Monday, April 20, 2009

It´s all about försöket att träna mindre, äta nyttigare och gå mer:

Eftersom jag inte kan kontrollera mitt ätande när jag tränar mycket har jag nu lagt om livet lite grann för att se om det funkar. Min blodgrupp säger ju att jag ska träna lugnt, om jag nu ens har blodgrupp A och om nu ens sånt där stämmer.
.
Veckan som gått:
.
Måndag, annandag påsk: 1½h promenad; ca 8km, nothing more, nothing less
Tisdag: 50 min body pump, 2h 10 min promenad; ca 13.5 km
Onsdag: 2½h promenad; ca 19 km
Torsdag: 2h promenad; ca 13.5 km
Fredag: 50 min body pump, 2 ½h promenad; ca 14 km
Lördag: Kusinbröllop, ofrivillig vilodag
Söndag: 1h 50min promenad; ca 12 km
.
Tränad tid: 100 min (för lite)
Walking tid: 12 h 30 min; 8 mil (bra)
.
Gick hungrig typ hela veckan fram tills lördagen, då nyttigheten bröts. (Jag skyller på extremt god bröllopsbuffet). Den här veckan ska jag gå mycket igen och varva body pump med kondition, men inte för mycket - det är konditionen som är min bov till överdrivet kolhydrats-sug.

10 comments:

underytanjag said...

Gud jag tycker du tränar jättemycket! Ledsen men jag tror absolut inte att blodgruppen har med sånt att göra.

It´s all about me said...

Nä, det kanske det inte har, men M & hans familj har en hel bok med vilken kost och liknande som passar till vilken blodgrupp, och jag tror lite grann på det.. för gällande kosten passar det skitbra - liksom jag tål inte rött kött, laktos och massa andra saker - precis som det står om min blodgrupp i den boken... och samma för M osv osv. Jag tror mer på att blodgrupp påverkar sådant än vad andra saker gör iallafall, blodet är ju en hel del av ens...fysik, liksom.

Jag räknar inte snabba promenader som träning, jag räknar det bara som daglig motion... förr gick man i snitt 1 mil per dag... nu för tiden går folk nästan ingenting... att gå är underskattat!

Hanna B said...

Är det "blodgruppsdieten" du snackar om? Läste lite om den och jag som är A+ ska enligt den inte äta kött men mer än så har jag inte läst. Verkar som vi har samma blodgrupp? Ge gärna lite tips, för skojs skull :) Den där dieten fick ju en hel del kritik (t ex att den kan bota cancer och AIDS).

It´s all about me said...

Hanna B - klicka på länken i mitt inlägg här (texten som är blå) så ser du mitt inlägg om det + tips i kommentarerna och vilken bok som behandlar saken! På inlägget finns oxå länkar med tips...

också anna said...

men hur hinner man gå 2h per dag?? Jag jobbar man 7:30-17, skyndar mig hem för att äta middag, iväg på pump pass som börjar vid 18:30 och sen är ju kvällen slut.. och så vill man ju hinna umgås med sin pojkvän, hinna tvätta/städa, laga mat. Gå före jobbet skulle betyda att jag ska gå hemifrån vid 06 och gå efter hinns ju inte om man vill hinna träna?! Fast du kanske inte jobbar heltid?

It´s all about me said...

För det första GÅR jag till och från jobbet...det blir en timmes promenad gratis. Sen finns det helger, då går jag flera timmar (oftast) och sen tvättar och städar jag faktiskt aldrig, haha. Det var en månad sedan sist jag tvättade och tyvärr är jag sämst på att städa...Jag umgås heller inte med pojkvän varje dag, då skulle jag ju aldrig kunna träna sådär. Många av promenaderna är dock MED min pojkvän.

Och sen jobbar jag inte heltid den här terminen nej, men förra terminen hade jag en 200%-termin och ändå tränade och gick jag sådär... så det handlar om prioritering. Jag prioriterar ofta bort sociala aktiviteter med andra för att träna/gå. Faktiskt. Jag rör på mig såhär även om jag jobbar heltid, iallafall promenad-mässigt.

petchie said...

Oj, du tränar så mycket mer än jag! Jag gick också till jobbet i Bryssel vilket var en timme om dagen, plus att jag ibland gick på lunchen också - definitivt mer vardagsmotion än i PR... Men jag går ju faktiskt relativt mycket här också eftersom jag inte har bil - problemet är ju att man blir så svettig här och det är inte alltid så kul att komma fram drypandes av svett och högröd i ansiktet ;-)
Intressant med blodtypsdiet, som du säger så borde det kanske ha en inverkan på vår hälsa eftersom blodet trots allt är del av kroppen.
Kram

It´s all about me said...

Fast...jag kanske tränar mer, men oxå äter myyycket mer. Thats the prob.

Idag sket det sig, gick 2 h och tränade body pump och sen bara...slank det ner godis. Helvette. Jag har slängt det jag hade kvar av påskgodiset nu och ska strax iväg och handla massa nyttigheter!

PETCHIE: har ni inte gym/pool i huset där ni bor? Det minns jag att några jag kände som bodde typ där ni bor hade :) Annars har du ju beachen runt hörnan, jag skulle simma jämt! :)

petchie said...

Hi hi, vi har faktiskt ett gym men inte särskilt många maskiner och de flesta är trasiga... Och ingen pool - vi har fin utsikt över TVÅ pooler i byggnaden bredvid som ingen använder :-( Jag är dessutom extremt LAT...

It´s all about me said...

Petchie: Visste väl det:9 Ni har säkert en VAKT nere vid porten oxå som skriver in alla + ringer upp till er när ni får besök?! :) Jag var alltid så fascinerad över det när jag var på besök... från ghetot där vi bodde på 19 kvadrat utan varmvatten och screens, och med kackerlackor & galna grannar... Du lever min puertoricanska dröm! *ååh*