Tuesday, April 28, 2009

Jag fick sparken!

...Från ett jobb jag inte ens ville ha.
.
Sjukt opeppad gick jag till Ica Maxis Provsmakarpanel härom veckan eftersom det lät ganska soft och kul.
.
Det var det icke, kan jag lova.
.
Det började med ett föredrag om Ica’s mål av en gravid sjukt tråkig kvinna med ett enda röstläge, sedan bar det vidare till ett rum där alla satt i varsitt litet bås med tio vätskefyllda plastmuggar framför sig.

-Smaka ordentligt nu, spotta i koppen och ta lite smörgåsrån emellan, informerade kvinnan, innan hon stängde dörren och gick. Och där satt jag med plastmuggarna och försökte urskilja salt från sött, beskt och smaklöst från bittert. Omöjligt, typ, eftersom det verkade som att de glömt att smaksätta ungefär åtta av 10 vätskor. Därav satte jag frågetecken på typ allt och blev sedan inledd i ett annat rum där vi skulle smaka på lingonsylt.
.
Jag som hatar sylt, och den här gången fick vi inte ens spotta ut skiten. Sedan satt vi där i ring och berättade vad vi tyckte om lingonsylten, alla fullt allvarliga och verkade vara rena rama syltexperterna, och jag kände mig allmänt vilsen och typ som en sexåring som precis börjat skolan och råkar hamna bredvid tvåorna på skolgården som är så mycket större och så mycket bättre.
.
-Nästa gång ska ni smaka på olika olijor, meddelade den gravida kvinnan. Och tänk på att inte dricka kaffe eller the eller äta eller röka eller nått sånt innan ni kommer hit.
.
Jag gick hem och tänkte fy fan, det här utsätter jag mig inte för igen, fdessutom för "ett arvode som inte är bestämt ännu".
.
Några dagar senare kom det ett brev på posten, med ett tyvärr, du ingår inte i vår provsmakarpanel (eftersom jag inte klarat smaktestet) och ett presentkort på 100kr på Ica Maxi.
.
Så, jag fick kicken alltså, från en provsmakarpanel, ett jobb jag inte ens ville ha! Jobba som wedding coordinator, compliance coordinator, butiksansvarig och spansklärare går bra, men att smaka på lite vattenblandningar och lingonsylt klarar jag tydligen inte. Härligt.

8 comments:

Underlandet said...

Hahaha, men det är rätt kul att läsa om i alla fall!

Anonymous said...

Ha ha, tur att du fick sparken innan du skulle provsmaka OLJOR - lät inte gott alls! Men du kanske föredrar olja framför sylt ;-)
Var det i PR du jobbade som wedding coordinator?
Kram!

It´s all about me said...

sylt eller olja - pest eller kolera... visst använder jag olivolja, linfröolja och sånt dagligen, men PROVSMAKA rent? NEJTACK!

Ja, det var på PR som Wedding Coordinator - innan de skulle åka på honey moon ut i Karibien, så det var perfekt att kombinera med mitt jobb som assistant travel manager för hela karibien :D Det var genom ett amerikanskt företag som wedding coordinator...och på helgerna, så det var inte mkt fritid för mig inte ett tag där!

Beatrix Vnunk said...

Hahahaha! All heder. Grattis!

It´s all about me said...

Hehe, TACK! :)

pim said...

ha ha finns det ens sådana jobb..det lät lite fånigt

annah said...

hahaha kul läsning. va nog tur du fck "sparken"

It´s all about me said...

Alltså, jag hade INTE gått dit igen, hade planerat ett NEJ TACK-brev eftersom jag tyckte det var så världelöst... Lite snopet att aldrig få skriva ihop det där!