Thursday, April 12, 2007

Hantverkarna.

.
När jag ligger här i min vita soffa efter att ha tagit ett rosa, argentinskt menspiller som smakar godis, lagom dåsig och seg, dimper det ned något som låter som ett stort, roligt paket i brevinkastet. När jag orkar ta mig dit är det ett litet, lätt A4:a papper från Hantverkarna med texten: "...De behöver ha tillträde till lägenheten imorgon fredag den 13 april och måndag 16 april". Återigen undrar jag: VAD är det för fel på hantverkare? De borde gå en kurs á lá "lär dig att ha bättre framförhållning". Hur kan de räkna med att varenda människa sitter hemma en torsdagseftermiddag (speciellt i en etta för ynglingar som jag) och sover hemma varje natt, och så fort de hör något i brevinkastet springer dit och sedan med glada steg kastar sig in i badrummet för att plocka bort alla saker? Till råga på allt väcktes jag imorse av ilskna ringsignaler på dörren som aldrig tycktes ta slut. Och det var inte första gången. De har alltså, utan att lämnat en lapp, räknat med att jag under 17 dagar inte ska ha en pinal i badrummet och så fort de ringer på, typ kl 07 på morgonen, flyga upp och släppa in männen med de äckliga skorna i min lägenhet för att riva upp mitt badrum. När de nu försökt ta sig in flera gånger (man ser spåren efter dem utanför, nyckeltuben som sitter och gapar på dörren, och säkert en smärre kletig ringklocka) fattade de kanske vinken att "Jaha, vi kanske ska lämna en lapp då som vi sa från början att vi skulle..." Imorgon hade de antagligen planerat att börja lite smått, för att säkert lämna hela skiten över helgen och fortsätta på måndagen. No way in hell. Imorgon har jag-excuse me for saying-den värsta mensdagen, och jag vägrar att på morgonen inte ens kunna få byta tampong eller sätta i mina linser. Som straff för hanterverkarnas otroligt dåliga framförhålling och ignorans tänker jag låta dem få smaka på sin egen medicin - jag har alltså dragit till jobbet idag på eftermiddagen och inte alls varit ledig, sen sovit hos min pappa och kommit hem fredag förmiddag innan jobbet igen, då jag hittade den lilla lätt skrynkliga lappen om att de behöver nycklarna till min lägenhet. Ojsan då, vad synd. Nån gång måste de fan lära sig.

.

10 comments:

egon said...

Irri! Hatar hantverkare, fast man är så beroende av dem. Men sa du inte att de trodde att de gett dig en lapp? Om de nu tror att de gett dig en lapp tidigare, där du inte har varit hemma/öppnat på "angiven tid" så blir det kanske inte så konstigt om de lackar ur och kör dålig framförhållning. Menar självklart inte att det är ditt fel, eftersom du inte fått någon lapp, men att det kanske kan vara en del i förklaringen...

annaluna said...

Jag tror inte ens att de trodde att de hade lämnat en lapp, seriöst så såg han ut som ett frågetecken först när jag ens nämnde något om en lapp-vilket jag inte ens skrev i bloggen. Typ något i stil med jasså ska vi lämna en lapp? då har vi väl gjort det, typ så. Så alltså: Företaget säger att de ska lämna en lapp, men själva hanterverkarna har ingen aning om det.

egon said...

aha. ja hantverkare verkar ha noll kommunikation. de verkar tro att de ska kunna få tillgång till lägenheterna whenever. de har ju ringt på hos mig oannonserat flera gånger kl 07 och tagit för givet att jag varit vaken. tjena.

annaluna said...

Egon: ja precis, det var ungefär det jag menade;) Blir svinirriterad. Blä. För min plan från första början, om jag hade vetat, var att sova hos pappa det dygnet de ska renovera..för vem fan kan bo i en lägenhet utan badrum, speciellt under mens? Grrr...

Anki said...

Nu vill jag läsa en uppdatering på hur det gått idag!! :)

moni said...

nä, bilden ljuger!
1) håret ser långt ut för att jag lutar huvudet mot den sidan som kameran är på;
2) jag ser smal ut för att jag står så man inte ser min överkropp, mitt huvud, min rumpa eller mina lår, utan bara mina ben - som är det enda på min kropp som är muskulöst...

moni said...

varför finns det inget liebe att uppdatera om förresten?

moni igen said...

ville bara påpeka att det jag skrev i mitt partyberlininlägg om att ingen nu behöver påstå att jag inte gått utpp i vikt inte var direkt riktat mot dig, du råkade bara vara den senaste i raden som sagt att det inte ser ut som det! så du inte tar åt dig. jag tycker bara att det börjar kännas jobbigt att alltid behöva förklara att det ÄR så, det är ju inte så att jag inbillat mig, jag ser ju vad vågen visar, jag märker ju att jag inte kommer in i mina kläder och alla mina kompisar i sve sa i julas att jag gått upp jättemycket. alltså inte att jag behöver rättfärdiga mig inför dig nu! :) men du vet ju: man sätter ju inte in foton där man ser ut som ett fläbbo utan bara sådana då kameran råkade träffa en i en smickrande vinkel. kram.

moni said...

bra :) jag tänkte dock att det var bäst att skriva det för säkerhets skull, eftersom jag skrev det i bloggen efter att du kommenterat det :)
inte lätt att bli smal när man sitter på röven hela dagarna. men efter examen ska jag bli snygg igen!

nina said...

Det är helt rätt! Stå på dig mot hantverkarna!

Hantverkarna hos min mamma började hugga betongväggar kl 7 varje morgon en hel sommar, och höll i ca en en och en halv timme tills jag gav upp somnaom-försöken och klev upp. Och självklart drog de iväg på en 2-timmars mat- och vilpaus då, varenda dag. Grrrrrrrrrrrr.

En kompis till mig är hantverkare och han bara skrattat rått och brutalt åt såna historier. "Hahahahahaaaaaa, det är klart att andra ska upp när jag redan är på jobbet", typ.

Lycka till med dina hantverkare och skriv och berätta vad de ställer till med. ;-)