Saturday, April 14, 2007

Hantverkarna 2.

.
Jag måste vara galen som går upp kl. 06:40 en lördagsmorgon för att gå långpromenad med M och eventuellt gymma innan jobbet (som jag inte börjar förrän ungefär 6h senare) Solen skiner och jag ska även jobba imorgon, så man måste ju passa på att njuta av vädret (tant-varning). Jag längtar till Skärgården som fan.
.
För att uppdatera er om hantverkarna så var det inte ens en jävel som ringde på när jag satt här och småskrattade elakt för mig själv tänkandes på min plan att inte öppna dörren. Det kan väl hända att de ringde på runt 07 och jag inte hörde det, men de kunde ju ha lämnat en lapp (är det ens krav på att vara läs- och skrivkunnig som hantverkare? De verkar ju inte känna till "lappar", "normala tider" eller efternamn på dörrar iallafall. Och ja, jag snackar om dem som om de vore från en och samma sekt). Vattnet var på hela dagen och jag gick inte förrän framåt 12:30-snåret. När B kom hit, och jag inte var här, mötte han två snubbar (han undrade om de verkligen var hantverkare eftersom de inte hade blå hängselbyxor) som stod och chit-chattade utanför min dörr. "Här bor det nån som inte verkar bry sig" , "vi har försökt ta oss in här flera gånger" osv. När de frågade B om han kände till vem som bodde innanför dörren sa han "nä, jag har åkt till fel våning, ojsan då"- hoppade in i hissen igen och smet upp till våning 13.
.
På måndag antar jag att jag måste ringa dem och spela dum, fråga om de hade tänkt att komma snart och att jag fick lappen på fredagskvällen-om att de skulle komma fredag-dag. Annars lär jag väl bli anklagad för nått slags trots och icke-samarbetande, och när de väl kommer kanske de kommer hämnas och typ kissar i mitt badkar.
.
Jag undrar; vem kan vara tillsammans med en hantverkare? Så fort han säger vad han jobbar med skulle jag fly fältet. Hantverkare är inte bara ett yrke, det är en livsstil.
.

5 comments:

moni said...

naja, lite har du rätt såklart. jag har iaf gymmat 2 ggr/v :) nu ska jag faktiskt ut och jogga, hade tänkt att det skulle bli en vana varje morgon, men eftersom idag är första ggn på länge så får vi väl se om jag överlever. alltså ingen tur runt slottet idag, får nog börja med en tur runt kvarteret ;) men til mitt försvar får jag lov att säga att har man så förbannat mkt att plugga som jag och ett så VIKTIGT prov (det handlar ju faktiskt om att avsluta utbildningen) så känns det för mig inte avslappnande att gymma, utan bara stressande... längtar tills det är över och jag utan stress kan träna varje dag. och läsa böcker! och träffa kompisar DAGTID! och skriva! :)

moni said...

hahaha nu har jag läst ditt inlägg också :) vad bille är rolig!

Anki said...

Märkligt hur de beter sej de där hantverkarna..hoppas det går undan då de väl börjar jobba sen!! Skönt att du får ha toaletten iskick under helgen iallafall!!

tina said...

vad rolig du är! skönt att slippa det där i helgen.

Carita said...

så skönt att du slipper det under helgen :D och du skriver så roligt :D man garvar. och du är galen som är uppe så tidigt ;)