Saturday, September 05, 2009

Högstadie Reunion- Check:

Gamla klassisarna Petter (som nu fått stipendium att läsa masterprogram vid Cambridge), Rebecka (lärare), jag (odefinierad) och Anders (gift civilingenjör).
.

Jag var som en duracellkanin igår, helt till mig över återträffen; antagligen för att jag endast minns högstadiet med massa värme och bra saker. Vi var bara typ 10 pers, men båda våra lärare kom och jag blev nästan tårögd. Fatta att de såg likadana ut ännu, och att båda idag är rektorer.
.
Saker som kom upp är att den ena läraren (den manliga) kastade en stol en gång på den kvinnliga (som var fransk revolutionär, typ) samt att han fick fejka sitt morgonhumör under tre års tid; Han var egentligen skitsur men fick låtsas vara glad. En realitycheck var att han var då lika gammal som vi är nästa år, och vi tyckte hela tiden att han var supervuxen - men är vi vuxna nu? Knappast.
.
Jag skrattade typ hela kvällen och påmindes om klassresan till Prag i 9:an och hur vi glömde kvar en kille där och Franska Revolutionären var skitförbannad, medan den manliga skramlade ihop pengar av oss och åkte tillbaka och hämtade han vi glömde. Jag kom plötsligt ihåg hur vi besökte ett koncentrationsläger och guiden blev skitsur på oss för att vi alla 50 elever sov under en svartvit film de visade om nazismen. Sedan fick jag en snigel i min sallad. Jag tänkte på allt roligt vi gjorde och hur fruktansvärt bra mina högstadielärare var och hur mycket jag fortfarande tycker om alla gamla klasskompisar. Det var som ingen tid hade gått. Åh, jag önskar nästan att det var nittiotal igen och att jag hade läxor i Tema Universum precis som då och att jag skulle sätta mig vid skolbänken igen i Den Skolan.
.
Högstadiet, det var tider det.
.

8 comments:

Weronica said...

För att icke glömma den inspelade porrfilmen :D

Anna said...

jag veeeet, hahaha, berättade om det igår och mina lärare kände inte till det!!! Fan vad vi skrattade!

Alltså för er andra som läser...vi skulle spela in en vanlig film, MEN några tsta businessmen råkade trycka ned hissen till lobbyn i Prag och trodde att det var snusk som utspelade sig i hissen och skickade upp vakter - till våningsplanet där vi stod med kameran redo :D

pim said...

åh vad skoj. vi hade reunion 2002 och vi var 15 av 28 utan lärare men å så skoj. skoj att se vad det blev av alla. en del förvånande verkligen. hoppas vi har en till om tre år :)

Erica said...

vilken härlig kväll! Kul att allt är som vanligt trots att åren gått

It´s all about me said...

Lovely!!

Petra H said...

Åh, vad kul med klassåterträff och en massa roliga minnen!! Jag missade mina klassåterträffar (inbjuden till två eftersom jag bytte skola i 8:an) för några år sedan och tja, jag hade inte så kul på högstadiet så det var kanske lika bra!?
Hur långt hade ni kommit när ni insåg att ni GLÖMT en kille? Och hur kunde ni glömma honom, han måste väl själv haft lite koll... eller??
Var ni i Theresienstadt? Vi var där på gymnasiet på klassresan till Prag (hade mycket roligare på gymnasiet än högstadiet).
KRAM!

It´s all about me said...

Vi hade åkt UT UR HELA PRAG innan vi kom på det... Jag har ett foto på Franska Revolutionären där hon ser så jävla förbannad ut att att jag höll på att skratta ihjäl mig... Vår andra lärare fick skramla ihop pengar och ta taxi tillbaka till hotellet... Killen vi glömde hade typ sovit hela dagen för att han supit dagen innan... riktigt lång historia egentligen.

Jag tyckte inte om min klass i gymnasiet! Vi var 5 som umgicks (en är dessvärre inte i livet längre...) och några till var ju roliga, men... det är högstadiet jag minns, gick med hälften 1-9:an.

Donny Hedlund said...

Det här missade jag ju tyvärr. Så ... nästa gång helt enkelt.