Sunday, April 15, 2007

Beroendet.

.
Idag när jag trippade iväg till jobbet kände jag mig som en total misfit. De få gånger jag har högklackat har absolut ingen annan det. Alla andra dagar, när jag alltid har gympaskor, glider resten av Stockholm fram i höga stövlar, stilettklackar och pumps. Idag var jag i vilket fall tvungen att ha högre skor för att skona mina stackars hälar. På fem dagar har jag gått 10 timmar promenad inkl. jogging, och utöver det stått på jobbet. Min ena tå är inte en fröjd för ögat direkt med blåsa på blåsa, och mina hälar börjar kännas mörbultade.
.
En annan iakttagelse jag gjort är att jag är bloggberoende. Jag har favoritbloggar, bra bloggar och andra-hands-sorterings-bloggar på "mina favoriter"som jag kollar säkert fem gånger per dag, tänker ständigt "det här ska jag skriva i min blogg" och går och drömmer mig bort i formuleringar. Igår mellan promenad, jobb, middag med pappa och alfapet-kväll hos mormor, gick jag och tänkte något i stil med "om X skulle dö...hur skulle jag då formulera det i min blogg?" Det var droppen. En oskyldig blogg som startades för att skriva för min egen del, har urartat i ett skrivande om banala saker som egentligen ingen borde bry sig om (vem skulle egentligen bry sig om t.ex. mina hantverkare om det inte vore för att jag skriver om dem på ett underhållande-om än sant- sätt?) Jag måste göra någonting åt det här.
.

7 comments:

storey said...

NEJ det behöver du inte alls göra! Jag tror att alla på något sätt behöver ett beroende. Det kan vara tv-såpor, tjocka romaner, dataspel, droger, vadsomhelst! Fördelen att vara bloggberoende (en till klubb vi båda är medlemmar i) är att det inte är skadligt. Jag inbillar mig iallafall att det snarare är nyttigt. Att man helt enkelt funderar igenom saker mer. Om inte "hmmm, hur skulle jag kunna skriva om det här-tanken" dök upp i otaliga situationer, så skulle man analysera och begrunda mycket mindre. Och att läsa andras bloggar behöver inte ens sägas hur utvecklande det kan vara. Mer bloggande till folket!

(Sen kan det väl iochförsig hända att man har fler beroenden än bara bloggar och att det inte skulle skada att skära ner lite på andra saker, men men.)

annaluna said...

Storey: tack för ditt inlägg, och det känns bra att vara med i två klubbar;) Däremot får jag ibland internet-handled, dvs ont i högra handleden för att jag sitter och scrollar...haha... och folk påperkar då och då att jag aldrig analyserar saker och bara går runt i mitt lilla vakuum av att må bra, så det kanske är en träning för mig i analyserande, eftersom det tydligen verkar vara mer normalt att analysera halva dagarna än att bara gå runt i sin bubbla.

anki said...

haha.. jag känner igen mej i bloggberoendet!! :)

Sandra said...

Jag har fuskat lite med solarium;) B-U-S är inte min grej;)

Nadia said...

Att vara bloggberoende ar harligt! Kan dock bli lite latt jobbigt(&lite psykvarning) da de kanns lite som om man lever i en parallel verklighet. Just nu kanner jag mig allt annat an bloggberoende men vill garna bli det snart igen :)

gabba said...

hehe. fast jag följer mer än gärna dina bloggar :)

Jenny said...

Ey, vi är alla där, i samma soppa och båt! /Tillbaka från bloggsemestern.