Wednesday, July 29, 2009

Teddy på äventyr:

Följande foton har jag hittat i min kamera vid olika tillfällen, hm... Min gamle nalle verkar visst roa sig på egen hand nu på äldre dagar.
.
Först ringer han på Skype, och sen tar han tydligen på sig öronproppar och går och lägger sig.





It's all about SL-kortet, kanske min bästa vän II:

Åh! Musik i öronen, sol i ögonen, Nike-skor på fötterna och grönska överallt. 75 minuters rask promenad senare och jag har köpt minkanskebästavän SL-kortet igen och känner mig således inte lika ensam längre; vänskap för 2200 SEK, aka. en skitbra investering. Nu sitter jag med datorn på balkongen och njuter av den ensamma (!!) kvällen med ett glas Pepsi Max. Med andra ord har jag upptäckt den ädla konsten att utnyttja min balkong även efter klockan 13 på dagen, det vill säga då solen försvinner bakom husknuten. Ljumma sommarkvällar är fan bäst.

It's all about SL-kortet, kanske min bästa vän:

Mitt SL-kort gick ut den 25 juli, ungefär medan vi sov som bäst bland fjordarna. Mitt nya börjar inte gälla förrän den 1 augusti (studentkort). Piece of cake, tänkte jag, jag som ändå alltid går till och från jobbet och typ alla kompisar/släktingar är ändå bortresta, så ingenting kommer hända dessa typ 4 dagar jag är hemma utan SL-kort. För självklart blir jag sådär obefogat snål också, typ inte fan tänker jag köpa en remsa för 180 spänn när jag snart har nytt SL-kort.
.
Såklart blev jag därför bjuden hem till M:s bror och tjej i Sjöstaden igår, och just snålheten gjorde att jag tackade nej och istället drog ut och joggade (välbehövligt efter dagarna i Norge, dock). Vanligtvis när vi är hos dem i Sjöstaden brukar vi köpa chineese-takeout och dricka något roligt thé från det enorma utbudet M:s brorsas tjej innehar, men den här gången, då jag såklart inte var med, hade de bakat diverse kakor och tydligen gjort typ världens godaste laxsoppa som M var alldeles salig över. Jag = irriterad på mig själv för att jag valde snålheten och träningen framför en social nästantradition som jag verkligen gillar; En kväll i Sjöstaden.
,
Laxsoppa, åh... Så jag jag frågade M hur de hade gjort den, för att nästan känna mig delaktig, och fick följande svar:
-På spisen. I en kastrull.
.
Tack för det svaret liksom.
.
Och idag, när jag inte jobbar, känner jag mig liten, trött, ensam, asocial och bortglömd och roar mig med att handla på ICA MAXI, se på Dexter, sola på balkongen, läsa, och nu ut på promenad längs vattnet.
.
Utan SL-kort är man typ ingenting i den här stan, såvida man inte har bil då. Eller cykel. Åh, nu skulle jag ha en cykel! Den står ute i skärgårn. Varför har jag ingen cykel här? Gud. Vad. Jag. Är. Ensam.
.

Monday, July 27, 2009

Specialdiet som funkar: sitta still och äta godis + chips:

Är det bara jag som går ner i vikt på semestern? Att spendera mesta delen av fyra dygn i en bil, inte träna, knappt gå och istället äta chips, godis, cola light och bullar tills man nästan får sår i munnen är tydligen det som funkar. Tillbaka till vardagen med daglig motion, regelbunden kost och sömn resulterar garanterat inte till ytterligare viktminskning iallafall. Jag får passa mig för att träna för mycket, då kommer jag inte i kläderna sen lagom till hösten.
.
Så jävla orättvist.

Sunday, July 26, 2009

It's all about that I'm in love with the fairytale Norway:

Resan till Norge är egentligen alldeles för vacker att både skriva om och visa bilder.
.
Allting var fruktansvärt storslaget, fjordarna tog över allting annat och vattenfall dånade överallt. Fotona gör ingenting rättvisa. Allting ser så litet ut här, medan man i verkligheten är liten som en ärta. Luften är ren, vattnet kristallklart, avstånden svindlande och lugnet slående. Vi hade fyra otroliga dagar, med försök att sova i bilen, systerutflykt, bilfärjor, laguner, konserver, för mycket godis och chips, nästan krock med en skock får på vägen och 2150 kilometer bil körda. På hemvägen hann vi dessutom äta i Dalarna i släktens hus där mormor och morbror var, och sedan hälsa på gamla hederliga Fagersta.
.
Det känns märkligt att vara tillbaka i Stockholm och jag känner mig återigen lurad. När jag var liten var det någon som sa att
Sverige har det renaste vattnet
och
Sverige är det vackraste landet i Norden.
Knappast. Ändå går jag på det gång efter gång.

.
Den här delen av Norge slår precis allting jag har sett tidigare i den här delen av jordklotet, kanske förresten av hela världen. Stundvis kunde jag inte ens fatta att det inte var en dröm.


Nedan finner ni ett urval bilder:
.
Lillehammer, med försök att sova i bilen första natten (sovd tid: 0 h)
.
Kvitfjell; försök två att sova i bilen första natten; sovd tid 2h (kl.04-06)
,
En fors utanför Otta

Förundran över Norges gröna vatten utanför Otta

Vi hittade en gammal halvruttnad hängbro några mil innan Trollstigen...
.
Jag var helt hänförd över detta: Norway - really?

Utsikt över Trollstigen, efter att ha åkt upp för just de där vägarna...

Utsikt från Trollstigen

Den klassiska utsikten över Geirangerfjorden, där vi senare åkte färjan över mot Hellesylt... Min lillasyster Y:et jobbar i Hellesylt över sommaren på motellet, därav resan dit

...Geirangerfjorden sedd från bilfärjan

Kommande fem bilder samt ovan; utflykt mot Öye, Urke och Lekneset utanför Hellesylt

Lagun bland fjordarna

Kossor på Grönbete strax innan Öye

Några hus gömda...och minivattenfall överallt. Jag har typ hundra bilder på vattenfall i olika storlekar men de gör sig inte rättvisa på bild
,
Ett hjärta av snö. Här ser det superlitet ut, men i verkligheten var fåren små som prickar bredvid och vatten forsade ut ur öppningen till vänster som säkert var några meter stort

Tunga regnmoln över Lekneset
.
Utsikten från uteplatsen till motellrummet i Hellesylt där vi sov en natt; Geirangerfjorden
,
Hellesylt
.
M fotar Hellesylt från ovan

Hellesylt

Hornidal/Stryn
,
På väg upp mot Dalsnibba, 1073 meter över havet, med risk för ras

En fors med kristallklart vatten mitt i ingenstans, som snabbt värmde mitt hjärta genom sin obeskrivliga skönhet

Den sjukt vackra forsen

Jag vill inte åka hem...

Trollrumpa utanför Skjåk - Ha det!


Wednesday, July 22, 2009

tomorrow it's all about Geiranger:

Imorgonbitti börjar den ca 100 mil långa färden mot Hellesylt och Geiranger, med skuffen full av konserver, ett par sovsäckar och bra cd's till hyrbilens stereo. M och jag, fyra dagar, Trollstig och Oslo på vägen, sova i bilen med mygg och en natt på hotellet där syster jobbar i Hellesylt; på andra sidan av Geirangerfjorden som kan ses på bilden. Paus från hantverkartjaffs alltså. Adiós!
.

Monday, July 20, 2009

Hantverkarna From Hell part II:

En snabb uppdatering om hantverkarnas proffsiga jobb i M's badrum, alltså där de hade gjort precis allt fel.
.
Här från den 5:e juni 2009:

Och här den 19 juli 2009:


Visst jobbar de galant? Arbetet har verkligen fortskridit och de har som ni ser åtgärdat alla fel och ersatt kostnaderna så att M nu har ett strålande vackert badrum med stora, vita kakelplattor över väggarna, en stor spegel, dusch, tvättmaskin och torktumlare, hängande toalett, handdukstork och handfat med snyggt skåp i ek under. Bra jobbat, hantverkare from hell!

Sunday, July 19, 2009

It's all about running:

Jag var just ute och sprang 10km och hade 58min som mål, men med sista kilometerns slutspurt blev det 56min. Förra året sprang jag 11km på typ 70min, så det här är ju verkligen bättre. Nu ska jag käka lite sallad med soyaprotein och sen åka till M och måla element.
.
Yey! My running is back on track!

Saturday, July 18, 2009

Dexter och ett glas rosé;

Jag har blivit fast i Dexter, en serie jag inte alls trodde att jag skulle gilla. Grymt bra! Välgjord, spännande och helt... sjuk fast samtidigt normal. Det värsta är att jag gillar Dexter som fan, det känns liksom så fel att han är en helt vanlig, snäll kille och samtidigt...seriemördare och helt saknar riktiga känslor. Snacka om att jag nu fått förståelse för alla som varit tillsammans med killar som det senare har visat sig varit kriminella på ett eller annat sätt, utan att de har märkt någonting.
.
Dexter, you just opened my eyes.

Com Hem verkar inte spara in på sina resurser under finanskrisen direkt:

För en dryg vecka sedan ringde Com Hem till mig och frågade om jag ville binda upp mitt bredband i ett år till, för isåfall skulle jag få de första tre månaderna för halva priset.
-Hm, svarade jag. Jag vill nog kolla upp det där lite. Kan ni ringa mig igen på torsdag nästa vecka?
-Javisst, svarade norrländskan i andra änden.
.
Dagen efter ringde det en kille från Com Hem och frågade om jag ville binda upp mitt bredband i ett år till, för isåfall skulle jag få de första tre månaderna för halva priset.
-Hm, svarade jag. Jag vill nog kolla upp det där lite, som jag sa till din kollega igår. Kan ni ringa mig igen på torsdag nästa vecka?
-Javisst, svarade göteborgaren i andra änden.
.
Typ två dagar senare ringde Com Hem till mig och frågade om jag ville binda upp mitt bredband i ett år till, för isåfall skulle jag få de första tre månaderna för halva priset.
-Alltså, kan ni ringa nästa vecka på torsdag? Jag har redan bett om detta två gånger senaste dagarna.
-Javisst, svarade stockholmaren i andra änden.
.
Sen ringde det när jag var på Gotland,
och dagen då jag kom hem från Gotland,
och innan det några gånger då jag inte orkade svara,
.
och jag blev faktiskt så irriterad att jag avbröt frågan om jag ville binda upp mitt bredband i ett år till, för isåfall skulle jag få de första...
-Jag börjar faktiskt bli lite trött på att ni ringer stup i kvarten när jag BETT ER RINGA TIDIGAST PÅ TORSDAG DEN HÄR VECKAN, jag tror det är bättre om jag ringer själv och ni inte ringer mig mer.
-Javisst, svarade norrlänningen i andra änden.
.
Dagen efter ringde Com Hem till mig och frågade om jag ville binda upp mitt bredband i ett år till, för isåfall skulle jag få de första tre månaderna för halva priset. Jag hade vid det här laget lärt mig både numret och erbjudandet utantill.
-Alltså, det är torsdag imorgon, och jag har bett er ringa på torsdag minst tio gånger. Kan ni ringa imorgon så jag hinner kolla upp vad jag vill?
-Ja men oj, förlåt! Jag antecknar här att vi ska ringa dig på torsdag, svarade det stackars flickebarnet i andra änden.
-Ja, det är torsdag imorgon, svarade jag.
-Jaaa, men vad smart! Det är det ju. Vi ringer dig imorn.
Tjena, liksom.
.
Sen blev det äntligen torsdag,
och telefonen var tyst.
Det var den även idag, fredag.
Så jag bara undrar lite...what the..?

Friday, July 17, 2009

in and out of love;

Herregud, jag har fastnat i den här låten, som påminner om Delerium och som Wero skickade till mig. Den är en helt perfekt jogginglåt. Inget musikaliskt mästerverk i sig kanske, men I love it. Synd bara att videon är så fruktansvärt B.

Thursday, July 16, 2009

It's all about industrisemester och vuxenliv:

De flesta har semester nu, men inte vi. Vi är paret som inte bor ihop fast vi varit tillsammans i mer än två år, som inte umgås varje dag eftersom vi har annat för oss, som ser andra bli tillsammans, flytta ihop, flytta isär och träffa nya innan vi ens hinner prata om att eventuellt bli sambos.
,
Just det här med semestra ihop känns så vuxet på något sätt, båda har jobb och industrisemester i fem veckor och åker till skärgården, på charter och målar om hemma. Vi hade en vecka tillsammans förra sommaren, en helt perfekt vecka på Sicilien, och i sommar kommer vi ha fyra dagar tillsammans. Fyra dagar, i en bil, mot Norge, drygt 200 mil på olika vägar och med konserver i skuffen och blandcd's i bilstereon.
,
Ibland tycker folk att vi är så konstiga, liksom men när ska ni flytta ihop då? Ska ni ha semester ihop? och när jag svarar inte vet jag och ja några dagar, så undrar folk om vi verkligen har det bra, kanske knakar det lite? Kanske är det inte seriöst? Sedan sitter de där själva några månader senare och undrar om det var så smart att flytta ihop på en gång, vardagsgnabbet har redan startat och någon kommer hem full fast man lovat, någon gnäller om räkningar, disk, tvspel och att det inte riktigt är som i början längre. Jaha, säger jag, sånt där känner jag inte till, för M och jag är fortfarande i början,

och jag har inget emot att vara där lite till eftersom vi har hela livet på oss,
,
så vem är det egentligen som är seriös?
.

Wednesday, July 15, 2009

It's all about Gotlands-bilder:

Mina dagar på Gotland bestod mest av...
.
...många timmars promenader; första kvällen gick Wero och jag i tre timmar...
.
...bland annat via Snäck och Hälsostigen där det kändes som att gå i en Trollskog.

Utkanten av Visby är så vacker!

Och så åt vi mest hemmagjorda, goda sallader med quorn eller soyaprotein...
.
...fast en dag blev det glass i hamnen istället till lunch...

...och på lördagen åkte vi till Fårö för att hälsa på Weros mormor och morfar...
.
...och låta Maddes hund Sazzy bada i Fårös vatten, vilket nästan fick Wero att släpas med... (Hur var det med alla arm-muskler egentligen? Hehe...)

...innan vi åkte till raukarna där jag aldrig varit tidigare.

Så mäktigt att man nästan tappar andan!

Rauk-gubben fick en liten avskeds-puss av mig innan vi åkte vidare till bland annat Wero, Madde, Tallens och Nattas farfars grav, deras mammas hus i Åminne, förbi Cementa i Slite och platsen där deras farfar bodde. En riktig släkt-resa med mina gotländska vänner med andra ord.

I den här bilen åkte vi många mil, somliga trodde inte riktigt på att vi hade åkt typ 25 mil när vi väl var tillbaka...

...förbi sånna här hus...

...och lite färistar och LAMM PÅ VÄG! KÖR FÖRSIKIGT - skyltar.

Jag fick mig såklart en bunt smultron, love, love, love.

Weros och mina fötter i bilen...

...och fyra nätter senare var det redan bye, bye Gotland och de fyra systrarna för tredje gången, och tack tack kära vänner för underbara dagar, can't wait to go back!