Wednesday, September 30, 2009

Andra sidan av Myntet:

Jag skulle behöva lite mer dolares i kassan inför hyrandet av bostad 2 veckor i Karibien i januari.

Tuesday, September 29, 2009

It's all about Bruce's Bastu:


I tvåvåningsbussen på väg mot Barnens Ö igår morse kunde man höra följande från några säten bakom:
.
-Så, du var ute och sprang imorse innan jobbet, sprang du långt?
-Nä, bara milen.
.
Det fick mig att tänka på sommarkonferensen och en dansk manlig kollega i 40-årsåldern som var ute och sprang 2.5 mil direkt efter Bootcamp:en, som jag själv inte kunde röra mig efter på typ en vecka.
.
Och det sammanfattar väl mina kollegor ganska bra.
.
Med detta i åtanke denna måndagsmorgon skrapade busschauffören upp bussens högra sida på en vägskylt och körde in i en annan kollegas bil.
.
Förutom dessa smärra missöden röjde vi sly i norrtäljesolen, eldade överallt och målade Bruce's Bastu - som det visade sig donerades 1989. Vi grillade, åt bullar och drack äppeljuice ur dunkar och iallafall jag njöt av att få röra mig en hel dag på arbetstid. På hemvägen i bussen, med en nu oerhört försiktig chaufför, stank det eldrök från alla håll, och sedan fick vi middag och efterrätt på kontoret innan jag knallade hem och inte orkade plugga.
.
All in all, a great day.

Monday, September 28, 2009

It's all about Maken:

På senaste tiden har jag påbörjat och avslutat ett antal böcker efter 50-100 sidor eftersom de inte har gett mig någonting; Myggor och Tigrar (blev totalt uttråkad av allt kulturellt skvaller och skitsnack), Kärlek av Dalai Lama (blev stressad av all meditationskunskap och svävade iväg i andra tankar, som att lyssna på de bredvid på pendeln istället), Den amerikanska flickan (minns inte ens vad som var så dåligt med den, men jag tråkades halvt ihjäl), Moment 22 (kom till delen där Moment 22-begreppet myntades, sen orkade jag inte läsa mer), Färden genom mangroven (som var ett bloggtips jag hade höga förväntningar på men inte alls fastnade för, alldeles för rörigt och intetsägande - men, jag kanske ger den en till chans senare) och Gabriel Garcia Marquez El coronel no tiene quien le escriba (som trots skriven av en av mina favoriter inte kändes värd att läsa just nu).
.
Så började jag på 70-tals klassikern Maken - en förhållanderoman, utan förväntningar, möjligtvis med föraningar om ännu en halvtrist bok, men blev istället helt lyrisk. Från ord ett till det sista av ca 550 sidor var jag helt fast. Vilket språk! Jag hade lust att stryka under mening efter mening med färgpenna och vika in öron där jag bara kände att ja, här, exakt, åh, ja! Det är nästan så att jag önskar att jag ännu inte läst den här boken eftersom den är så satans bra. Den får fem stjärnor av fem möjliga av mig på boktipset.se och det är det verkligen inte många som får.

Thursday, September 24, 2009

På måndag ska jag måla en bastu Bruce Springsteen donerat:

Jag är FULLSTÄNDIGT utmattad.
*Panik*
Skönt med snart helg, tänker jag, innan jag kommer på att visst fan, på lördag är M:s riktiga flyttardag och vi ska slita från morgon till kväll.
På söndag kanske jag kan hinna ta det lugnt?
Ja, förutom att åka till mormor och laga middag och spela alfapet (och behöva använda hjärnan) innan jag ska hem och plugga eftersom vi har gruppredovisning nästa vecka och PM som ska in veckan efter det, och herregud, jag känner mig helt matt.
Det funkade typ i en månad med heltidsplugg och halvtidsjobb (som snarare kom upp i 70%-jobb).
.
På måndag ska vi dessutom ha en voluntär-dag med jobbet; vi ska åka till Barnens Ö och måla en bastu som Bruce Springsteen har donerat (!!).
Efter den 9 oktober kanske jag har tid till lite relax innan tentan och restenavalltsommåstegöras?
.
I'll be back when I wake up.
.

Tuesday, September 22, 2009

Get into the groove:


Jag är i rensartagen och försöker slänga så mycket som möjligt genom att tänka
-skulle jag vilja att någon annan såg all gammal skit jag sparat om jag dog?
Men då säger M
-om du får minnesförlust, hur ska du då minnas vem du är om du inte har sparat alla saker?
.
Dilemma.
.
Något jag hursomhelst precis hittade i en gammal kartong och tänker spara för resten av livet är en bunt med Madonna-LP-singlar! EP's hette de va? Verkligen från den gamla goda tiden innan CD's. Det ska bli spännande att se vad mer jag hittar i mina gömmor...

Monday, September 21, 2009

It's all about lite mer Matte:


M sitter och pluggar i köket och jag tittar på Anna Anka och c/o (känner mig otroligt intellektuell). Jag gick dock in till M och hann kasta en blick på en fråga som han inte förstod:
l
"För en flygning tankades 95 liter bränsle med spec.grav=0,71. Hur många kilo vägde bränslet?
1) 67,5
2) 74,5
3) 80,6
4) 133,8"
l
Det tog mig ungefär tre sekunder från att jag börjat läsa frågan, utan vidare förklaringar, tills jag löst den.
.l
Herregud vilken användning jag har haft av M:s mattelektioner med mig inför högskoleprovet förra terminen, jag blev helt chockad själv över att min förklaring för M även överrensstämde med facits förklaring.

Sunday, September 20, 2009

Byta blöjor och diska är Kvinnogöra:

Jag måste citera ett blogginlägg om kritiken av Hollywoodfrun Anna Anka:
.
Jag håller med henne att killar inte ska diska eller byta blöjor det är töntigt! Det här med jämställdighet att kvinnan också ska jobba är överskattat
.
Det går kalla kårar längs min rygg när jag läser sånt här år 2009 skrivet av en tjej (!). Herregud, säger jag bara. Kan inte annat än tänka på de gamla kinesiska lärorna om att utbildning är det absolut viktigaste, hur skulle man annars kunna trycka ned sig själv såhär mycket, att det är töntigt att killar diskar och byter blöjor men att man själv ska göra de töntiga sakerna. Jag tycker inte att byta blöjor eller diska är töntigt vem som än gör det..Jämställdhet trodde jag var en självklar eftersträvan hos de flesta i dagens läge, men tydligen inte. Hemmafru eller inte, det är ens eget val, men att vissa saker är kvinnogöra och andra mansgöra, och att jämställdhet är överdrivet, sånt gillas icke..
.
*Say no more*

Saturday, September 19, 2009

It's all about Lördagskväll:

Ikväll ska jag på födelsedagskalas, herregud vilken bra break i ett liv som annars mest är fyllt av jobb, skola, renovering, träning och liknande otroligt spännande saker.
.
Märk väl att det är en 20-års-fest, och hälften är dessutom från Finland, så ni kan ju tänka er själva.
.

Tuesday, September 15, 2009

It's all about att det var Tre år sen jag träffade M idag:

Jag har varit hemma sjuk hela dagen.
Så.Otroligt.Tråkigt.
.
Har inte varit såhär förkyld på typ två år, men efter helgens dygn hos mamma då jag visste att brorsan var sjuk, får jag skylla mig själv. Jag har legat i sängen i princip hela dagen med suktande blickar mot den blå hösthimlen. Min kropp orkar liksom ingenting. Någon sa till mig att jag ska ta tillvara på sjuktiden och ägna mig åt lugn och eftertanke, men det går liksom inte när jag vet att jobbet växer på hög medan jag är borta. Receptionen har mailat och frågat var de ska koppla samtalen till mig, och jag ser framför mig hur vissa akuta saker jag har bara förfaller. Och för att inte tala om plugget. Nåväl, inget att göra åt saken.
l
Istället ska jag tänka på att det idag var tre år sedan jag träffade M, på Allhuset på Universitetet, och det var en kväll fylld av konstant skratt.
.,
Drygt 7 månder senare blev vi tillsammans.
Så Kan Det Gå.

Nobody puts Swayze in a corner:

Jag tror den där Generationsdöden är i full gång nu, den som jag skrev om i min blogg då Bergman gick bort, den som ger mig så otroligt mycket ångest och rädsla. Patrick Swayze dog igår, på min farmors ettårsdag som bortgången, och det känns i vanlig ordning sjukt overkligt. Dirty Dancing är ju onekligen en av de mest klassiska filmerna från min generation och nu har Swayze had his time of his life. Läskigt att det aldrig, aldrig mer kommer tillbaka...


Sunday, September 13, 2009

Caribbean here I come:


NU HAR JAG KÖPT BILJETTER TILL SAN JUAN!
.
5578 SEK styck, två veckor, billigt billigt, men ditresan tar 28h och har två byten... Vi ska hyra lägenhet förutom detta pris också, men skönt att för en gångs skull inte åka den här sträckan själv. Har liksom åkt den där vägen 8 gånger all alone och träffat de mest märkliga människor - men också faktiskt några underbara.
.
En gång träffade jag en tjej från Miami som hette Moira och hon kändes som min bästa vän direkt. Hon skulle flytta till Stockholm och vi umgicks en hel sommar och jag kände att hon var den underbaraste tjej jag träffat, typ. Sen vips försvann hon. Svarade inte längre på mina samtal, sms eller mail. Jag undrar än idag var hon tog vägen... Lever hon?
.
En annan gång träffade jag en flygrädd italienare som skrek mama mia! varje gång planet hoppade till. Han tjuvrökte på toan och väckte mig för att bjuda på tuggummi några gånger. Han hör till kategorin Märkliga, men det förstod ni kanske.
.
En tredje, fjärde, femte, sjätte ochsåvidaregång har jag träffat människor från världens alla hörn och lärt mig ett och annat. Jag har till exempel fått frågor som är spanska det språk man pratar i Sverige? och äter ni med bestick?
ö
Anyways; Två veckor semester med M i det land jag lämnade av sorgliga anledningar en gång i tiden känns faktiskt riktigt bra.
,

It´s all about att inte vara så Duktig jämt:


Jag i Norge, juli 2009
.
-Du behöver inte vara så...duktig jämt. Du är duktig så att det räcker och blir över, säger min mamma när vi sitter vid hennes köksbord i vindslägenheten i Birkastan en lördagskväll.
.
Och jag undrar, varför känner jag aldrig att jag räcker till? Varför är jag aldrig nöjd? Varför måste jag pluggaheltidjobbahalvtidtränafixabakapromeneraläsabloggaorganiseraställaupp och göra precis allting jämt, och ändå känna att jag borde prestera mer?
,.
Ibland blir jag så jukt trött på mig själv, att jag inte lär mig, att det är okej att bli bjuden på middag och glass, sitta uppe och spela UNO med brorsan tills ögonlocken trillar ihop, sova med familjens katt på armen och bara lägga plugget och nyttigheterna åt sidan och SÄGA NEJ.

Wednesday, September 09, 2009

Undrar om man får en miniflaska champagne på det?

Det här är ju skitspännande - jag sitter och kollar billigaste biljetter till Puerto Rico i januari och hittade ett bra pris på Jetweb.se. För två pers kostar det sammanlagt 11.114kr, varav 2785 flygpris och 2272kr i flygskatt per person.
.
När jag sen klickar på "ladda tidtabell och priskalkyl" kommer följande totalpris upp; utan några tillägg, försäkringar eller liknande: 93.412 kr. NITTIOTRETUSENFYRAHUNDRATOLV!
.
Eh?
Kan NÅGON förklara hur detta går till?
Är det bara för att jag skrev tidigare ikväll att jag samlade på siffror som liten som någon försöker skämta med mig aprilo?
.
Kanske inte riktigt det priset jag var ute efter, thankyouverymuch.
.

090909 at 09.09 pm


När jag var liten sparade jag på datum och klockslag som liknar det idag. Jag skrev ned dem i en bok med knaggliga barnstreck, olika färger, entusiasm och samlarglädje. Jag har gamla blad fyllda sida upp och sida ner med följande "22.22, 11.11, 12.34, 22.22 igen" osv. Bonusar var såklart balla datum kombinerat med klockslag; typ "89.08.09. Kl. 08.09". Målet = så många siffror lika som möjligt. Jag kunde sitta och vänta i flera minuter på att klockan skulle bli just 22.22 (fattar dock inte vad jag gjorde uppe så sent ibland? Var det bara för samlingens skull?). Hade den här dagens datum och klockslag kommit då hade jag väl typ svimmat.
.
But...why? Varför var det där så otroligt häftigt som liten? Precis som man ville plinga när man skulle gå av bussen eller blev överlycklig av smäll-plast och kex blev godare om de var formade till figurer. Tänk vad mycket saker som var grymt häftiga när man var barn, som man nu knappt ägnar en axelryckning åt, som man knappt ens ser.
.
Jag hyllar i vart fall dagens datum och klockslag till min barndom.

Saturday, September 05, 2009

Hantverkarna From Hell part III:


Jag tänkte uppdatera er lite i om hur det har gått med Hantverkarna From Hell som förstörde M:s badrum. Pengarna tillbaka och ersättning för allt förstört blev det ju tillslut, och efter många om och men närmar sig nu badrummet sitt slut - tack vare andra hantverkare.
..
Idag var vi och beställde alla vitvaror till både kök och badrum (jag säger vi eftersom även om M betalar så är jag med och väljer allt och lär väl..."vara" där typ jämt), så snart är badrummet som sagt helt färdigt med duschkabin, stor spegel på väggen över tvättställ, tvättmaskin och torktumlare. Rätt snyggt hittills va? Iallafall jämfört med gamla bilderna som kan ses om ni klickar på länken ovan i blått.
.

Högstadie Reunion- Check:

Gamla klassisarna Petter (som nu fått stipendium att läsa masterprogram vid Cambridge), Rebecka (lärare), jag (odefinierad) och Anders (gift civilingenjör).
.

Jag var som en duracellkanin igår, helt till mig över återträffen; antagligen för att jag endast minns högstadiet med massa värme och bra saker. Vi var bara typ 10 pers, men båda våra lärare kom och jag blev nästan tårögd. Fatta att de såg likadana ut ännu, och att båda idag är rektorer.
.
Saker som kom upp är att den ena läraren (den manliga) kastade en stol en gång på den kvinnliga (som var fransk revolutionär, typ) samt att han fick fejka sitt morgonhumör under tre års tid; Han var egentligen skitsur men fick låtsas vara glad. En realitycheck var att han var då lika gammal som vi är nästa år, och vi tyckte hela tiden att han var supervuxen - men är vi vuxna nu? Knappast.
.
Jag skrattade typ hela kvällen och påmindes om klassresan till Prag i 9:an och hur vi glömde kvar en kille där och Franska Revolutionären var skitförbannad, medan den manliga skramlade ihop pengar av oss och åkte tillbaka och hämtade han vi glömde. Jag kom plötsligt ihåg hur vi besökte ett koncentrationsläger och guiden blev skitsur på oss för att vi alla 50 elever sov under en svartvit film de visade om nazismen. Sedan fick jag en snigel i min sallad. Jag tänkte på allt roligt vi gjorde och hur fruktansvärt bra mina högstadielärare var och hur mycket jag fortfarande tycker om alla gamla klasskompisar. Det var som ingen tid hade gått. Åh, jag önskar nästan att det var nittiotal igen och att jag hade läxor i Tema Universum precis som då och att jag skulle sätta mig vid skolbänken igen i Den Skolan.
.
Högstadiet, det var tider det.
.

Friday, September 04, 2009

Högstadie Reunion Tonight:

Teddy, då förvisso namnlös, och jag som 14 eller 15-åring efter att jag klippt av mig allt hår själv. Sedan dess har jag försökt spara till långt...Yey!
.
Shit, ikväll är det Högstadie-reunion light-version, ett glas på Pontus By The Sea med gamla vännerna som egentligen känns som vänner än idag hur lång tid som än har gått. Jag minns 60 personers för och efternamn fortfarande, vissas födelsedagar och lukter. Hälften gick jag i samma klass som i 9 år. Ska man komma osminkad och relaxed eller värsta fixad? Jag har inte bestämt mig men måste dra hemifrån om en timme.
.
Fick precis veta att min barndomskärlek från 5:an, han som var halvgrek, hade en iller och ville bli pilot, inte kommer, för han var tvungen att åka akut till Milano. Han är nämligen pilot idag.
.
Det blir spännande det här!

Thursday, September 03, 2009

Världens Under part 1:

Syster och jag turistar i Machu Picchu, 1 januari 2005

,
Jag sitter precis och tänker på hur cool världen är, på hur mycket det finns att se och hur annorlunda man ser på allting när man väl har har sett bara en liten bit av allt det där som finns att se. Medan jag sitter här i mitt kök går några alpacas och betar på Machu Picchu, där inca-indianerna byggde en hel stad för hundratals år sedan. Ofta blir jag så överväldigad av världen att jag inte vet var jag ska ta vägen. Machu Picchu är ett av de ställena jag varit på som fått mig att tappa andan (och då menar jag inte bara för höjden över havet...)
.

Wednesday, September 02, 2009

It's all about att jag vann!

Dolce Delinda hörde min bön om att jag är i akut behov av hårhjälp pga allt hår jag tappat senaste åren, så jag vann hennes tävling och hämtade idag ut kittet ovan bestående av värsta jätteflaskorna med repair hårvård. Yey! Jag har nämligen dessvärre inte råd att leva på Joico forever, åtminstone inte så länge jag är student. Thank you Delinda!