Wednesday, September 09, 2009

090909 at 09.09 pm


När jag var liten sparade jag på datum och klockslag som liknar det idag. Jag skrev ned dem i en bok med knaggliga barnstreck, olika färger, entusiasm och samlarglädje. Jag har gamla blad fyllda sida upp och sida ner med följande "22.22, 11.11, 12.34, 22.22 igen" osv. Bonusar var såklart balla datum kombinerat med klockslag; typ "89.08.09. Kl. 08.09". Målet = så många siffror lika som möjligt. Jag kunde sitta och vänta i flera minuter på att klockan skulle bli just 22.22 (fattar dock inte vad jag gjorde uppe så sent ibland? Var det bara för samlingens skull?). Hade den här dagens datum och klockslag kommit då hade jag väl typ svimmat.
.
But...why? Varför var det där så otroligt häftigt som liten? Precis som man ville plinga när man skulle gå av bussen eller blev överlycklig av smäll-plast och kex blev godare om de var formade till figurer. Tänk vad mycket saker som var grymt häftiga när man var barn, som man nu knappt ägnar en axelryckning åt, som man knappt ens ser.
.
Jag hyllar i vart fall dagens datum och klockslag till min barndom.

13 comments:

It´s all about me said...

Ps. Kl= 22.22 nu! :)

Beatrix Vnunk said...

Nä, det där tycker jag inte att du ska släppa - en riktigt skön hobby!

It´s all about me said...

Otroligt spännande och GIVANDE hobby va? :) Kan ju säga att jag är störd gällande siffror än idag, minns typ alla klockslag och datum för det mesta - t.ex. om jag ögnat igenom när allt ska in i plugget denna termin, så kommer jag ihåg varenda daturm och klockslag och vad som ska in när. Alla stirrade på mig som om jag var dum i huvvet häromdagen när någon frågade och jag rabblade allt...
DU BORDE JU FAN BLI EKONOM, sa någon.
EH? sa jag, som trodde siffror var något normalt att intressera sig av...

Underlandet said...

Hehehe... men det kanske kommer till användning inom juridiken också. Komma ihåg lagparagrafer och sådär.

It´s all about me said...

Fast man behöver ju inte komma ihåg lagparafrager inom juridiken, de ändras ju ständigt...jurister är kända för att vara DÅLIGA på siffror, hoho, men nog kommer jag ihåg ett gäng paragrafer som de såg ut så jag läste dem... :D

TRÄNINGSLYCKAN said...

Och jag vet ett par som gifte sej igår..090909.. och vigseln ägde rum klockan 09.09! :)

It´s all about me said...

Är det sant!! BALLT! Heja heja!!

pim said...

sånna smågrejer var otroligt mycket roligare som barn håller med. jag ville att mina föräldrar skulel flytta ut på landet enbart för att jag skulel få åka buss till skolan..åka buss lixom.. vad är det för speciellt med det idag?:)

It´s all about me said...

Pim: haha, landet för BUSSENS skull, hihi! Det var säkert bara för att du ville plinga :D

Petra H said...

Ha ha, när mina kompisar och jag var typ 19 (!!?) satt vi på Jägersros parkering i Malmö och väntade på att den stora digitala klockan skulle bli 22.22 och då jublade vi... Varför? Tja, vi hade väl tråkigt eller nåt!? Kommer även ihåg att vi lyssnade på Belinda Carlisle medan vi väntade, snacka om nördvarning (vi hade ju aldrig erkänt att vi gillade Belinda utan då var det Nirvana, Pearl Jam och Therapy? som gällde officiellt ;-))Gillar dina lista på vad man gillade som barn, det är ju så sant!!
Kram!

It´s all about me said...

hahahaha, som 19-åringar, det är ju underbart!

Vi lyssnade oxå på Nirvana, Peral Jam och Therapy.. minns att "Going nowhere" var värsta hiten, hihi!

Härligt att du känner igen dig i barnlistan, det var alltså inte bara jag..;)

Erika, gamla brevisen said...

Ah...jag hade oxå värsta fixeringen kring klockslag. Någon hade nämnt någon gång att man fick önska sig ngt när klockan var ex. 22:22 och jag blev helt störd av det, fick för mig att man var tvungen att tänka sin önskan ända tills klockan slog om etc. Har fortfarande en "liten" tvångstanke kring detta men det har utvecklat sig till att om jag exempelvis ser en nummerskylt så måste jag plussa ihop alla siffror...gör det jämt! Helknäppt, tror att det hänger ihop med att jag var dålig i matte när jag gick i skolan och hängde upp mig på detta...helknasigt... Kram Erika, dina gamla brevis :)

It´s all about me said...

Erika - KUL att läsa ändå, även om tvågstankar är lite jobbiga;) Kanske började det så för mig också, att jag tänkte att man fick önska sig något? Jag minns inte riktigt...