Saturday, May 03, 2008

It´s (maybe) all about Growing Up:

Jag har precis städat eftersom systrarna strax kommer hit, och hör och häpna vad jag hittade under sängen bland alla dammråttor; mina två long lost books. Något pinsamt, eftersom de försvann för en sisådär månad sedan i samband med att jesus-figuren som mamma och jag hittade i fodralet på fåtöljen åkte med henne hem. Jag fattar faktiskt inte riktigt att jag antingen 1) inte har dammsugit under sängen sedan dess 2) inte ens letat under sängen (fast jag tror att jag har gjorde det, det är det som är lite konstigt). Samtidigt under soffan fiskade jag upp batteriluckan till fjärrkontrollen som legat där i några veckor eftersom jag inte orkat ta upp den förrän nu. Alltså; jag måste skärpa mig. Om jag skulle dö nu vill jag inte bli ihågkommen som hon den där som hade skitsmutsigt hemma hos sig, inte heller som hon den där som pluggade i all evighet och aldrig blev klar men kanske allra minst som hon den där vem då? Så; nu är det skärpning. Städa, plugga, rensa, bli klar, bli...vuxen på riktigt och ihågkommen som hon den där som hade det där bra jobbet och aldrig hade damm under sängen. Typ.
.

11 comments:

Underlandet said...

Äsch, vad gör lite dammråttor i hörnen om hundra år...

Det är viktigare att leva sitt liv som man själv mår bra av och vill än som man vill att andra ska komma ihåg en.

Och du är utmanad!

annaluna said...

du har så rätt, så rätt. Jag vet att jag är lite störd som tänker så, men nästan avrje gång jag lämnar min lägenhet i crackhouse-skick tänker jag "gud vad pinsamt om jag dör nu och folk får se den här röran..."

Effell said...

Way to go. :-) Visst, det må vara futtiga problem i ett världsperspektiv och så, men bara själva ambitionen att strukturera sig bättre är ju bra. Jag behöver definitivt jobba på det själv... Den där om-jag-skulle-dö-nu-fantasin har jag också, vilket man förstår om man sett min lägenhet när det är som värst.

annaluna said...

ja, det du skrev lät bra! Jag strukturerar upp! Det med att bli av med lite dammråttor kan ses som en liten, liten del av det hela :)

egon said...

jag tänker precis som du, och där har vi en dum dum stresstanke. därför så ska jag skaffa mig städhjälp så fort jag tjänar tillräckligt bra. för det är ju inget att skämmas för, egentligen, utan bara bra jävla smart! :)

annaluna said...

Det värsta med mig är att jag verkligen inte vill ha städhjälp; vi hade det i Buenos AIres och jag tyckte det var jättehemskt; Jag vill inte att någon annan ska pilla i mina saker. Och dessutom blev det så att vi städade inför att städhjälpen skulle komma, för att vi skämdes för att ha det smutsligt när hon kom. Iofs hade vi en ganska äcklig som satt och rökte inomhus hos oss (trots balkong) och lämnade kvar små påsar med torkat bröd, men ändå. Jag är skeptiskt mot det där, så - vad göra???

annaluna said...

och inte bara just att vi inte ville ha smutsigt inför städhjälpen; det var oxå att man fick flytta undan alltind som man inte ville att hon skulle ta på. Alla kläder från golv fick vikas ihop, för man ville ju inte att hon skulle ta t.ex i ens underkläder osv...Min bästa påtryckning är att få besök, då städar jag.

egon said...

jo, men det är klart att det blir så - man måste ju röja undan ens skit själv. men jag tycker det känns ok att göra så om man vet att det är för att ngn annan tar det "grova" sen (dammsugning, torkning av golv, dammtorkning, tvätta fönster osv). men jag förstår vad du menar... :)

annaluna said...

Klart det är ok, det är bra då nya jobb skapas. Det allra bästa vore kanske att få barn som kan göra det åt en mot en slant, hehe... Tvätta fönster vore skitskönt att få gjort, jag gör ALDRIG det. Inte torkar jag golv heller för den delen, hm..jag tror dock att tvättmaskin och diskmaskin skulle gör susen. Ni har ju diskmaskin nu, antar att det är hur skönt som helst?

egon said...

Ja, jag var faktiskt på väg att göra en jämförelse mellan diskmaskin och städhjälp i förra kommentaren, haha. Lite måste man ju alltid diska utöver det som går in i diskmaskinen, och det är liksom hur enkelt som helst att både göra och vilja göra när man vet att ngn annan (diskmaskinen) gör grovjobbet. Måste vara samma sak med städhjälp. Ok att röja undan ens egna kläder och pryttlar om man vet att ngn annan gör resten.

Jag försöker tvätta fönster en gång/år, det gör ENORM skillnad! Och torka golven måste jag göra typ en gång/månad. Gör också mkt större skillnad än vad man kan tro!

annaluna said...

fast en diskmaskin kollar aldrig snett på en om man inte har gjort grovjobbet;) Jag förstår vad du menar, men jag skulle försöka undvika städhjälp så gott jag kunde och satsa på hjälpmedel á lá disk-tvätt-maskin osv!! :)

Jag borde tvätta fönstrena hos mig faktiskt, nu har jag ju bott här i ett år...