Monday, April 27, 2009

It´s all about Världens mest Positiva:

Min mormor är världens mest positiva mormor, faktiskt den mest positiva person jag träffat i hela mitt liv.
.
Mormor ligger på sjukhus sedan igår eftersom hon ramlade och har gjort illa bäckenet. Idag var syrran och jag och hälsade på henne, och jag hade förväntat mig ett sängliggande blekt litet knyte - men icke. Det första vi möts av är ett stort leende och pigga, bruna ögon.
.
Detta är typiska mormor-kommentarer:
..
-Jag har så mycket att vara tacksam över!
-Jag är så glad över att fortfarande kunna köra bil, det är så roligt!
-När jag jag låg där på akuten i åtta timmar började jag frysa så förfärligt, och av den andra personen jag frågade fick jag en filt, den var ihoprullad och alldeles varm, fantastiskt!
-Åh, det hade ju verkligen kunnat vara mycket värre!
-Vi måste spela Alfapet snart, och äta mat innan, åh så trevligt!
.
Så pratar hon på om jobbet på LM Ericsson, Svea Hovrätt, 2 mils-promenaderna i skogen med sin pappa som barn, hur underbart det var med en massa syskon och hur härligt det ska bli att åka till Dalarna igen när hon är frisk. Och där sitter jag och ser min lilla mormor, snart 87 år gammal och sötare än alla andra på avdelningen och med en sådan glädje över livet att jag blir alldeles varm. Hon kindpussar oss hejdå, en på varje kind som hon annars bara gör när hon säger hej (och en kindpuss när hon säger hejdå), och jag tänker att ja järnvägar, blir jag bara hälften så positiv som hon när jag blir gammal kommer jag vara världens lyckligaste.
.

7 comments:

Emmama said...

Så fint skrivet, det ska du visa henne tycker jag! :)

It´s all about me said...

oh ja, det gör jag, jag sa allt det till henne idag (tror jag?) och det brukar jag nog göra!! LOVE!

It´s all about me said...

Eller jaha, du menar visa inlägget, hehe, trodde du menade att jag skulle visa hur jag kände! Jag får kanske skicka ett kort till henne eller ge henne ett brev när vi ses:)

Lala said...

Härligt! Fint!

Anonymous said...

Åh, hoppas att din mormor snart blir kry igen! Och att hon fortsätter att vara så gullig och positiv! Min farfar fortsätter att vara neggo... :-( Men han blev väldigt glad för några månader sedan när jag hade skrivit om honom på bloggen så jag tycker absolut att du ska skriva ut och visa för mormor som Emma skrev (hi hi, jag tyckte att det var lite roligt att du missförstått vad hon menade)
Stor kram

It´s all about me said...

Jag läser alltid så snabbt här i kommentarerna att jag missar och missförstår:/ SKärpning på mig!

Jag kan väl visa mormor, men min släkt brukar inte gilla att bli publicerade på nätet!! Jag har ju skrivit om henne förut här, om man klickar på länken i inlägget. Min mormor är väldigt speciell <3

Anonymous said...

楓采,荷蘭村,亞士頓,湖水岸,水月雅緻,風緻主題,城市水棧,麗緹,簡愛,沐蘭,悅豪,高登,四季,愛莉園,微風,楓采,紅樓,麗景,七星,歐悅,楓采,桂冠,震點樂,歐悅,微風,沐夏,遊桐花,101,真善美,長青,港賓,甜蜜蜜,百老匯,箱根,碧雲天,采舍,涵碧園,愛情海,楓林,悅萊,花園,喜來登,春風,楓采時尚,麗緹,谷關明,圓緣,夢田,亞曼尼,花鄉,璽朵,允頌,春風,河堤,綠驛,御宿,激點,布拉格,青森,凱撒,柏克,國妃鷹堡,長興,花嫁情境,威尼斯,峇里島,日光花園,四季,春天,伊甸風情