Sunday, September 13, 2009

It´s all about att inte vara så Duktig jämt:


Jag i Norge, juli 2009
.
-Du behöver inte vara så...duktig jämt. Du är duktig så att det räcker och blir över, säger min mamma när vi sitter vid hennes köksbord i vindslägenheten i Birkastan en lördagskväll.
.
Och jag undrar, varför känner jag aldrig att jag räcker till? Varför är jag aldrig nöjd? Varför måste jag pluggaheltidjobbahalvtidtränafixabakapromeneraläsabloggaorganiseraställaupp och göra precis allting jämt, och ändå känna att jag borde prestera mer?
,.
Ibland blir jag så jukt trött på mig själv, att jag inte lär mig, att det är okej att bli bjuden på middag och glass, sitta uppe och spela UNO med brorsan tills ögonlocken trillar ihop, sova med familjens katt på armen och bara lägga plugget och nyttigheterna åt sidan och SÄGA NEJ.

8 comments:

Taina said...

Det här är ett dilemma som vissa lever med. Dilemma blir det, tycker jag, när man själv känner att det blir för mycket och man skulle helst av allt bara vilja säga NEJ. Det är en träningssak. Att säga nej, alltså. Det har jag fått göra och trust me, med åren blir det lättare...

Kramar!

It´s all about me said...

Jag övar och över, men jävlar vad svårt det är! Om några år kanske jag har lärt mig lite till!

Erica said...

Bra att du VET om ditt problem, vänd det till ngt bra istället och STÄLL UPP FÖR DIG SJÄLV också!!

It´s all about me said...

I'm doing my best Erica, men det är för mig FRUKTANSVÄRT svårt! :)

Beatrix Vnunk said...

Det du tar upp är en av de större folksjukdomarna nu. Det är väl både skitkonstigt och fullt förståeligt.

Jag och en av mina kunder (i egenskap av kroppsterapeut) kom fram till att hon helt sonika skulle fästa lappar med skrivna "nej" på lite överallt. Hon skrev det till sist till och med på handen - det fungerade för henne...

It´s all about me said...

Jag kanske blir NO WOMAN? (syftar på filmen YES MAN...) Kanske vore nått för mig oxå? Fast i många fall måste jag ju säga nej till mig själv. Från början tänkte jag bara att det var till andra, men...

Nej Anna, du BEHÖVER inte vara så jävla duktig jämt!

Tess said...

Fröken Anna, det går jättebra att sända över det ambitiösa till mig i Norge. Jag har nämligen aldrig varit så oengagerad som jag är just nu..leker bara hemmafru och är mamma på dagarna. Inget kul alls och mitt liv bara flyter förbi.

Jag tycker att du skall vara duktig så länge du själv mår bra av det men nöjd tror jag inte du blir oavsett..förutom en liten stund i nuet kanske. Det är så vårt samhälle fungerar nu för tiden ju..
Så send it over om du har överskott.. ;)

Gabba said...

Det där är en konst i sig, och som hänger ihop med dagens hysteri tror jag! Allt mer och fler krav på oss människor. Men vissa saker måste faktiskt inte göras, i alla fall inte just nu, och det är en konst att lära sig. Jag har ännu inte lyckats.