Sunday, September 20, 2009

Byta blöjor och diska är Kvinnogöra:

Jag måste citera ett blogginlägg om kritiken av Hollywoodfrun Anna Anka:
.
Jag håller med henne att killar inte ska diska eller byta blöjor det är töntigt! Det här med jämställdighet att kvinnan också ska jobba är överskattat
.
Det går kalla kårar längs min rygg när jag läser sånt här år 2009 skrivet av en tjej (!). Herregud, säger jag bara. Kan inte annat än tänka på de gamla kinesiska lärorna om att utbildning är det absolut viktigaste, hur skulle man annars kunna trycka ned sig själv såhär mycket, att det är töntigt att killar diskar och byter blöjor men att man själv ska göra de töntiga sakerna. Jag tycker inte att byta blöjor eller diska är töntigt vem som än gör det..Jämställdhet trodde jag var en självklar eftersträvan hos de flesta i dagens läge, men tydligen inte. Hemmafru eller inte, det är ens eget val, men att vissa saker är kvinnogöra och andra mansgöra, och att jämställdhet är överdrivet, sånt gillas icke..
.
*Say no more*

9 comments:

Weronica said...

Diska och byta blöjor är ju det mest normala och naturliga vi typ kan göra i världen. Tragiskt att folk ännu har dem "visionen" om att det är kvinnorna som skall sköta alla dessa saker. Men tyvärr finns det många av dem ännu. Jag vet om några här i Norge tex.

Emmama said...

Jag tycker det är VANSINNE att sysslor som att ta hand om barn och hushåll inte delas av de som skaffat barnen/bor i hushållet. Jag är personligen helt emot att kvinnor har som huvudsaklig syssla att sköta hushållet och på det sätter underlättar för män att göra karriär och komma undan sysslor han gladeligen borde hjälpa till med - han bor också där. Det är ett laddat ämne och många kan bli ledsna av mina åsikter men här vågar jag yppa dom. Här är hemmafrukulturen STARK och mycket "osvensk" och icke jämställd i mina ögon.

Har ännu inte haft möjlighet att se denna programserien men ska försöka komma över den över nätet idag.

It´s all about me said...

Dessutom VET jag att min kille skulle VILJA ta hand om eventuellt barn lika mycket; det skulle ju vara hans barn också liksom. Vem vill INTE vara t.ex. pappaledig om chansen ges? Jag håller med er ovan, MEN jag fördömer inte de som vill vara hemmafruar. Däremot fördömer jag fördömanden som detta citat; att det skulle vara TÖNTIGT att killar gör dessa saker. Personligen tycker jag det är mycket mer attraktivt med en kille som byter blöjor och är jämställd än en kille som kommer hem efter en arbetsdag, knäcker en öl, lägger fötterna på soffbordet och ber sin fru damma lite extra om hon vill ha måndaspeng till nya skor.

Jenilita said...

hej! Haha det e lugnt kul att folk har olika åsikter! Jag tar som sakt det hela med en nypa salt. Kram

It´s all about me said...

Olika åsikter är kul till en viss gräns, inte när man trampar ner på sitt eget värde (att behaga mannen som syfte i livet) enligt mig...

Beatrix Vnunk said...

Hahahaha! Jag tycker hon är helt fantastisk. Om man skulle skapa en fiktiv figur som hon skulle hon per omgående avfärdas som "icke trovärdig". Dagsåpor skulle aldrig kunna ha en så alltigenom osympatisk karaktär med.
Undrar om trean ens förstod vilken guldklimp hon var!?

It´s all about me said...

Kommentaren jag skrev var ju dock från en okänd svensk bloggerska, vilket var det jag reagerade på- inte så fruktansvärt mycket på själva Anna Anka. Alla vet ju hur de framställer folk i tv osv, men kommentaren i mitt inlägg är direkt avskrivet från en annan person. Im amazed.

pim said...

men hon verkar ju rätt knäpp om hon nu menar allt hon säger i tv. har inte sett programmet själv mer än reklamen och reklamen inför dagens program är ju också skrämmande...hrmm

It´s all about me said...

Men det är minst sagt underhållning! Jag sitter och väntar på dagens avsnitt! :D