHA

annaluna said...

Jag och slam = no no.
Jag och juridik= yes yes!