Wednesday, July 29, 2009

It's all about SL-kortet, kanske min bästa vän:

Mitt SL-kort gick ut den 25 juli, ungefär medan vi sov som bäst bland fjordarna. Mitt nya börjar inte gälla förrän den 1 augusti (studentkort). Piece of cake, tänkte jag, jag som ändå alltid går till och från jobbet och typ alla kompisar/släktingar är ändå bortresta, så ingenting kommer hända dessa typ 4 dagar jag är hemma utan SL-kort. För självklart blir jag sådär obefogat snål också, typ inte fan tänker jag köpa en remsa för 180 spänn när jag snart har nytt SL-kort.
.
Såklart blev jag därför bjuden hem till M:s bror och tjej i Sjöstaden igår, och just snålheten gjorde att jag tackade nej och istället drog ut och joggade (välbehövligt efter dagarna i Norge, dock). Vanligtvis när vi är hos dem i Sjöstaden brukar vi köpa chineese-takeout och dricka något roligt thé från det enorma utbudet M:s brorsas tjej innehar, men den här gången, då jag såklart inte var med, hade de bakat diverse kakor och tydligen gjort typ världens godaste laxsoppa som M var alldeles salig över. Jag = irriterad på mig själv för att jag valde snålheten och träningen framför en social nästantradition som jag verkligen gillar; En kväll i Sjöstaden.
,
Laxsoppa, åh... Så jag jag frågade M hur de hade gjort den, för att nästan känna mig delaktig, och fick följande svar:
-På spisen. I en kastrull.
.
Tack för det svaret liksom.
.
Och idag, när jag inte jobbar, känner jag mig liten, trött, ensam, asocial och bortglömd och roar mig med att handla på ICA MAXI, se på Dexter, sola på balkongen, läsa, och nu ut på promenad längs vattnet.
.
Utan SL-kort är man typ ingenting i den här stan, såvida man inte har bil då. Eller cykel. Åh, nu skulle jag ha en cykel! Den står ute i skärgårn. Varför har jag ingen cykel här? Gud. Vad. Jag. Är. Ensam.
.

5 comments:

Weronica said...

Du är inte ensam !!!

pim said...

jag håller med. min kompis hade inte råd med slkort när vi bodde i saltsjöboo och hon kom ingenstans och kunde aldrig hänga med. jag tog mig råd tack o lov..

jenilita said...

HEJ gumman

åh grymt att du gör det själv då får du ge mej lite bra recept sedan hehe jag har aldrig testat det tror jag hehe men jag har en mixer så det är ju bara att köra:)

hoppas allt e bra bamsekram

It´s all about me said...

Wero: Jag vet att jag inte är ensam, men utan min vän SL-kortet känns det så :D Btw: MISS YOU!! Brukar tänka på Gotland och hur kuuul vi alltid har det. Jag kommer gärna på din moffas 80års-fest i höst om jag är bjuden :D

Pim: Handlar ju som sagt bara om några dagar, men exakt! Helt isolerad är man!

Jenilita: Smoothie-recept coming up, det är det absolut lättaste man kan göra!

erica said...

utan SL-kort OCH cykel skulle jag vara totalisolerad, jag har inget SL-kort under sommaren, cyklar överallt och har remsa om jag ska långt.. du borde verkligen fixa en cykel!:)