Monday, April 02, 2007

Pendeltåget.

Jag tror att min honeymoon är över. Att åka pendeltåg är ett helvette. Inte tåget i sig, utan folket som åker med det. Häromdagen på väg hem fick jag nöjet att lyssna på följande trevliga feta rinkebysvenskan av en femtonårig snubbe med keps. Jag citerar "...alltså jag svär jao, om hon blir med barn kommer jag fan hoppa och sparka på hennes mage tills ungen dör. Alltså jag svär jao".
Skratt från kompisarna.
Jag ser mig omkring.
Mannen i min pappas ålder bredvid lyfter inte ens blicken.
Tjejen bakom höjer volymen på sin Ipod medan hon sätter upp skorna på sätet framför sig.
Och jag, tjejen som aldrig kan hålla käften undrar som vanligt vad fan hans problem är. Högt. Tidigare på pendeltåget fick jag det ännu trevligare nöjet att lyssna till tre fjortonåringar som skröt om hur de skulle våldta en tjej, medan en mamma satt bredvid med sin sjuåriga dotter.
.
Sedan har svenskarna mage att klaga på muslimer, araber, afrikaner och alla andra folkslag och hur de behandlar tjejer och stackars dem som tvingas gå i slöja och blir utnyttjade av sina män. Välkommen till Sverige, jämställdhetens land där alla är lika värda och tjejerna behandlas med respekt. Kalla mig gärna för hora också i rena farten, för att jag säger ifrån när du tar mig på häcken.
.

13 comments:

annah said...

Jävligt bra skrivet du. Ja idioter finns överallt, i alla länder, i alla kulturer. Går inte att komma ifrån! Och jag HATAR dessa jävla ligistungdomar som tror dom e så jävla coola... sjuka i huvet!

foxy said...

Herreguuuuud. Men sånt där är nog bara i STHLM. hehe..

sus said...

Det är riktigt ruggigt att lyssna på folk i lokaltrafiken. Inte undra på att världen är en sån sick plats. :P

mimmi said...

Fy fan vad vidrigt!!!

Lala said...

Ursch. Tonåringar är så jävla hemska!!!!

annaluna said...

Annah: NEJ, sånna finns inte överallt. Du skulle aldrig kunna höra sånt på tunnebanan i Buenos Aires, eller San Juan, eller inte i de flesta delar av världen. Det är något fel på Sverige.

Vida Latina said...

Jävligt bra att du säger ifrån i alla fall, Anna!

Och tja, det är möjligt att man inte skulle höra sånt på tunnelbanan här i BsAs, men man får höra en hel del annat som inte är så kul...

Nästan läskigast tycker jag att det är att det är unga killar. När det är gamla gubbar kan man i alla fall få lite tröst i att de ändå dör snart och hoppas på att nästa generation är lite bättre...

annah said...

Nä okej. Men dom har säkert andra saker som dom gör fel eller?? Varför flyttar du inte då om sverige e så hemskt? ;) JAG tror VERKLIGEN det finns rötägg vilket jävla land man än är i.

annaluna said...

annah: hur barnsligt sagt var inte det där? De flesta normala fattar väl att det bästa vore att ta itu med problemet istället för att FLY från det, eller? Du har säkert bättre koll på vad folk säger på t-banan i andra länder...

Carita said...

Men fy fan vad hemskt :(

egoegon said...

det är därför det är så skönt med ipod, tyvärr. jag blir helt knäckt på alla idioter annars.

haha, och nu kom jag på vissa likheter med våra senaste blogginlägg. även om mitt var på en något mer humoristisk nivå :)

annah och ak: ni pratar ju om två olika saker. annah idioter i allmänhet och ak just denna typ av idioter.

annaluna said...

ska kolla din blogg Evve! :)

Ja, jag skrev om en VISS TYP AV IDIOTER, som jag bara sett HÄR! Kanske inte ens på andra ställen i Sverige...Men man kanske måste resa mer i världen för att känna igen de olika typerna av idioter som finns. Tex skulle ADLRIG någon säga så på en buss i Algeriet!!! Bilal blir helt chockad och säger att om man sa så där, skulle folk "ta itu med dem"...

anki said...

Man blir RÄDD att läsa det du skriver!!