Thursday, April 05, 2007

Böckerna.

.
Efter ungefär 10 minuters letande i bokhyllan hittade jag den äntligen: Orhan Pamuks "Snö". Jag funderar på att göra en mormor, alltså beta av nobelpristagarna i litteratur. Jag försökte räkna ut hur lång tid det skulle ta att läsa alla, och kom fram till att alldeles för länge med tanke på att första priset delade ut år 1901. Jag har läst något av ungefär 18 stycken, så det fattas med andra ord...några stycken. Som tur var har jag minst 90 minuter resväg per dag då jag kan sitta försjunken (för det mesta) i en bok, och imorse ville jag nästan att det skulle bli stopp i trafiken en kvart så att jag skulle få läsa mer.
.

6 comments:

egoegon said...

jag köpte den till pappa i julklapp som läste och sa "jättebra", och han är verkligen kräsen gällande litteratur. jag har fått låna den för att läsa, så du får gärna säga vad du tycker sen också :)

annaluna said...

jag är redan helt betagen, av 30 sidor!

Hanna B said...

Jag ska också "göra en AK:s mormor". Måste bara komma på ett strukturerat sätt först. Patrik läser "Snö" nu också!

anki said...

Jag har också planer på att göra en "Ak:s mormor".. har bara lyckats ta mej igenom typ 5 än sålänge dock.. såå.. en hel del kvar med andra ord! ;) Denna "snö" låter mycket lovande om du är helt betagen efter redan 30 sidor! Tack för tipset!

annaluna said...

anki---mitt största tips är Gabriel García Marquez om du inte redan läst "100 år av ensamhet" ! Iofs är alla hans böcker bra, men ovan nämnda MÅSTE läsas!

rob said...

kvinna hvor är du? ya no leés mi blog :( yo sí leo el tuyo men jeg forstår ikke :P